--50-dkg sertés hús ( lapocka ,oldalas )
--1-fej vöröshagyma
--kevés zsír
- 1-kávéskanál pirospaprika
-só
-őrölt bors
- 1 kg gyalult savanyú káposzta
-- 0.5 bögre rizs ( 1/2 bögre )
--kevés olaj
A kockára vágott hagymát kevés zsíron vagy olajon megdinsztelem, majd ráteszem a felkockázott húst.
Sózom, belekeverem a pirospaprikát, majd felöntöm annyi vízzel, hogy c ellepje, és félpuhára párolom.
- Ekkor hozzáadom a megmosott kicsit külön párolt savanyú káposztát és az ugyancsak megmosott rizst.
Pótolom a vizet, hogy ellepje a hozzávalókat, ha szükséges még sózom ,borsozom , és készre főzöm. Aki szereti tejföllel fogyasztja
A felsoroltakat késes aprítóba rakjuk, és egyneművé mixeljük. Ezután nedves kézzel golyókat formázunk, serpenyőben zsiradékot hevítünk és a golyókat belelapítgatjuk. Nagyon könnyen...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst 1-1,5 cm-s szeletekre vágjuk, tenyérrel meglapítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd paprikás lisztben kevés zsíron pirosra elősütjük. Zsírjában apróra vágott füstölt szalonnán bőve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felaprított vöröshagymát olajon megdinszteljük. Beletesszük az őrölt paprikát, a tárkonyt, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst. Pirítás után felöntjük vízzel, hogy ellepje....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűMindent jól összedolgozok és állni hagyom min. fél órát Jénaiba formázom vizes kézzel Kicsit még meglocsolom,pici olajat öntök rá és fedés nélkül készre sütöm 180 fokos sütőben...
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Nehézség: Könnyű