--50-dkg sertés hús ( lapocka ,oldalas )
--1-fej vöröshagyma
--kevés zsír
- 1-kávéskanál pirospaprika
-só
-őrölt bors
- 1 kg gyalult savanyú káposzta
-- 0.5 bögre rizs ( 1/2 bögre )
--kevés olaj
A kockára vágott hagymát kevés zsíron vagy olajon megdinsztelem, majd ráteszem a felkockázott húst.
Sózom, belekeverem a pirospaprikát, majd felöntöm annyi vízzel, hogy c ellepje, és félpuhára párolom.
- Ekkor hozzáadom a megmosott kicsit külön párolt savanyú káposztát és az ugyancsak megmosott rizst.
Pótolom a vizet, hogy ellepje a hozzávalókat, ha szükséges még sózom ,borsozom , és készre főzöm. Aki szereti tejföllel fogyasztja
A húsit felszeleteljük, besózzuk. Fordítva bepanírozzuk (zsemlemorzsa-tojás-liszt) és olajba kisütjük. Tepsibe helyezzük. Elkészítjük a szószt; a vajat megolvasztom hozzáadom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt a tojással kikeverjük(tehetünk bele zúzott fokhagymát is). A húst lisztbe, tojásos tejfölbe, majd újra lisztbe fogatjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülköket alaposan megtisztítjuk, láng felett a bőrét jól megperzseljük, majd kicsontozzuk. 2. Belül enyhén sózzuk, megszórjuk törött borssal. 3. A kolbászt kettévágjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA karajt, ha egészben van, szeletekre vágjuk, és kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, majd borsozzuk. A vajat egy széles serpenyőben felolvasztjuk, amiben a hússzeleteket pár perc alatt m...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű