40 d szűzpecsenye
só,bors,zsír, liszt,paprika
5 d füstölt szalonna
1-2 hagyma
4 zöldpaprika
1-2 paradicsom
60 d 3-4 mm-re szeletelt krumpli
A húst 1-1,5 cm-s szeletekre vágjuk, tenyérrel meglapítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd paprikás lisztben kevés zsíron pirosra elősütjük. Zsírjában apróra vágott füstölt szalonnán bővebb lével lecsót készítünk, belerakjuk a hússzeleteket és összepároljuk. A krumpli szeleteket bő olajban ropogósra sütjük. Tálalásnál a krumplira helyezzük a húst, rá a lecsót.
A hússzeleteket kiklopfoljuk és mindkét oldalát sóval, borssal megszórjuk. Ezután, paprikás lisztbe forgatjuk mindkét oldalát és vékonyan kiolajozott tepsibe, szépen egymás mellé...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA karfiolnak a torzsáját óvatosan vágjuk ki ( a rózsák nehogy szét essenek), majd főzzük 6-8 percig sós vízben. A hagymát vágjuk apró kockára és az olajon dinszteljük, majd adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst hosszúkás, ceruzavastagságú csíkokra vágjuk. 2. A füstölt szalonnát vékony metéltre, a vöröshagymát finomra vágjuk. 3. A sertészsírt felhevítjük, beletesszük az ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A megpucolt és gerezdekre vágott burgonyát elhelyezem az olívaolajjal meglocsolt kerámiatálban. 2. Kiveszem a tányérból a már olívaolajban bepácolt hússzeleteket. 3. Enn...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz