Családireceptkönyv.hu

Magyaros szűzérmék


Írta:

Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 d szűzpecsenye
só,bors,zsír, liszt,paprika
5 d füstölt szalonna
1-2 hagyma
4 zöldpaprika
1-2 paradicsom
60 d 3-4 mm-re szeletelt krumpli

Elkészítés:


A húst 1-1,5 cm-s szeletekre vágjuk, tenyérrel meglapítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd paprikás lisztben kevés zsíron pirosra elősütjük. Zsírjában apróra vágott füstölt szalonnán bővebb lével lecsót készítünk, belerakjuk a hússzeleteket és összepároljuk. A krumpli szeleteket bő olajban ropogósra sütjük. Tálalásnál a krumplira helyezzük a húst, rá a lecsót.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Stefánia vagdalt
Stefánia vagdalt

A hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. A fokhagymát lereszeljük. A zsemlét vízben áztatjuk, és jól kicsavarjuk. A darált húshoz adjuk a dinsztelt hagymát...

Elkészítési idő: 1,5óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Szabina
Tojás húsgombóc
Tojás húsgombóc

4 db tojást keményre főzünk. A héjától megtisztítjuk. Egészben hagyjuk őket. A darált húst befűszerezzük: A fokhagyma gerezdeket belepréseljük. A snidlinget igen apróra vagdossuk,...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Varsói töltött karaj
Varsói töltött karaj

A karajt dörzsöljük be az olaj és a fűszerek keverékével és egy éjszakára tegyük hűtőbe lefóliázva. Másnap tegyük egy serpenyőbe, forró olajba és kevés víz hozzáadásával egy „kérg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jucus
Fasírt
Fasírt

1. Összegyúrjuk a hozzávalókat. 2. Forró olajban kisütjük.

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk