egy közepes tepsibe
- 35 dkg liszt,
-15 dkg sertészsir
-10 dkg cukor,
- 5 tojás,
-1 teáskanál sütőpor, tej, aludttej vagy joghurt,
-1 csipet só; továbbá:
-15 cukor, 2 tasak vaníliás cukor,
-15 dkg őrölt dió,
-10-15 dkg dióbél (elhagyható),
15-20 dkg (5-6 nagy evőkanál) savanykás lekvár.
A lisztet elmorzsoljuk a 15 dkg sertészsírral, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját meg a sütőport, és annyi tejet ( vagy joghurtot) dolgozunk bele, hogy jól nyújtható, nem ragacsos tésztát kapjunk.
- Két részre osztjuk, kinyújtjuk, és egyenként kikent-lisztezett tepsibe fektetjük.
-A tojásfehérjét kemény habbá verjük a 15 dkg cukorral meg a vaníliás cukorral, és beleforgatjuk az őrölt diót.
-Két részre osztva a habot rákenjük a kinyújtott lapokra, szépen elsimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 5 perc után a hőt lecsökkentjük egy keveset, és a lapokat addig hagyjuk sülni, míg a hab meg nem keményszik, illetve színt nem kap.
--Miután a lapok kihűltek, az egyiket a habos részével lefelé deszkára helyezzük, megkenjük savanykás lekvárral, majd befedjük a másik lappal úgy, hogy annak a habos fele kerüljön fölfelé.
A sütőt 180 fokra előmelegítettem és előkészítettem egy sütőpapíros nagy tepsit. A tojásokat kettéválasztottam. Az fehérjét az édesítő felével tejföl sűrűségű habbá vertem. A tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Az egész tojásokat a cukorral habosra verjük, beletesszük a mézet, a sütőport, a mazsolát, a sót, és jól összekeverjük. A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, ás h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűamikor minden kihűlt összerakjuk: a tésztára egyenletesen rákenjük a krémet, majd rá a pudingos üdítőt, 1.5 órára betesszük a hűtőbe
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű