egy közepes tepsibe
- 35 dkg liszt,
-15 dkg sertészsir
-10 dkg cukor,
- 5 tojás,
-1 teáskanál sütőpor, tej, aludttej vagy joghurt,
-1 csipet só; továbbá:
-15 cukor, 2 tasak vaníliás cukor,
-15 dkg őrölt dió,
-10-15 dkg dióbél (elhagyható),
15-20 dkg (5-6 nagy evőkanál) savanykás lekvár.
A lisztet elmorzsoljuk a 15 dkg sertészsírral, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját meg a sütőport, és annyi tejet ( vagy joghurtot) dolgozunk bele, hogy jól nyújtható, nem ragacsos tésztát kapjunk.
- Két részre osztjuk, kinyújtjuk, és egyenként kikent-lisztezett tepsibe fektetjük.
-A tojásfehérjét kemény habbá verjük a 15 dkg cukorral meg a vaníliás cukorral, és beleforgatjuk az őrölt diót.
-Két részre osztva a habot rákenjük a kinyújtott lapokra, szépen elsimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 5 perc után a hőt lecsökkentjük egy keveset, és a lapokat addig hagyjuk sülni, míg a hab meg nem keményszik, illetve színt nem kap.
--Miután a lapok kihűltek, az egyiket a habos részével lefelé deszkára helyezzük, megkenjük savanykás lekvárral, majd befedjük a másik lappal úgy, hogy annak a habos fele kerüljön fölfelé.
tésztához kell 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 20 dkg cukor, 1 cs. sütőpor, 2 tojás sárgája éa másfél dl tej. Ezeket összegyúrjuk és tepsi hátán 3 lapot sütünk belőle. Az egyiket...
Elkészítési idő: 1,5 óraA lapokhoz valót félkeményre gyúrni,ha tejet kíván picit teszünk bele.A tésztát 4 felé osztjuk.Jó lisztezett deszkán kinyújtjuk,tepsi hátulján meg sütjük.Előmelegített sütőben (200...
Elkészítési idő: 2 óraA lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a két tojássárgáját, majd alaposan összegyúrjuk a tésztát. Ha kakaósat is készítünk, akkor azt...
Elkészítési idő: