-50 dkg liszt
-3 tojássárgája
-2,5 dkg friss élesztő
-3-4 evőkanál cukor
-1/2 citrom reszelt héja
-3 dl tej
-5 dkg olvasztott vaj vagy Rama
csipet só
-Rétegezéshez
-2 dl szílvalekvár
-25 dkg darált dió
-10-dkg porcukor
-a langyos tejbe beletesszük a kristálycukrot + az élesztőt és megfutattjuk
-a lisztet átszitáljuk hozzáadjuk a tojások sárgáját +a sót+ a megkelt élesztőt + citrom reszelt héját+ és ha még maradt tej
-jól kidolgozzuk,majd az 5dkg olvasztott vajat vagy Ramát és jól beledolgozzuk
-1 órát meleg helyen kelesztjük
-a sütőedényt jól kikenjük Ramával és darált dióval megszorjuk az alján
- kinyútjuk a megkelt tésztát 5x5 cm-es kockákra vágjuk
-mindegyik közepébe egy kiskanál lekvárt teszünk
-összefogjuk és kis golyókká formázzuk
a kis gömböket egyenként egy pillanatra olvasztott Ramába mártjuk
-a darált diót összekeverjük a porcukorral és a gömböket meghempergetjük benne
-két sort rakunk egymásra
-a tál ne legyen tele ..mert még duplájára kelesztjük 30 perc alatt-
-előmelegitett sütőben 40 percig sütjük
-ha nagyon pirul a teteje letakarjuk alufóliával ,hogy a közepe még süljön
-sütés után kicsit letakarjuk
-már langyosan lehet fogyasztani
A langyos tejben elkeverem a kristálycukrot, majd hozzáadom az élesztőt és felfuttatom. A lisztbe beleteszem a tojássárgáját, olajat, pici sót és a felfuttatott élesztős tejet. De...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés tejben feloldjuk és a többi anyagból a “Kelt pite” módon, nem túl kemény tésztát verünk. Langyos helyen a kétszeresére megkelesztjük, ujjnyi vastag tésztát nyújtu...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: Közepes