Családireceptkönyv.hu

Szilvalekváros kiflicskék


Írta:

Elk. idő: 1- nap
Adag: 10-20
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-- 72 darabhoz
--60 dkg finomliszt
-25 dkg sertészsír
-3 dl tejföl
-2 dkg friss élesztő
-1 csipet só
-1 evőkanál porcukor
+ ízlés szerint házi szilvalekvár
vagy süthető lekvár
A hempergetéshez:
2-3 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:


--A lisztben elkeverjük a sót és a porcukrot, majd elmorzsoljuk benne a zsírt. A tejfölben simára keverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni!), majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez és összegyúrjuk a tésztát. --------Gombóccá formázzuk, becsomagoljuk folpackba és betesszük a hűtőbe 1 éjszakára.
---Másnap 9 egyenlő gombóccá formázzuk a tésztát, majd egyenként mindegyiket kinyújtjuk kör alakúra - vékonyra: kb. 2 mm legyen a vastagsága. A kinyújtott kört 8 egyenlő háromszögre vágjuk, mindegyik háromszög szélesebb részére teszünk egy fél teáskanál szilvalekvárt és kiflivé formázzuk. (Tehát így összesen 72 db kis kiflit kapunk.)
---Sütőpapíros vagy enyhén vajazott/lisztezett tepsibe sorakoztatjuk őket, majd előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 9 percig sütjük.
-- Világosak maradjanak, ha a szélei kezdenek barnulni, akkor már jó! (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)
Még forrón meghempergetjük a kifliket a vaníliás porcukor keverékével.
Jól záródó dobozban sokáig tárolható - akár 2 hétig is - ha eldugjuk.

Szilvalekváros kiflicskék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karamellás tekercs
Karamellás tekercs

Az egész tojásokat a vízzel és a porrá őrölt édesítővel keverjük habosra 10-12 percig (robotgépben). A száraz hozzávalókat vegyítsük el és óvatosan forgassuk bele, majd az edény s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karamell
Karamell

Egy nagyobb serpenyőben keverjük össze a vizet a cukorral, amíg teljesen fel nem oldódik a cukor. Miután kissé barnássá színeződött, adjuk hozzá a vajat és kavargassuk addig, amíg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zellei Tündi mézeskalács
Zellei Tündi mézeskalács

A hozzávalókat kimérjük, majd a lisztkeveréket a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót a mézeskalács fűszert és a szódabikarbónát. Végül a tojások sárgáját és a mézhelyettesítőt. 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Klasszikus mézes krémes (Annuskám)
Klasszikus mézes krémes (Annuskám)

A krémhez a tejből és a búzadarából egy csipet sóval sűrű tejbegrízt főzünk. Félretesszük és hagyjuk teljesen kihűlni. A sütőt előmelegítjük 180 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk