-- 72 darabhoz
--60 dkg finomliszt
-25 dkg sertészsír
-3 dl tejföl
-2 dkg friss élesztő
-1 csipet só
-1 evőkanál porcukor
+ ízlés szerint házi szilvalekvár
vagy süthető lekvár
A hempergetéshez:
2-3 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
--A lisztben elkeverjük a sót és a porcukrot, majd elmorzsoljuk benne a zsírt. A tejfölben simára keverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni!), majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez és összegyúrjuk a tésztát. --------Gombóccá formázzuk, becsomagoljuk folpackba és betesszük a hűtőbe 1 éjszakára.
---Másnap 9 egyenlő gombóccá formázzuk a tésztát, majd egyenként mindegyiket kinyújtjuk kör alakúra - vékonyra: kb. 2 mm legyen a vastagsága. A kinyújtott kört 8 egyenlő háromszögre vágjuk, mindegyik háromszög szélesebb részére teszünk egy fél teáskanál szilvalekvárt és kiflivé formázzuk. (Tehát így összesen 72 db kis kiflit kapunk.)
---Sütőpapíros vagy enyhén vajazott/lisztezett tepsibe sorakoztatjuk őket, majd előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 9 percig sütjük.
-- Világosak maradjanak, ha a szélei kezdenek barnulni, akkor már jó! (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)
Még forrón meghempergetjük a kifliket a vaníliás porcukor keverékével.
Jól záródó dobozban sokáig tárolható - akár 2 hétig is - ha eldugjuk.
A sütőt előmelegítem 200 fokosra. Először összekeverem a száraz hozzávalókat. A sütőt előmelegítem 200 fokosra. Először összekeverem a száraz hozzávalókat.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a piskótát: a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét elkezdjük felverni kézi mixerrel, mikor félig felvertük, hozzáadagoljuk a kristálycukrot, kemény habbot verü...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és már zutty, mehet is egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a sütőbe (nálam 23*28-as). 3. Ezut...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásokat kettéválasztom a fehérjét elkezdjük felverni ha félig felvertük hozzákezdjük adagolni a cukrot ha benne van és a habunk elég kemény lejeb vesszük a robot g...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű