-50 dkg liszt
-25 dkg vaj
-4 tojássárgája
-2.5 dl tejföl
-3 púpozott evőkanál zsir
-,csipet só
Töltelék
Házi szilvalekvár
-Előkészitjük az alapanyagokat
-a liszthez adjuk a sót,majd elmorzsoljuk benne a vajat és 1 kanál zsirt
-a tojásokat szétválasztjuk,a sárgáját a tefölhöz adjuk,a fehérjét félretesszük
-a tojássárgás tejfölt is a tésztához adjuk,sima tésztává dolgozzuk
-lisztezett felületen a tésztát 4 részte osztjuk
-mindegyik részt cipóvá formázzuk
-a tésztát vékonyra nyújtjuk
-a maradék zsirt felolvasztjuk,megkenjük vele a kinyújtott lapokat majd a tésztát szép lazán feltekerjük
-igy járunk el mind a négy cipóval
-a tekercseket 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk
-veszünk egy szelet tésztát és lisztezett felületen oldalára fektetve kinyújtjuk
-megtöltjük a szilvalekváros töltelékkel gazdagon
-kiflivé formázzuk,majd sütőpapirral ellátott tepsibe tesszük
-a kifliket előmelegitett sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük
-a sütőből kivéve azonnal porcukorba forgatjuk és igy hagyjuk kihűlni
Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel kibélelü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelfuttatom az élesztőt kevés tejjel és cukorral. A lisztben elmorzsolom a margarint, összegyúrom az élesztővel, sóval, tojásokkal. Kinyújtom, a tetejét lekenem tojással, és sajtta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFontos, hogy a zsír és a tejföl hideg legyen, amikor elkezdünk vele dolgozni. A zsírt, a tejfölt, a sót, a sütőport, a lisztet, és a vanília aromát összedolgozzuk, és gyorsan dolgo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOperite i ogulite jabuke, izdubite im sredinu, a kore sačuvajte. 2. Jabuke stavite kuhati u kipuću vodu kojoj ste prethodno dodali 50 g šećera, 1 vanilin šećer i limunov sok....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű