-1 kg főt burgonya
-20 dkg liszt
-1 evőkanál margarin vagy zsir
-1 tojás
-1 evőkanál búzadara
-10 dkg zsemlemorzsa
-porcukor + fahéj csipet só
Tölteléknek
-szilva kettévágva vagy házi szilvalekvár
a burgonyát megfőzzük
-még melegen összetörjük
-miután kihült hozzáadjuk a lisztet ,tojást,sót,margarint,búzadarát
-összegyurjuk,kinyújtjuk majd négyszögökre osztjuk a kinyujtott tésztát
-minden kocka közepébe helyezünk egy fél szilvát ( fahéjas cukorba mártjuk előbb)
-vagy egy kiskanál szilvalekvárt
-gombocokat formálunk belőlük
-enyhén sós forrásban lévő vizben megfőzzük ( ha feljönnek a gombócok a víz tetejére ki lehet venni a vizből
-előzőleg egy lábosban kevés zsiradékon megpiritjuk a zsemlemorzsát és ebbe forgatjuk a gombócokat
-tálaláskor megszorjuk fahéjas pocukorral -
A tojás sárgákat a cukorral, a citrom levével kikeverjük. Ezután belekeverjük egyenként a forró vizet, majd habosítjuk. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és fokozatosan adagoljuk sü...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, vékonyra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. Sütés után kettőt összeragasztjuk. A tetejére csokit vagy porcukrot teszünk.
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz egészet összegyúrni.Fél cm nyújtani. Tenyérnyi kockára vágni.Közepére tenni fél szilvát,kis cukrot és fahéjat.Gombócot formálni. Forró vízbe kifőzni /ha feljön a tetejére jó/.L...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkrumplit főzd meg, és egy krumplinyomón nyomd át. Sózd és borsozd meg, majd apránként add hozzá a lisztet, és keverd el alaposan. Eleinte a tészta nagyon ragadós lesz, de ahogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű