-1 kg főt burgonya
-20 dkg liszt
-1 evőkanál margarin vagy zsir
-1 tojás
-1 evőkanál búzadara
-10 dkg zsemlemorzsa
-porcukor + fahéj csipet só
Tölteléknek
-szilva kettévágva vagy házi szilvalekvár
a burgonyát megfőzzük
-még melegen összetörjük
-miután kihült hozzáadjuk a lisztet ,tojást,sót,margarint,búzadarát
-összegyurjuk,kinyújtjuk majd négyszögökre osztjuk a kinyujtott tésztát
-minden kocka közepébe helyezünk egy fél szilvát ( fahéjas cukorba mártjuk előbb)
-vagy egy kiskanál szilvalekvárt
-gombocokat formálunk belőlük
-enyhén sós forrásban lévő vizben megfőzzük ( ha feljönnek a gombócok a víz tetejére ki lehet venni a vizből
-előzőleg egy lábosban kevés zsiradékon megpiritjuk a zsemlemorzsát és ebbe forgatjuk a gombócokat
-tálaláskor megszorjuk fahéjas pocukorral -
1. Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rászórjuk a cukrot és pár percig együtt pirítjuk. 2. Hozzákeverjük a sóskát és kevés (kb 1 dl) vízzel felengedjük. 3. Sóz...
Elkészítési idő: kb 20 perc Nehézség: KönnyűElőször is készítsd el a pizzatésztát. Futtasd fel az élesztőt kb. 1 dl langyos vízben egy kevés cukorral és liszttel. Közben szitáld a lisztet és a sót egy nagy tálba. Add h...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztát megfőzöm, a cukkinit grillezem, A főtt tojásokat kockára vágom. A többi hozzávalót felaprítom. Mindent összekeverek egy nagy tálban. Hidegen tálalom.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű