menu

Családireceptkönyv.hu

Szilvás gombóc


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-1 kg főt burgonya

-20 dkg liszt

-1 evőkanál margarin vagy zsir

-1 tojás

-1 evőkanál búzadara

-10 dkg zsemlemorzsa

-porcukor + fahéj csipet só

Tölteléknek

-szilva kettévágva vagy házi szilvalekvár

Elkészítés:


a burgonyát megfőzzük

-még melegen összetörjük

-miután kihült hozzáadjuk a lisztet ,tojást,sót,margarint,búzadarát

-összegyurjuk,kinyújtjuk majd négyszögökre osztjuk a kinyujtott tésztát

-minden kocka közepébe helyezünk egy fél szilvát ( fahéjas cukorba mártjuk előbb)

-vagy egy kiskanál szilvalekvárt

-gombocokat formálunk belőlük

-enyhén sós forrásban lévő vizben megfőzzük ( ha feljönnek a gombócok a víz tetejére ki lehet venni a vizből

-előzőleg egy lábosban kevés zsiradékon megpiritjuk a zsemlemorzsát és ebbe forgatjuk a gombócokat

-tálaláskor megszorjuk fahéjas pocukorral -

Szilvás gombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Palacsintafánk – bögrésen,
Palacsintafánk – bögrésen,

A tejet felforraljuk a cukorral és a csipet sóval, majd hozzákeverjük (én turmixgéppel csináltam!) kisebb adagokban a lisztet, végül egyenként a tojásokat. Ezután az olajat felheví...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Amikor megkóstoltam ezt a pizzát le is írtam a recep
Amikor megkóstoltam ezt a pizzát le is írtam a recep

Keverjük össze a tészta alapanyagait, ízlés szerint sózzuk meg. Kenjünk ki egy kisebb tepsit, vagy kerek formát olajjal és öntsük bele a tésztát. Rakjuk rá a pizzatésztára a felsze...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar PUPUSAS
PUPUSAS

1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Hájas tészta
Hájas tészta

Hájas tészta: A hájat ledaráljuk húsdarálón, majd 15 dkg liszttel összegyúrjuk és hideg tejre tesszük. 20 dkg lisztet, a tojássárgáját, csipet sót, a vizet és az ecetet összegyúr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk