-1 kg főt burgonya
-20 dkg liszt
-1 evőkanál margarin vagy zsir
-1 tojás
-1 evőkanál búzadara
-10 dkg zsemlemorzsa
-porcukor + fahéj csipet só
Tölteléknek
-szilva kettévágva vagy házi szilvalekvár
a burgonyát megfőzzük
-még melegen összetörjük
-miután kihült hozzáadjuk a lisztet ,tojást,sót,margarint,búzadarát
-összegyurjuk,kinyújtjuk majd négyszögökre osztjuk a kinyujtott tésztát
-minden kocka közepébe helyezünk egy fél szilvát ( fahéjas cukorba mártjuk előbb)
-vagy egy kiskanál szilvalekvárt
-gombocokat formálunk belőlük
-enyhén sós forrásban lévő vizben megfőzzük ( ha feljönnek a gombócok a víz tetejére ki lehet venni a vizből
-előzőleg egy lábosban kevés zsiradékon megpiritjuk a zsemlemorzsát és ebbe forgatjuk a gombócokat
-tálaláskor megszorjuk fahéjas pocukorral -
A tejet felforraljuk a cukorral és a csipet sóval, majd hozzákeverjük (én turmixgéppel csináltam!) kisebb adagokban a lisztet, végül egyenként a tojásokat. Ezután az olajat felheví...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a tészta alapanyagait, ízlés szerint sózzuk meg. Kenjünk ki egy kisebb tepsit, vagy kerek formát olajjal és öntsük bele a tésztát. Rakjuk rá a pizzatésztára a felsze...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHájas tészta: A hájat ledaráljuk húsdarálón, majd 15 dkg liszttel összegyúrjuk és hideg tejre tesszük. 20 dkg lisztet, a tojássárgáját, csipet sót, a vizet és az ecetet összegyúr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű