-1 kg főt burgonya
-20 dkg liszt
-1 evőkanál margarin vagy zsir
-1 tojás
-1 evőkanál búzadara
-10 dkg zsemlemorzsa
-porcukor + fahéj csipet só
Tölteléknek
-szilva kettévágva vagy házi szilvalekvár
a burgonyát megfőzzük
-még melegen összetörjük
-miután kihült hozzáadjuk a lisztet ,tojást,sót,margarint,búzadarát
-összegyurjuk,kinyújtjuk majd négyszögökre osztjuk a kinyujtott tésztát
-minden kocka közepébe helyezünk egy fél szilvát ( fahéjas cukorba mártjuk előbb)
-vagy egy kiskanál szilvalekvárt
-gombocokat formálunk belőlük
-enyhén sós forrásban lévő vizben megfőzzük ( ha feljönnek a gombócok a víz tetejére ki lehet venni a vizből
-előzőleg egy lábosban kevés zsiradékon megpiritjuk a zsemlemorzsát és ebbe forgatjuk a gombócokat
-tálaláskor megszorjuk fahéjas pocukorral -
A tejet felforraljuk,félretesszük.A száraz hozzávalókat összekeverjük(gríz cukor liszt ) Utánna az olajat hozzákeverjük majd a tojássárgájákat.Végül a forró tejet és a tojások habj...
Elkészítési idő:Gyúrjunk lisztből, élesztőből, sóból, cukorból, vízből és olajból tésztát, kelesszük meleg helyen 1 órát. Kinyújtjuk és sütőlemezre helyezzük. Megkenjük a mártással: az olajon megd...
Elkészítési idő:Az összes összetevőt mérjük ki egy üstbe úgy, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval. Majd gyúrjuk teljesen simára a tésztát. Ezután 30 percig pihentessük a tésztát. Mí...
Elkészítési idő: