Családireceptkönyv.hu

Szilvás gombóc


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-1 kg főt burgonya

-20 dkg liszt

-1 evőkanál margarin vagy zsir

-1 tojás

-1 evőkanál búzadara

-10 dkg zsemlemorzsa

-porcukor + fahéj csipet só

Tölteléknek

-szilva kettévágva vagy házi szilvalekvár

Elkészítés:


a burgonyát megfőzzük

-még melegen összetörjük

-miután kihült hozzáadjuk a lisztet ,tojást,sót,margarint,búzadarát

-összegyurjuk,kinyújtjuk majd négyszögökre osztjuk a kinyujtott tésztát

-minden kocka közepébe helyezünk egy fél szilvát ( fahéjas cukorba mártjuk előbb)

-vagy egy kiskanál szilvalekvárt

-gombocokat formálunk belőlük

-enyhén sós forrásban lévő vizben megfőzzük ( ha feljönnek a gombócok a víz tetejére ki lehet venni a vizből

-előzőleg egy lábosban kevés zsiradékon megpiritjuk a zsemlemorzsát és ebbe forgatjuk a gombócokat

-tálaláskor megszorjuk fahéjas pocukorral -

Szilvás gombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Menzás piskóta csokiöntettel
Menzás piskóta csokiöntettel

A tojás sárgákat a cukorral, a citrom levével kikeverjük. Ezután belekeverjük egyenként a forró vizet, majd habosítjuk. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és fokozatosan adagoljuk sü...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bedő
Finom linzer tészta
Finom linzer tészta

A hozzávalókat összekeverjük, vékonyra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. Sütés után kettőt összeragasztjuk. A tetejére csokit vagy porcukrot teszünk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
602. Szilvás gombóc,nudli
602. Szilvás gombóc,nudli

Az egészet összegyúrni.Fél cm nyújtani. Tenyérnyi kockára vágni.Közepére tenni fél szilvát,kis cukrot és fahéjat.Gombócot formálni. Forró vízbe kifőzni /ha feljön a tetejére jó/.L...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A gnocchi tésztája
A gnocchi tésztája

krumplit főzd meg, és egy krumplinyomón nyomd át. Sózd és borsozd meg, majd apránként add hozzá a lisztet, és keverd el alaposan. Eleinte a tészta nagyon ragadós lesz, de ahogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk