Tésztához:
5 tojássárgája
5 dkg margarin
1,5 dl tej
7 púpozott evőkanál cukor
10 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
Habhoz:
5 tojás fehérje
3 púpozott evőkanál porcukor
1 mokkáskanál sütőpor
10 dkg kókuszreszelék
kb. 20 szem szilva
1. A margarint a kétféle cukorral, a citromhéjjal és a tojássárgával jól kikeverjük. Hozzáöntjük a tejet, majd kanalanként hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
2. Egy kb. 20x40 cm-s tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a tésztát.
3. A fehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket és egy mokkáskanál sütőport.
4. Belekeverjük a kimagozott, negyedbe vágott szilvákat is, és az egészet a tésztára öntjük.
5. 200°C-ra előmelegített sütőben kezdjük sütni, majd kb. 5 perc múlva a hőmérsékletet visszavesszük 170°C-ra. További 20-25 percet sütjük.
6. Kockára vágva tálaljuk.
Az aszalt gyümölcsöket és a mandulát (vagy diót) bedobjuk az aprítóba és hagyjuk, hogy jól összeaprítva (3perc). A banánokat villával pépesre törjük, majd beledolgozzuk először a k...
Elkészítési idő:Habosra keverjük a vajat a porcukorral, a vaníliakivonattal és a citromhéjjal, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül belekeverjük a lisztet is. Bekapcsoljuk a sütőt 180 fo...
Elkészítési idő:A darabokra tört csokoládét a vajjal együtt vízgőzön olvasszuk fel. Egy tálban robotgéppel keverjünk össze 2 tojást 50 g cukorral, adjunk hozzá egy csipet sót és a vaníliás cukr...
Elkészítési idő: