-50 dkg liszt
-20 dkg zsír
-2 tojássárgája
-csipet só
-150 g 20 % tejföl
-2-3 csomag vaníliás cukor
--szilvalekvár
-vaníliás porcukor a szóráshoz
-Egy tálba szitáljuk a lisztet hozzá adjuk a sót +vaníliás cukrot+a hideg zsírt
-összemorzsoljuk
-hozzá adjuk a tojássárgákat+ tejfölt jól összegyúrjuk
-az asztalt lisztezzük és nagyon vékonyra kinyújtjuk a tésztát ( jobb ha ketté vágjuk és csak a felével dolgozunk előbb majd a másik féllel )
-téglalap formára nyújtjuk kb.20 /50 cm.
-a kockák 10 /10 cm legyen
-egyik oldalába helyezzük a lekvárt lehet habzsákba tenni a lekvárt úgy könnyebb --
-feltekerjük a kifliket szivar formába
-tepsibe helyezzük 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük
ha kész a sütőből kivéve még 5 percet pihentetjük majd vaníliás porcukorba hempergetjük
-sokáig eláll dobozba téve
Elkészítjük a pudingot. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. Ha magasabbra akarjuk a krémet, nyugodtan használjunk több tejszínt!Egy jénai tálat beborí...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KözepesA tejszínt a cukorral felforraljuk. Forrón belekeverjük a 140 g vajat és a kakaót. Erős szálra főzzük, ha kihűlt a maradék vajjal kihabosítjuk a krémet.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 1,5 dl tejet összekeverjük a porcukorral és az aromával. Egy jénai tál alját sorban kirakjuk keksszel, és meglocsoljuk a rumos-porcukros tej felével. A maradék kekszet egy külön...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyűtej, cukor,élesztő megkel tojás sárgája + kovász+ langyos vaj, só, liszt, tojás hab lágy tészta állag, másfélszeresére keleszt,szaggat fél óra pihentetés,sütés
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű