Hozzávalók
20 dkg rizs
-6 dl tej
-5 dkg kristálycukor
-1 csomag vaniliás cukor
-4 dkg kókuszreszelék
-30 dkg barackbefőtt
KRÉMHEZ
-1 liter tej
-10 dkg cukor
-1 cs, csokoládés pudingpor
-1 cs, puncsos pudigpor
-a rizst szüröbe tesszük megmossuk,lecsegtettjük
-3 dl forró vizben csipetnyi sóval az edényt lefedve feltesszük föni
-a tejet a cukorral+vaniliás cukor+ kókuszreszelék felforraljuk
-amikor a rizs beitta a vizet,ráöntjük a forró tejet és letakarva óvatosan tovább fözzük gyakran keverjük
-amikor már beitta a tejet is lekapcsoljuk a tüzet ,30 percig állni hagyjuk a fedöt nem emeljük fel róla ,
-ezután kihütjük
-apróra vágjuk a barackot és belekeverjük a rizsbe
-egy 20 cm.-es puding vagy kuglófformát kiöblintünk hideg vizzel és belenyomkodjuk a rizs 1/3 -át
a krémhez a tej és cukor feléből a csokoládés pudingot főzünk,///a csomagon olvasható utasitás szerint///
a csokipudingot a formába a rizsre simitjuk
-várunk 10 percet
-elkészitjük a maradék tejjel és cukorral a puncsos pudingot és ráöntjük a csokisra
-amikor az is kezd megkötni befedjük a maradék rizzsel és 1 órára hütőbe tesszük
-tálalás előtt kiboritjuk a formából ..
-diszitjük
Jól átkeverem és mérsékelt tűzön, kókuszzsíron addig pirítom míg szép aranybarna lesz, ahogyan a hagyományos császármorzsa készül. A maradék pudingporból rizstejjel elkészítem a pu...
Elkészítési idő:Leszűröm a kompótot, hagyom lecsepegni és kb 1,5 deci kompót levébe meg áztatom a zseletint. A pudingporokat sürű pépé főzöm a tejjel s mikor már megfőt leveszem a tűzhelyről hozzá...
Elkészítési idő:A lisztet, a csipet sót, és a vajat tegyük egy tálba és morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, őrölt fahajat, és sütőport. Végül keverjük hozzá...
Elkészítési idő: 2 óra