Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Citromkrémes torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 21 centis tortához:
A piskótához:
5 tojásfehérje
100 gr liszt
100 gr cukor
csipet só
1 tk. sütőpor
A krémhez:
500 gr mascarpone
5 ek. porcukor
1 citrom reszelt héja
lemon curd

Elkészítés:


Szóval előző nap elkészítettem a lemon curd-öt. Így ma már csak annyi dolgom volt, hogy a piskótákat és a mascarponét csináljam.
Először is a piskótákhoz felvertem a tojásfehérjét félkeményre, majd hozzáadtam a cukrot és addig vertem, amíg a hab teljesen kemény nem lett.
Majd következett a sütőporos liszt (vagy a sütőpor nélküli - hihi), és ezt már óvatosan, egy fakanállal forgattam a habba. Majd 3 sütőpapírra 3, egyenként 21 centis kört rajzoltam és a tésztát 3 felé osztva, mindegyik kört megtöltöttem, elegyengettem tésztával, majd egyenként ki is sütöttem. Nagyon gyorsan, kb 10 perc alatt kész van 1-1 piskótalap, én 180 fokos sütőben sütöttem.

Majd óvatosan, egy kés segítségével leválasztottam a sütőpapírról és hagytam kihűlni.

Amíg a piskótalapok hűltek, a mascarponét kikevertem a porcukorral és a reszelt citromhéjjal, majd összeállítottam a tortát. Mivel nekem a mascarpone keményebb volt, mint a lemon curd, így először a mascarpone-krémet kentem a lapokra (szintén 3 felé osztva, majd erre kentem a lemon curdből.
Ezután már csak egymásra pakoltam a lapokat, a tetejét kicsit "márványoztam" azaz egy kiskanállal a lemon curd-öt belekavargattam körkörösen az alatta lévő mascarponéba, majd megszórtam reszelt citromhéjjal és már kész is a remekmű.
Akár azonnal is lehet tálalni, de hűtőben is pihenhet, amíg jól be nem faljuk.
(A narancssárgás citromhéj senkit ne tévesszen meg, nem narancsot reszeltem rá, hanem sikerült végre

Citromkrémes torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Virágfánk
Virágfánk

jó kelt tészta készítéséhez lényeges, hogy az alapanyagok szobahőmérsékletűek, langyosak legyenek. Az élesztőt elmorzsoljuk a tejfölben, majd a liszthez adjuk a többi hozzávalóval...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyümölcsös őzgerinc - sütés nélkül
Gyümölcsös őzgerinc - sütés nélkül

Elkészítés: 1. A darált kekszet összegyúrjuk a többi hozzávalóval (kivéve a négyzet alakú kekszeket). Utoljára adjuk hozzá a tejet, mert abból csak annyi kell, hogy jól összeálljo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Konyakos-meggyes, chilis trüffelek
Konyakos-meggyes, chilis trüffelek

A kókuszkrémet, a kókuszzsírt és a konyakot forrald össze, majd tördeld bele a csokoládét: ha megolvadt, dolgozd jól össze. Végül keverd bele az aszalt és konyakba áztatott meggye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Magdi mama
Zabpelyhes keksz
Zabpelyhes keksz

A csokoládét, gyümölcsöt felvágjuk apró kockákra. A vajat, a vaníliás cukrot és a cukrot habosra keverjük, ehhez jön a tojás, majd az aroma. Végül hozzáadjuk a sütőporos-lisztes z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk