menu

Családireceptkönyv.hu

Citromkrémes torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 21 centis tortához:
A piskótához:
5 tojásfehérje
100 gr liszt
100 gr cukor
csipet só
1 tk. sütőpor
A krémhez:
500 gr mascarpone
5 ek. porcukor
1 citrom reszelt héja
lemon curd

Elkészítés:


Szóval előző nap elkészítettem a lemon curd-öt. Így ma már csak annyi dolgom volt, hogy a piskótákat és a mascarponét csináljam.
Először is a piskótákhoz felvertem a tojásfehérjét félkeményre, majd hozzáadtam a cukrot és addig vertem, amíg a hab teljesen kemény nem lett.
Majd következett a sütőporos liszt (vagy a sütőpor nélküli - hihi), és ezt már óvatosan, egy fakanállal forgattam a habba. Majd 3 sütőpapírra 3, egyenként 21 centis kört rajzoltam és a tésztát 3 felé osztva, mindegyik kört megtöltöttem, elegyengettem tésztával, majd egyenként ki is sütöttem. Nagyon gyorsan, kb 10 perc alatt kész van 1-1 piskótalap, én 180 fokos sütőben sütöttem.

Majd óvatosan, egy kés segítségével leválasztottam a sütőpapírról és hagytam kihűlni.

Amíg a piskótalapok hűltek, a mascarponét kikevertem a porcukorral és a reszelt citromhéjjal, majd összeállítottam a tortát. Mivel nekem a mascarpone keményebb volt, mint a lemon curd, így először a mascarpone-krémet kentem a lapokra (szintén 3 felé osztva, majd erre kentem a lemon curdből.
Ezután már csak egymásra pakoltam a lapokat, a tetejét kicsit "márványoztam" azaz egy kiskanállal a lemon curd-öt belekavargattam körkörösen az alatta lévő mascarponéba, majd megszórtam reszelt citromhéjjal és már kész is a remekmű.
Akár azonnal is lehet tálalni, de hűtőben is pihenhet, amíg jól be nem faljuk.
(A narancssárgás citromhéj senkit ne tévesszen meg, nem narancsot reszeltem rá, hanem sikerült végre

Citromkrémes torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ninike96
Áfonyás-mandulás keksz
Áfonyás-mandulás keksz

Minden hozzávalót belezúdítunk egy tálba, összegyúrjuk, kis golyókat csinálunk belőle (nagyjából 18-20-at). Sütőpapírra leterítjük, egy pohárral szétlapítjuk őket, és me...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szibériai krémes
Szibériai krémes

A Vidék Íze magazin 2014. júliusi számában Görömbei Sándorné, a nyíregyházi Görömbei cukrászda tulajdonosa osztott meg olvasóinkkal néhány receptet. Az évtizedek óta működő üzlet a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikoletta
Citromos pite
Citromos pite

A kekszet összetöröd és összegyúrod egy nagy csipet sóval, egy tábla olvasztott fehér csokival és a vajjal. A keveréket beleszórod a sütőpapírral bélelt tepsibe, és kézzel jól len...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Diós kuglóf
Diós kuglóf

A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeverésen). A vajat és a porcukrot, a vanília kikapart magjaival és egy csipet sóval együtt, géppel habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a to...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk