Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Szűzérme töltve


Írta:

Elk. idő: 60
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


egy szép nagy sertésszüz

-20 dkg darált disznó hús

-1 áztatott zsemle vagy fehérkenyér

-só, bors, 3 gerezd fokhagyma

-1 fött tojás --- apróra vagdalva

-1 nyers tojás

-apróra vágott zöldpetrezselyem

- 1 csomag bacon

-2 dl viz

-3-4 kanál olaj

Elkészítés:


a sertés szűzpecsenyét bevágjuk hosszába vigyázva nehogy kettévágjuk

-klopfolóval szép nagyra klopfoljuk

-a darálthúst bekeverjük a hozzávalókkal és szépen a szüz húsra halmozzuk

-a szüz húst feltekerjük és baconnel is betekerjük

-ha marad ki hús azt egy alufóliába csavarjuk és a szüz hús mellé helyezzük

-egy kisebb tepsibe rakjuk

-alá öntünk 2 dl vizet és kevés olajjal meglocsoljuk

-alufoliával betakarjuk

-elömelegitett sütőben pároljuk 25 percig

-a foliát eltávolitjuk

-hagyjuk szép pirosra sülni

Szűzérme töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tarja szezámmagos cukkini-alma körettel
Tarja szezámmagos cukkini-alma körettel

A tarja szeleteket mangalicazsíron oldalanként 4-5 percig sütjük. A cukkinit, az almát felkockázzuk. A hagymát egy kis zsíron lepirítjuk, ehhez adunk 2 ek paradicsom pürét, rögtön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Cordon bleu
Cordon bleu

A hússzeleteket kiklopfoljuk. A sajtot összekeverjük a felaprított gépsonkával és a hússzeleteket betöltjük vele. Ezután, hagyományos módon bepanírozzuk őket és bő, forró olajban...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött dagadó hagymás tört krumplival
Töltött dagadó hagymás tört krumplival

A húst sózom, borsozom. Elkészítem a tölteléket. A szikkadt zsömléket kockára vágom a tojásokat felverem és ráöntöm, jól elkeverem. Ezután meglocsolom kevés tejjel, jól összedolgoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kati
PALÓCPECSENYE
PALÓCPECSENYE

1. A felszeletelt, kikloffolt hús mindkét oldalát átsütöm az olajon. Eredetileg lisztbe kellene forgatni, de úgy később könnyebben lekap, ezért én ezt mindig kihagyom. 2. A megp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk