60 dkg szüzérme
-20 dkg bacon
-20 dkg sonka
-25 dkg ecetes uborka
-só,bors
-liszt
-olaj a sütéshez
a szüzérméket megtisztitjuk a hártyától
-felszeleteljük enyhén kiverjük
-sózzuk ,borsozzuk ,mindkét oldalát lisztbe forgatjuk
-a felhevitett oljon mindkét oldalát pirosra sütjük,majd tányérra szedve félretesszük
a sonkát +szalonnát és az ecetes uborkát nagyon vékony csikokra vágjuk
-a serpenyüben levü olajon a szalonnát félig kisütjük
-hozzátesszük a sonkát,elkeverjük vele majd
-hozzáadjuk az uborkát is
-1-2 percig együtt piritjuk
-meghintjük 1-2 kanal lisztel és lepiritjuk
felüntjük nagyon kevés vizzel vagy csontlével
-jól kiforraljuk
-sóval+ tőrőtt borssal izesitjük
-beletesszük a szüzérméket és
-mersékelt tüzőn lefedve készre pároljuk
-rizskőrettel vagy tésztával tálaljuk
Pörköltet készítünk, majd tejföllel behabarjuk. Nokedlivel tálaljuk
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst vékonyra felszeleteljük, majd kiklopfoljuk és sózzuk. 2. A két krumplit megmossuk, pucoljuk és nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük. 3. A húsokat lisztbe, tojásba é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a húsokat enyhén megveregetjük, sózzuk és megszórjuk frissen őrölt borssal. Egy mély jénait vagy tepsit vékonyan kikenünk zsírral, bele tesszük a vékony karikára vágott kr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott sertéshúst enyhén besózzuk, majd betakarjuk a szeletelt császárszalonnával. Friss fokhagymával, rozmaringlevéllel, valamint a MAGGI Füstölt ízű ízesítő kockával 3 dl vi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű