60 dkg szüzérme
-20 dkg bacon
-20 dkg sonka
-25 dkg ecetes uborka
-só,bors
-liszt
-olaj a sütéshez
a szüzérméket megtisztitjuk a hártyától
-felszeleteljük enyhén kiverjük
-sózzuk ,borsozzuk ,mindkét oldalát lisztbe forgatjuk
-a felhevitett oljon mindkét oldalát pirosra sütjük,majd tányérra szedve félretesszük
a sonkát +szalonnát és az ecetes uborkát nagyon vékony csikokra vágjuk
-a serpenyüben levü olajon a szalonnát félig kisütjük
-hozzátesszük a sonkát,elkeverjük vele majd
-hozzáadjuk az uborkát is
-1-2 percig együtt piritjuk
-meghintjük 1-2 kanal lisztel és lepiritjuk
felüntjük nagyon kevés vizzel vagy csontlével
-jól kiforraljuk
-sóval+ tőrőtt borssal izesitjük
-beletesszük a szüzérméket és
-mersékelt tüzőn lefedve készre pároljuk
-rizskőrettel vagy tésztával tálaljuk
A karajt felszeleteljük, sózzuk, és lisztbe forgatva kevés olajon megsütjük. A húst kivesszük, félretesszük melegentartjuk. Ebbe az olajba megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát, a krumplit, a hagymát, a paprikát duci gerezdekre vágjuk, a kolbászt karikázzuk, a szalonnát nagyon vékonyra szeljük (én szeleteltet veszek). A tepsi közepét kirakjuk a...
Elkészítési idő: 110 perc Nehézség: Könnyű• A megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát nagyobb kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk. A sz...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KönnyűA sertéskarajból négy egyforma nagyságú 10-12 dkg-os szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük és megsózzuk. Kevés zsírban a hússzeleteket elősütjük, majd félretesszük. A sütésből vissz...
Elkészítési idő: 1,10 óra Nehézség: Könnyű