60 dkg szüzérme
-20 dkg bacon
-20 dkg sonka
-25 dkg ecetes uborka
-só,bors
-liszt
-olaj a sütéshez
a szüzérméket megtisztitjuk a hártyától
-felszeleteljük enyhén kiverjük
-sózzuk ,borsozzuk ,mindkét oldalát lisztbe forgatjuk
-a felhevitett oljon mindkét oldalát pirosra sütjük,majd tányérra szedve félretesszük
a sonkát +szalonnát és az ecetes uborkát nagyon vékony csikokra vágjuk
-a serpenyüben levü olajon a szalonnát félig kisütjük
-hozzátesszük a sonkát,elkeverjük vele majd
-hozzáadjuk az uborkát is
-1-2 percig együtt piritjuk
-meghintjük 1-2 kanal lisztel és lepiritjuk
felüntjük nagyon kevés vizzel vagy csontlével
-jól kiforraljuk
-sóval+ tőrőtt borssal izesitjük
-beletesszük a szüzérméket és
-mersékelt tüzőn lefedve készre pároljuk
-rizskőrettel vagy tésztával tálaljuk
1. A megmosott rizst főzzük félpuhára enyhén sós vízben. 2. A hagymát aprítsuk fel, pirítsuk meg egy evőkanál sertészsíron vagy olajon. 3. A káposztalevelekből vágjuk ki a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hús mindkét oldalát enyhén sózzuk, borsozzuk. A szűzpecsenye szeleteket forró zsírban megsütjük, oldalanként 4 - 5 perc. A szeletelt bacont kisebb darabokra vágjuk, kb akkorár...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA csülköt szétdarabolom, sós vízben babérlevél, szemes bors, hagyma; készre főzöm. Közben császár szalonnát kockára vágva sütni kezdem, amibe 2-3 fej hagymát darabolok, fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát és a tojásokat megmossuk és héjastól megfőzzük. Hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk és felkarikázzuk őket. Közben kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. H...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű