menu

Családireceptkönyv.hu

Szűzpecsenye hentes módra


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg szüzérme

-20 dkg bacon

-20 dkg sonka

-25 dkg ecetes uborka

-só,bors

-liszt

-olaj a sütéshez

Elkészítés:


a szüzérméket megtisztitjuk a hártyától

-felszeleteljük enyhén kiverjük

-sózzuk ,borsozzuk ,mindkét oldalát lisztbe forgatjuk

-a felhevitett oljon mindkét oldalát pirosra sütjük,majd tányérra szedve félretesszük

a sonkát +szalonnát és az ecetes uborkát nagyon vékony csikokra vágjuk

-a serpenyüben levü olajon a szalonnát félig kisütjük

-hozzátesszük a sonkát,elkeverjük vele majd

-hozzáadjuk az uborkát is

-1-2 percig együtt piritjuk

-meghintjük 1-2 kanal lisztel és lepiritjuk
felüntjük nagyon kevés vizzel vagy csontlével

-jól kiforraljuk

-sóval+ tőrőtt borssal izesitjük

-beletesszük a szüzérméket és

-mersékelt tüzőn lefedve készre pároljuk

-rizskőrettel vagy tésztával tálaljuk

Szűzpecsenye hentes módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Velős borda
Velős borda

A karajt felszeleteljük, sózzuk, és lisztbe forgatva kevés olajon megsütjük. A húst kivesszük, félretesszük melegentartjuk. Ebbe az olajba megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Karaj savanyú káposztával sütve, tepsiben
Karaj savanyú káposztával sütve, tepsiben

Az almát, a krumplit, a hagymát, a paprikát duci gerezdekre vágjuk, a kolbászt karikázzuk, a szalonnát nagyon vékonyra szeljük (én szeleteltet veszek). A tepsi közepét kirakjuk a...

Elkészítési idő: 110 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borsos tokány
Borsos tokány

• A megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát nagyobb kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk. A sz...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Hargitai sertésborda
Hargitai sertésborda

A sertéskarajból négy egyforma nagyságú 10-12 dkg-os szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük és megsózzuk. Kevés zsírban a hússzeleteket elősütjük, majd félretesszük. A sütésből vissz...

Elkészítési idő: 1,10 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk