Családireceptkönyv.hu

Rántott hús


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:




8 szelet csontnélküli sertéskaraj (kb. 1 kg)
kb. 15 dkg liszt
3-4 tojás
kb. 20 dkg zsemlemorzsa

Bors
Szerecsendió (elhagyható)
Olaj a sütéshez (kb. 1 liter)

Elkészítés:


Első lépésben készítsd elő a húst. Ehhez tisztítsd meg a karajt az igényeid szerint, és vágd kb. 2,5 cm-es, 10-11 dkg-os szeletekre.
2. Klopfold ki a hússzeleteket, kb. 3-4 mm vastagra.
3. Fűszerezd a hússzeleteket ízlés szerint sóval és borssal.
4. Második lépés a panírozás. Ehhez készítsd elő a hagyományos bundázás kellékeit: egy tányérba tedd a lisztet, egy mélytányérban verd fel a tojásokat, és egy harmadik tányérba a prézlit (zsemlemorzsát).
5. A húsokat egyenként panírozd be. Ehhez először forgasd lisztbe, fedje be minden oldalát. Utána rázz le róla minden fölösleges lisztet, tedd tojásba, szintén fedje be a tojás. Alaposan csöpögtesd le, ahogy a hús is, úgy a panír is vékonyan jó, és tedd át a zsemlemorzsába. Jól forgasd meg benne, hogy mindenhol befedje.
6. A bepanírozott hússzeleteket tedd egy tányérra. Jót tesz neki, ha áll egy keveset, mert megszárad a bunda és ropogósabb lesz sütés után.
7. Egy nagyobb serpenyőben, lábasban vagy olajsütőben hevíts fel olajat.
8. Az olajnak forrónak kell lennie. Egy darab morzsát az olajba dobva teszteld a hőfokát. Amikor azonnal pezseg és feljön az olaj tetejére, akkor jó.
9. Tedd bele a húsokat az olajba. Mivel magas hőfokra van szükség, ezért inkább kevesebb, mint több húst tegyél bele egyszerre!
10. A húsok nagyon hamar megsülnek. Egy szelet hús magában 3-4 perc alatt, két szelet hús 4-5 perc alatt megsül. Elég egyszer megfordítani, kb. 3 perc után. Közben jót tesz neki, ha óvatosan egy lapáttal az olajat a hús tetejére is locsolgatod.
11. Jól csöpögtesd le még a serpenyő fölött, és szedd ki egy tányérra vagy rácsra. Én nem szeretem papírra tenni, mert az könnyen ráragad.
A rántott hús frissen, ropogósan az igazi. Tálald kedvenc köreteddel, és ha lehet egy sz

Trükkök, tippek, praktikák:


A tökéletes rántott hús második titka, hogy tényleg nagyon forró, 180 fokos olajban (vagy zsírban) kell sütni. Ez adja meg azt a sütési módot, amikor a megfelelően vékonyra kivert húsnak ropogós lesz a bundája, de a hús maga tökéletesen porhanyósra sül.Még ebbe a nagy serpenyőbe is nagyrészt 1 szelet húst tettem, a kiseHabár menő és modern mostanában rántott ételeket minimális zsiradékban sütni, de a rántott húst valójában bő olajban sütjük, attól lesz kívül ropogós, belül puha. Legalább 4-5 cm mély legyen az olaj. A lenti képen látható, 31 cm-es serpenyőbe 1 liter olajat öntöttem.

Az olajnak forrónak kell lennie. Egy darab morzsát az olajba dobva teszteld a hőfokát. Amikor azonnal pezseg és feljön az olaj tetejére, akkor jó.bbekből fért kettő.Klopfold ki a hússzeleteket, kb. 3-4 mm vastagra.

Rántott hús

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
VAJBAN PÁROLT OMLÓS SERTÉSCOMB
VAJBAN PÁROLT OMLÓS SERTÉSCOMB

Elkészítés: Egy lábasban a vajat felolvasztjuk, az egészben hagyott húst minden oldalán megpirítjuk, hogy kérget kapjon. Felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje, és beledobálj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fokhagymás sertéstarja
Fokhagymás sertéstarja

A zsírt tepsibe tesszük. A megmosott tarját besózzuk és a zsír tetejére tesszük. Megszórjuk köménnyel és a tetejére tesszük a kettévágott gerezd fokhagymát. Egy kis vizet öntünk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Tepsis karaj - OK
Karaj - Tepsis karaj - OK

1. A megpucolt és gerezdekre vágott burgonyát elhelyezem az olívaolajjal meglocsolt kerámiatálban. 2. Kiveszem a tányérból a már olívaolajban bepácolt hússzeleteket. 3. Enn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Rozsdás hús - OK
Karaj - Rozsdás hús - OK

1. A sertéskarajt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. 2. A széleit kicsit bevagdossuk, a hús mindkét oldalát sózzuk. Nem klopfoljuk, mert akkor száraz lesz. 3. Egy serpenyőben f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk