sertéshús, vöröshagyma, zsír, pirospaprika, só, fokhagyma, zöldbab, zöldpaprika, paradicsom, 3 ek tejföl, petrezselyem
A vékony csíkokra vágott apróhúst füstölt szalonna zsírjában fonnyasztott vöröshagymán kb. 10 percig sütjük. Ekkor kevés pirospaprikával meghintjük, és 1 dl vízzel felengedjük. Sóval, zúzott fokhagymával ízesítjük. Mikor a hús már majdnem megpuhult, akkor hozzáadjuk a 2 cm-es darabokra vágott zöldbabot, zöldpaprikát és paradicsomot, és addig főzzük, amíg minden belevaló meg nem puhult. Tálalás előtt 3 evőkanál tejföllel átforraljuk, és apróra vágott petrezselyemmel meghintjük.
Galuska köretet adunk mellé.
A zsírt felmelegítjük, majd az apróra vágott vöröshagymát üvegesre sütjük. Ezután mehet bele a felkockázott hús, amit fehéredésig sütünk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A darált húst a fokhagymával, vöröshagymával, sóval, borssal, 1 tojással kevés olajon megpárolunk. 2. A rizst félpuhára főzzük, majd a párolt darált hússal összekeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA karajt vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és az olajon hirtelen átsütjük, majd tűzálló tálra félig egymásra fektetjük. Vékonyra csíkozzuk a füstölt szalonnát és a húsra szó...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát és a fokhagymát apróra a húst, szalonnát, császárt, sonkát, csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk a császárral együtt, hozzáadjuk a hagymát, fokh...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Közepes