sertéshús, vöröshagyma, zsír, pirospaprika, só, fokhagyma, zöldbab, zöldpaprika, paradicsom, 3 ek tejföl, petrezselyem
A vékony csíkokra vágott apróhúst füstölt szalonna zsírjában fonnyasztott vöröshagymán kb. 10 percig sütjük. Ekkor kevés pirospaprikával meghintjük, és 1 dl vízzel felengedjük. Sóval, zúzott fokhagymával ízesítjük. Mikor a hús már majdnem megpuhult, akkor hozzáadjuk a 2 cm-es darabokra vágott zöldbabot, zöldpaprikát és paradicsomot, és addig főzzük, amíg minden belevaló meg nem puhult. Tálalás előtt 3 evőkanál tejföllel átforraljuk, és apróra vágott petrezselyemmel meghintjük.
Galuska köretet adunk mellé.
A megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát nagyobb kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk. A szal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sertéscombot és a szalonnát csíkokra vágjuk. 2. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. 3. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. 4. A kipirított szalonná...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKevés olajon a hagymákat,paprikát,paradicsomot megdinsztelem.Pár percig főzöm és hozzáteszem a piros paprikát és az egyéb fűszert. A vékonyra szelt hús szeleteket sózom,borsozom é...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A karajt szépen leválasztom a csontjáról és keskeny, éles pengéjű késsel felszúrom. 2. A bőrétől megszabadított kolbászt egy fél órára a mélyhűtőbe teszem. 3. Onnét kivé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű