4 szelet sertéskaraj
15 dkg Fettucini tészta
1 dl tejszín
4 evőkanál reszelt Trappista sajt( ez volt most itthon)
1 evőkanál reszelt Karaván sajt
1 dónyi vaj
só, bors
1 ek.olaj
friss metélőhagyma
petrezselyemzöld
A húst felszeleteljük, majd sózzuk borsozzuk és felhevített olajon teflonserpenyőben mindkét oldalát elősütjük. Ezt követően vízzel felengedjük és fedő alatt puhára pároljuk.
Ameddig a hús készül egy fazékban sós vízben kifőzzük a tésztát. Én szoktam a főző vízbe egy kis olajat tenni, de természetesen ez ki is maradhat.
Egy másik teflon serpenyőbe beleöntjük a tejszín, a reszelt sajtot, hozzáadunk egy kis vajat, ízlés szerint sót és kavargatás mellett összefőzzük. Ami előtt leszűrnénk a tésztát a főzőléből kb. egy dl. vizet hozzáadunk a sajtos mártásunkhoz. Leszűrjük a tésztát és beleöntjük a masszába, és jól összekeverjük. Amikor kínáljuk apróra vágott metélőhagymával és petrezselyemzölddel jól megszórjuk.
A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, krumplinyomóval áttörjük, és megvárjuk míg kihűl. A vöröshagymát lereszeljük, 1 evőkanál olajon üvegesre dinszteljük. A húst összegyúrjuk a kr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst szeletelés után kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. 2. A paprikát felcsíkozzuk, a kolbászt szeleteljük, a sajtot szintén. 3. A hússzelet közepére rakosgatjuk a töltel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát héjában megfőzöm és áttöröm. 2. Összegyúrom az olajjal, a liszttel, darával, sóval és egy tojással. 3. Fél centi vastagra kinyújtom és 8x8 cm-es kockákra vág...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz