Családireceptkönyv.hu

Fűszeres sült csülök (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


sertéscsülök

frissen őrölt színes bors
egész kömény
natúr fokhagymapor
mindenmentes házi mustár
fokhagyma
zsír
hagyma, zöldség, répa, édesburgonya, zeller

Elkészítés:


A pác a titka az egésznek, lássuk hát! Összekeverjük a következőket: só, frissen őrölt színes bors, fokhagyma – granulátum (natúr!), egész kömény. Ezzel bedörgöljük a csodaszép, vékony zsírréteggel körbefuttatott csülköt amit vettünk, közben óriási önuralommal nem folyatjuk rá a nyálunkat arra gondolva, hogy holnap ebből ugyan nem adunk senkinek! Ha ezzel megvagyunk, natúr, mindenmentes mustárral kenjük meg az egész húst és egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.
Miután a pác megtette hatását, az ízek összeértek és eljött a sütés ideje, kizsírozott tepsibe tesszük a husit, kevés vizet öntünk alá és mellépakolgatunk annyi zöldséget, amennyit csak szeretnénk: vörös – és fokhagyma, répa, zeller, aki nem AI – beteg: paradicsom, paprika. Lefóliázzuk és 180 fokon kb. 2 óra alatt megsütjük.
Miután a hús megpuhult, levesszük a fóliát, a hőfokot kicsit feljebb tekerjük és szép ropogósra pirítjuk a tetejét, közben folyamatosan locsolgatjuk a belőle kisült zsírral. Ha tovább akarjuk fokozni az íz – és illatorgiát, frissen zúzott fokhagymát tegyünk a tetejére az utolsó 15 - 20 percben!
Köretként répapürét készítettem hozzá, de tetszés szerint zellert, karfiolt, karalábét vagy édesburgonyát sós vízben puhára főzünk, jó nagy kanál kókuszzsírt, némi sót és szerecsendiót adunk hozzá, botmixerrel pépesítjük és tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Sörben sült malac szilveszterre (is)
Sörben sült malac szilveszterre (is)

A húst felszeleteljük, a bőrös részét bevagdossuk, a húsos részét besózzuk. A felkockázott bőr közé fokhagymát és egy kis füstölt szalonnát dugdostunk, majd egy sütőtálba tesszük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tarja finoman
Tarja finoman

: A tarját besózzuk, hirtelen serpenyőben elősütjük, majd kizsírozott tepsibe tesszük. 1 kg gombát hagymával puhára pirítunk, sóval és fehérborssal ízesítjük. A gombaragut a hús kö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rozmaringos karaj egyben sütve
Rozmaringos karaj egyben sütve

Melegítsd be a sütőt 180 fokra. Ha van légkeverésed, kapcsold be azt is. A rozmaringos karaj előkészítéséhez pucold meg a répákat és vágd hosszában ketté a fokhagymafejeket. Ha sz...

Elkészítési idő: 105 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar GYUVECS
GYUVECS

A húst lábasba tesszük kevés olajjal. Fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, és kevés vizet öntünk alá, majd félig megpároljuk, hozzáadjuk a tört fokhagymát, fűszerezzük. A pa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk