sertéscsülök
só
frissen őrölt színes bors
egész kömény
natúr fokhagymapor
mindenmentes házi mustár
fokhagyma
zsír
hagyma, zöldség, répa, édesburgonya, zeller
A pác a titka az egésznek, lássuk hát! Összekeverjük a következőket: só, frissen őrölt színes bors, fokhagyma – granulátum (natúr!), egész kömény. Ezzel bedörgöljük a csodaszép, vékony zsírréteggel körbefuttatott csülköt amit vettünk, közben óriási önuralommal nem folyatjuk rá a nyálunkat arra gondolva, hogy holnap ebből ugyan nem adunk senkinek! Ha ezzel megvagyunk, natúr, mindenmentes mustárral kenjük meg az egész húst és egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.
Miután a pác megtette hatását, az ízek összeértek és eljött a sütés ideje, kizsírozott tepsibe tesszük a husit, kevés vizet öntünk alá és mellépakolgatunk annyi zöldséget, amennyit csak szeretnénk: vörös – és fokhagyma, répa, zeller, aki nem AI – beteg: paradicsom, paprika. Lefóliázzuk és 180 fokon kb. 2 óra alatt megsütjük.
Miután a hús megpuhult, levesszük a fóliát, a hőfokot kicsit feljebb tekerjük és szép ropogósra pirítjuk a tetejét, közben folyamatosan locsolgatjuk a belőle kisült zsírral. Ha tovább akarjuk fokozni az íz – és illatorgiát, frissen zúzott fokhagymát tegyünk a tetejére az utolsó 15 - 20 percben!
Köretként répapürét készítettem hozzá, de tetszés szerint zellert, karfiolt, karalábét vagy édesburgonyát sós vízben puhára főzünk, jó nagy kanál kókuszzsírt, némi sót és szerecsendiót adunk hozzá, botmixerrel pépesítjük és tálaljuk.
http://paleolitwebshop.hu/paleo-receptek-kepekkel/user-item/514-palanett/41-foetelek/52-fuszeres-sult-csulok-paleo-palanett.html
A zöldségeket megtisztítjuk, alaposan megmossuk és feldaraboljuk ízlés szerint. A jégsalátát darabokra tépkedjük. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az csípős paprikát szelete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szeletelt sertéshúst felcsíkozzuk , és besózzuk. ízlés szerinti vastagságban bekenjük mustárral. A mustáros húsokat, éppen hogycsak megforgatjuk lisztben. Forró olajban hirtelen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kiklopfoljuk, sózzuk. A fokhagymát lereszeljük vagy fokhagymanyomón átnyomjuk és a tejbe keverjük. A húst a fokhagymás tejbe áztatjuk egy napra. A karajt lecsepegtetjük, pi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felkockázzuk és átkenjük sóval, borssal, majd kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet. Majd átrakjuk egy h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű