A hagymát fel rakom dinsztelni. Kicsit kimosom a savanyú káposztát. Amikor kész a hagyma, piros paprikát szórok rá. Közben a darált húst be keverem gombócnak (rizs, nyúzott fokhagyma, só, bors, piros paprika, flekken fűszer, őrölt kömény). Az edénybe rétegezetten rakok káposztát, káposzta levélbe csomagolt gombócot,rá öntök egy liter házi készítésű paradicsom levet . A tetejére gombóc kerüljön. Kevés vizet öntök alá, főzöm.
A karajszeleteket kiklopfoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A panírozáshoz előkészítjük a lisztet, a tojást,zsemlemorzsát a kukoricapelyhet , Ez utóbbit aprítjuk ( lehet...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűA húst kiklopfolni, sózni, borsozni, hirtelen megsütni pici olajon, majd egy tepsibe tenni. Apróra vágott fokhagymával megszórni. Búb: szalonnás rántottát készítünk, amit összekev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst a csontok között tetszés szerinti darabokra vágjuk. Alaposan sózzuk, frissen őrlünk rá fekete borsot. Tepsibe, sütésálló edénybe rakjuk a húsokat. A fokha...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KönnyűA fejeskáposzta hibás leveleit leszedjük, a torzsáját jó mélyen kivágjuk, és a káposztát enyhén ecetes, sós forró vízben 1-2 percig főzzük. A vízből kivéve lehűtjük. Az így leforr...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes