A hagymát fel rakom dinsztelni. Kicsit kimosom a savanyú káposztát. Amikor kész a hagyma, piros paprikát szórok rá. Közben a darált húst be keverem gombócnak (rizs, nyúzott fokhagyma, só, bors, piros paprika, flekken fűszer, őrölt kömény). Az edénybe rétegezetten rakok káposztát, káposzta levélbe csomagolt gombócot,rá öntök egy liter házi készítésű paradicsom levet . A tetejére gombóc kerüljön. Kevés vizet öntök alá, főzöm.
1. A karikára vágott burgonyát roppanósra előfőzzük, a kelkáposztát laskára vágjuk, majd a kockára vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk. 2. Hozzáadjuk a kelkáposz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lapockát hosszúkás darabokra felvágjuk. Egy kis tálban kikeverjük a mustárt a sóval, az apróra vágott friss vagy az elmorzsolt szárított tárkonnyal meg a zúzott fokhagymával, bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajt előkészítem, jó nagyra kiklopfolom, sózom, borsozom. A lisztből félre teszek 2-3 evőkanálnyit, a többit kikeverem a tojásokkal és annyi tejjel, hogy sűrű, de még folyékony...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húsgolyóhoz az összes hozzávalót egy nagy keverőtálba tesszük, a durvára vágott zöldfűszerekkel együtt jól összegyúrjuk, legalább 1 órán át állni hagyjuk, majd dió nagyságú go...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű