-50 dkg liszt
-2,5 dl tej+
-1/2 dl olaj
-2,5 dkg élesztö
-2 tojássárgája
-10 dkg cukor
csipt só .a végén a 10 dkg olvasztott vaj
az élesztöt felfuttatjuk és a tészta hozzávalóit ősszekeverjuk jó kidolgozzuk
-kelni tesszük
-a tésztát kelesztés után kinyujtjuk
-olvasztott vajjal megkenjük
-megszorjuk cukorral + darált dióval vagy mogyoróval
feltekerjük mint a bejglit
-újnyi vastagra vágjuk
-széjjel húzzuk a közepét egy kicsit
-benyomkodjuk
-sütőpapirral bélelt tepsibe sorakoztatjuk
-tojással megkenjük és a szokásos módon megfözzük a pudingot
-minden csiga közepébe egy kis kanállal teszünk
-még 15 percig kelesztjük ,majd 180 fokon megsütjük
-ha kihült porcukorral megszorjuk
A tésztához először a hideg vajat elmorzsolom a liszt, a porcukor és a só keverékével.Ez elvégezhető késes aprítóval is. A tejfölt meglangyosítom és belekeverem az élesztőt.A tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz alapanyagokat elkeverjük. Ezután elmorzsoljuk benne a vajat, majd a két tojás sárgájával összegyúrjuk. A tejfölt fokozatosan adagoljuk hozzá, hogy jól formázható, nyújthat...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KözepesA fentieket összegyúrni és 1 órára hűtőbe tenni, utána vékonyra nyújtani és formával kiszúrni, majd vajazott tepsiben halványra sütni, nem kiszárítani, 150 fokon. Lekvárral összera...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat félbevágom, kimagozom, majd felszeletelem. Citromos cukros vízben felteszem főni, vigyázok ne legyen túl puha Lecsöpögtetem ha kész van. A tésztalapot , megkenem olva...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű