-8 csirkealsócomb
-só
-bors
-1 hagyma
-olaj
-3 cikk fokhagyma
- 35 dkg csiperkegomba
-2 dl száraz fehérbor
-2 1/2 dl főző tejszín
-A hagymát, a gombát és a fokhagymát megpucoljuk
-A csirkecombot sózzuk ,borsozzuk ,forró olajon körbe pirítjuk
-Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát ,kissé megpirulni hagyjuk
-Belekavarjuk a kockára vágott hagymát, majd az áttört fokhagymát
-Fehérborral felöntjük ,kevés vizet adunk hozzá és lassú tűzön puhára pároljuk
-Végül hozzáöntjük a tejszint és lassú tűzön besűrűsödni hagyjuk
-Tésztával tálaljuk
A húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni. Bő olajat forrósítunk. Egy tálkába szórjuk a forgatáshoz a lisztet....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajban pirítani kezdjük, a zöld részét is felhasználjuk. A húst nagyobb darabokra vágjuk és hozzáadjuk, majd megszórjuk a fűszerek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gombát 1 l langyos vízben áztasd, míg meg nem puhul, a vizet ne öntsd ki, hiszen ez lesz az alaplé. 2. Lábasban melegísd fel a szezámolajat kis lángon, majd add hozzá a leres...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgyenlő méretekre vágni. (Én a 2-3 cm kockákat szeretm.) 1-2 dl víz egy lábasba, bele a háj, kis lángon olvadoz. Amikor kiolvadta a zsír és a víz elpárolgott, a töpörtyűk felúszn...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű