-8 csirkealsócomb
-só
-bors
-1 hagyma
-olaj
-3 cikk fokhagyma
- 35 dkg csiperkegomba
-2 dl száraz fehérbor
-2 1/2 dl főző tejszín
-A hagymát, a gombát és a fokhagymát megpucoljuk
-A csirkecombot sózzuk ,borsozzuk ,forró olajon körbe pirítjuk
-Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát ,kissé megpirulni hagyjuk
-Belekavarjuk a kockára vágott hagymát, majd az áttört fokhagymát
-Fehérborral felöntjük ,kevés vizet adunk hozzá és lassú tűzön puhára pároljuk
-Végül hozzáöntjük a tejszint és lassú tűzön besűrűsödni hagyjuk
-Tésztával tálaljuk
A póréhagymát az olajon megfuttatjuk, rárakjuk a felkockázott csirkemellet. Megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük paradicsomlével és kevés vízzel. Fűszerezzük, majd kb 30 percig p...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet szeletekre vágom, fűszerezem sóval, borssal, magyaros fűszersóval. Hagyom pácolódni 0,5/1 órát. 2. A zsírszalonnát apró kockára vágom, megpirítom. Fehéredésig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet nagyon vékony csíkokra vágom, beszórom Kotányi Görög sültek (gyros fűszersó) fűszerrel, grill fűszerrel, illetve oregánóval, pici sóval, borssal. 2. Hagyom ál...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Az olajon aranysárgára pirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, kevés vízzel felengedjük, és beletesszük a feldarabolt csirkét. 2. Megsózzuk, és a dara...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz