-1 kg újburgonya
-egy csapott evőkanál mangalica zsír-
-5 dkg felkockázott sonka
-1-2 kis fej vöröshagyma
-2 pár virsli
-2 dl főzőtejszin
-zöldpetrezselyem
-1/2 felkockázott kápia paprika
-2 gerezd fokhagyma
-1 evőkanál liszt
só, bors, pirospaprika
A megolvasztott zsíron puhára dinszteljük a kockára vágott sonkát
majd a hagymát, óvatosan, hogy ne barnuljon meg.
- Rádobjuk a megtisztított, kis kockákra vágott krumplit, felkarikázott paprikát ,fokhagymát együtt átforrósítjuk a zsíron, sózzuk, borsozzuk.
- Felöntjük vízzel – ha gondoljuk, tehetünk bele egy zöldségleves kockát + zöldpetrezselymet -, puhára főzzük a krumplit.
-Közben elkészítjük a tejszinből és a lisztből a habarást, adunk hozzá egy kevés pirospaprikát is, behabarjuk a levest.
Az utolsó néhány percben belefőzzük a virslit is.
1. A babot előző este tálba tesszük és felöntjük vízzel, beáztatjuk. A csülköt darabokra vágjuk, és szintén beáztatjuk egy másik tálba. Ezt érdemes megkóstolni, mert csak akkor kel...
Elkészítési idő: 3 óra• Pulykahusit főzni, • apróhúsból pörköltöt csinálok, • ha puha, bele: sárgarépa, fehérrépa, zeller, zöldborsó, megpárolni, zsírjára sütni, bestaubolni, (liszttel megszórni, fe...
Elkészítési idő:Forró olajon pár percig pároljuk a karikákra szelt répákat, és kicsit később hozzáadva a zöldborsót. A végén kevés pirospaprikával átkeverjük. Ezután felengedjük kb. 1,5 l vízzel...
Elkészítési idő: 30