Családireceptkönyv.hu

Tejszines virslis krumplileves


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-1 kg újburgonya
-egy csapott evőkanál mangalica zsír-
-5 dkg felkockázott sonka
-1-2 kis fej vöröshagyma
-2 pár virsli
-2 dl főzőtejszin
-zöldpetrezselyem
-1/2 felkockázott kápia paprika
-2 gerezd fokhagyma
-1 evőkanál liszt
só, bors, pirospaprika

Elkészítés:


A megolvasztott zsíron puhára dinszteljük a kockára vágott sonkát
majd a hagymát, óvatosan, hogy ne barnuljon meg.
- Rádobjuk a megtisztított, kis kockákra vágott krumplit, felkarikázott paprikát ,fokhagymát együtt átforrósítjuk a zsíron, sózzuk, borsozzuk.
- Felöntjük vízzel – ha gondoljuk, tehetünk bele egy zöldségleves kockát + zöldpetrezselymet -, puhára főzzük a krumplit.
-Közben elkészítjük a tejszinből és a lisztből a habarást, adunk hozzá egy kevés pirospaprikát is, behabarjuk a levest.
Az utolsó néhány percben belefőzzük a virslit is.

Tejszines virslis krumplileves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Borsóleves galuskával
Borsóleves galuskával

A zöldségeket az olajon megpároljuk, kevés liszttel megszórjuk, beletesszük a zöldborsót, a fűszereket, a sót, a húsleveskockát, az összekötött petrezselyemlevelet, felöntjük vizze...

Elkészítési idő: 35perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Toszkán halleves
Toszkán halleves

Tisztítsuk meg a halakat, ha szükséges. Egy nagy edényben olívaolajon futtassuk meg az összezúzott fokhagymát és az erőspaprikát, majd adjuk hozzá a fehérbort. Pároljuk néhány perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gulyás leves.
Gulyás leves.

A borjú húsból a szokásos módon pörköltet készítek, mikor majdnem készre főtt, beleteszem a darabolt zöldségeket, a többi hozzávalót,picit összeforgatom, együtt párolom,felöntöm fo...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Póréhagymaleves krutonnal, baconnel és sajttal
Póréhagymaleves krutonnal, baconnel és sajttal

Hagymát pirítok, pici lisztet szórok rá, csak hogy a hagymát kicsit befedje, majd az aktuális zöldséget rádobom, felöntöm vízzel vagy alaplével, picit fő, ízesítem (házi vegeta, só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk