-1 kg újburgonya
-egy csapott evőkanál mangalica zsír-
-5 dkg felkockázott sonka
-1-2 kis fej vöröshagyma
-2 pár virsli
-2 dl főzőtejszin
-zöldpetrezselyem
-1/2 felkockázott kápia paprika
-2 gerezd fokhagyma
-1 evőkanál liszt
só, bors, pirospaprika
A megolvasztott zsíron puhára dinszteljük a kockára vágott sonkát
majd a hagymát, óvatosan, hogy ne barnuljon meg.
- Rádobjuk a megtisztított, kis kockákra vágott krumplit, felkarikázott paprikát ,fokhagymát együtt átforrósítjuk a zsíron, sózzuk, borsozzuk.
- Felöntjük vízzel – ha gondoljuk, tehetünk bele egy zöldségleves kockát + zöldpetrezselymet -, puhára főzzük a krumplit.
-Közben elkészítjük a tejszinből és a lisztből a habarást, adunk hozzá egy kevés pirospaprikát is, behabarjuk a levest.
Az utolsó néhány percben belefőzzük a virslit is.
A zöldségeket az olajon megpároljuk, kevés liszttel megszórjuk, beletesszük a zöldborsót, a fűszereket, a sót, a húsleveskockát, az összekötött petrezselyemlevelet, felöntjük vizze...
Elkészítési idő: 35perc Nehézség: KönnyűTisztítsuk meg a halakat, ha szükséges. Egy nagy edényben olívaolajon futtassuk meg az összezúzott fokhagymát és az erőspaprikát, majd adjuk hozzá a fehérbort. Pároljuk néhány perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA borjú húsból a szokásos módon pörköltet készítek, mikor majdnem készre főtt, beleteszem a darabolt zöldségeket, a többi hozzávalót,picit összeforgatom, együtt párolom,felöntöm fo...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KözepesHagymát pirítok, pici lisztet szórok rá, csak hogy a hagymát kicsit befedje, majd az aktuális zöldséget rádobom, felöntöm vízzel vagy alaplével, picit fő, ízesítem (házi vegeta, só...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű