-1 kg újburgonya
-egy csapott evőkanál mangalica zsír-
-5 dkg felkockázott sonka
-1-2 kis fej vöröshagyma
-2 pár virsli
-2 dl főzőtejszin
-zöldpetrezselyem
-1/2 felkockázott kápia paprika
-2 gerezd fokhagyma
-1 evőkanál liszt
só, bors, pirospaprika
A megolvasztott zsíron puhára dinszteljük a kockára vágott sonkát
majd a hagymát, óvatosan, hogy ne barnuljon meg.
- Rádobjuk a megtisztított, kis kockákra vágott krumplit, felkarikázott paprikát ,fokhagymát együtt átforrósítjuk a zsíron, sózzuk, borsozzuk.
- Felöntjük vízzel – ha gondoljuk, tehetünk bele egy zöldségleves kockát + zöldpetrezselymet -, puhára főzzük a krumplit.
-Közben elkészítjük a tejszinből és a lisztből a habarást, adunk hozzá egy kevés pirospaprikát is, behabarjuk a levest.
Az utolsó néhány percben belefőzzük a virslit is.
A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket, és lepirítjuk. A csirkemellet csíkokra vágjuk, és ezt is a zöldségekhe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátát apró darabokra tépkedjük, besózzuk. Ha csalánból készítjük a levest, akkor előtte a csalánt leforrázzuk. A fokhagymát nem túl forró olajban megpároljuk, majd kevés lis...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Közepesa tököt megtisztítjuk, daraboljuk, a fenti képeken is látható módon mézet csorgatunk rá (inkább vegyes virágméz legyen, mert az akácméz főzésre nem annyira megfelelő), fahéjjal meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát kevés olajon sütni kezdjük, majd mikor kiengedi a zsírját, akkor beletesszük az apróra vágott hagymát, dinszteljük, majd belerakjuk a felkarikázott kolbászt, a cs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű