-2 dl tejföl
-1 dl tej
-1 tojás-
-2 teás kanál só
-3-4- kanál bor
-12 dkg ráma margarin
-60 dkg liszt
-1 teás kanál cukor
-4 dkg élesztő
-40 dkg darált tepertő
.....1 tojás a kenéshet
Az élesztőt felfutatjuk
-az össszes anyagot összekeverjük
Kivétel a tepertöt
-a tésztát elkezdjük
dagasztani
-letakarjuk és kelesztjük 30-40- percig
-ezután kinyújtjuk előbb duplán majd szimplán hajtogatjuk.
-az -az :kinyújtom a tésztát megkenem egy adag darált tepertővel ,megszórom frisen darált fekete borssal
-Gondolatban három részre osztom, jobbról és balról is a középső részre hajtom-az igy kapott csíkot megint megkenem tepertővel majd a tésztát fentről és lentről is a középig visszahajtom majd még ezt is félbehajtom
- letakarom és hagyom 30 percig pihenni
-a hajtogatást és a tepertővel való kenést még 2 x megismétlem-közte 30 perc pihentetéssel
-végül újnyi vastagra kisodrom éles késsel bevagdosom és közepes nagyságú pogácsa szaggatóval kiszaggatom -
-tepsiben sorakoztatom s újból 20-30 percig pihentetem
-megkenem felvert tojással -vigyázva nehogy le csorogjon ( ha lecsorog a tojás nem nő fel a pogácsa )
-180 -190 foknál 15-20 perc alatt megsütjük
Az élesztőt a tejben pici cukorral felfuttatjuk és a többi hozzávalóval tésztává gyúrjuk. Arra vigyázunk, hogy az élesztő a sóval csak a legvégén találkozzon, mert különben nem kel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat a dagasztó gépbe rakom könnyen kezelhető tésztát kapunk. A formának, belsejét enyhén lisztezzük ki, majd tésztával nyomkodjuk ki. Előmelegített sütőben 180 fokon süt...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KönnyűAz összetevőket összekeverjük. Hagyjuk kelni, bedagadni, majd olajban kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, a lisztben elkeverjük a sót és összemorzsoljuk a margarinnal és a joghurttal, majd további kevés tej hozzáadásával az anyagokat alaposan össz...
Elkészítési idő: 100 min Nehézség: Könnyű