-50 dkg liszt
-20+5 dkg vaj
- 20 dkg reszelt sajt
-2,5-3 dl langyos tej
-3 dkg friss élesztő
-1 tojássárgája
-1 teáskanál cukor
-1 teáskanál só
-TETEJÉRE
-1 tojásfehérje -
-szezámmag
-reszelt sajt
Közepes tepsi
--A sajt és az 5 dkg vaj kivételével ,géppel vagy kézzel összedolgozzuk a hozzávalókat annyi langyos tejjel,amennyi szükséges,hogy könnyű gyúrható tésztát kapjunk
-Az élesztőt nem szükséges külön felfuttatni.
-Megkelesztjük -(duplára)
- 4 egyenlő részre vágjuk,finoman cipókat formázunk belöle,majd tepsi nagyságura) közepes nagyságú tepsi ) nyújtjuk
-Az elsőt az előkészitett tepsibe tesszük megkenjük olvasztott vajjal és megszorjuk a lereszelt sajt egyharmad részével
-ráhelyezzük a második lapot ,kenjük szórjuk,illetve ugyanúgy a harmadik lapot is
-végül befedjük a negyedik lappal
-Éles kés segitségével a tepsiben kockára vágjuk
-lekenjük a felvert tojásfehérjével ,megszorjuk szezámmaggal és sajttal
Ismét kelni hagyjuk,majd előmelegitett sütőben 180 fokon készre sütjük
Kivéve megspricceljük vizzel és konyharuhával letakarjva hagyjuk langyosra hülni
-Mivel sülés közben összenőnek a kockákat a vágás helyén széttépjük...ezért hivják Tépett Pogácsának
A tésztát úgy készítjük, mint a piskótát. 24 × 34 cm-es tepsiben sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez a pudingot a tejben megfőzünk, ha kihűlt, összekeverjük a habosra...
Elkészítési idő:Mézeskalács elkészítése: A száraz összetevőket keverjük össze, morzsoljuk hozzá a vajat, csorgassuk rá a mézet, adjuk hozzá a tojássárgáját, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze...
Elkészítési idő:A meggyet nem szoktam szét főzni, a meggyszemek maradjanak egészben. Kihűtöm langyosra, így szebben rá lehet simítani az alsó lapra. Hagyom teljesen kihűlni majd megkenem a kemény...
Elkészítési idő: