-minden személyre számitunk legalább
-2-4 szelet sertés húst ( karaj,comb )
-1,5 kg burgonya
- 2-3 gerezd fokhagyma
-só,bors,
liszt a húsok forgatására
olaj a húsok elősütésére + a tepsibe
a burgonyát megpucoljuk , karikára vágjuk,kevés fűszerkeverékkel
-a hús szeleteket kicsit klofoljuk , fűszerezzük.
--lisztbe mártjuk és mindkét oldalát elő sütjük
-a serpenyőből kiszedjük
-egy tepsit kikenünk egy kevés zsiradékkal, a burgonyát beleszórjuk,ráhelyezzük a hús szeleteket
-a szeletekre kenjük a lereszelt fokhagymát
-pici vizet öntünk alá....letakarjuk fóliával
-előmelegitett sütőben 30 percig sütjük, majd a fóliát eltávolitjuk ,
-még kb. 10-15 percig szép pirosra sütjük
Az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát elkezdjük dinsztelni a zsíron. Amikor a hagyma már kissé megpuhult, lehúzzuk a tűzről. Hozzáadjuk a sót, a borsot és a pirospaprikát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát egyben feltesszük sós vízben főni. Kb. 15 perc alatt kész, ne essen szét, de azért puha legyen. Kivesszük, amikor kicsit kihűlt, lehúzzuk nagyon óvatosan a leveleit, a...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA cukkinit és a padlizsánt felkockázzuk, nem apró, hanem inkább nagyobb darabokra vágjuk őket. Egy hagymát felszeletelünk. Az újkrumplikat fél centis karikákra szeleteljük és a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes