-minden személyre számitunk legalább
-2-4 szelet sertés húst ( karaj,comb )
-1,5 kg burgonya
- 2-3 gerezd fokhagyma
-só,bors,
liszt a húsok forgatására
olaj a húsok elősütésére + a tepsibe
a burgonyát megpucoljuk , karikára vágjuk,kevés fűszerkeverékkel
-a hús szeleteket kicsit klofoljuk , fűszerezzük.
--lisztbe mártjuk és mindkét oldalát elő sütjük
-a serpenyőből kiszedjük
-egy tepsit kikenünk egy kevés zsiradékkal, a burgonyát beleszórjuk,ráhelyezzük a hús szeleteket
-a szeletekre kenjük a lereszelt fokhagymát
-pici vizet öntünk alá....letakarjuk fóliával
-előmelegitett sütőben 30 percig sütjük, majd a fóliát eltávolitjuk ,
-még kb. 10-15 percig szép pirosra sütjük
A hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst kifehéredésig piritjuk, kis levet ereszt. Hozzáadjuk a fokhagymát, bort, kevés vizet majd a paradicsompürét. Kis lángon p...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk. 2. Mindegyik szeletet megkenjük mustárral, ráhelyezünk egy sonka-, majd egy sajtszeletet, és félbe hajtjuk. 3. Pa...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy nagy lábosba helyezzük bele a csülköt, és dobáljuk rá az újhagymát, hagymát, sárgarépát és a fokhagyma-gerezdeket. Majd szórjuk rá az egész fekete borsot, babérlevelet, és sózz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajszeleteket megmossuk, lecsöpögtetjük. Kicsit kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A meghámozott krumplikat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, beletesszük a tejfölt, a tojást, a fűsze...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes