-minden személyre számitunk legalább
-2-4 szelet sertés húst ( karaj,comb )
-1,5 kg burgonya
- 2-3 gerezd fokhagyma
-só,bors,
liszt a húsok forgatására
olaj a húsok elősütésére + a tepsibe
a burgonyát megpucoljuk , karikára vágjuk,kevés fűszerkeverékkel
-a hús szeleteket kicsit klofoljuk , fűszerezzük.
--lisztbe mártjuk és mindkét oldalát elő sütjük
-a serpenyőből kiszedjük
-egy tepsit kikenünk egy kevés zsiradékkal, a burgonyát beleszórjuk,ráhelyezzük a hús szeleteket
-a szeletekre kenjük a lereszelt fokhagymát
-pici vizet öntünk alá....letakarjuk fóliával
-előmelegitett sütőben 30 percig sütjük, majd a fóliát eltávolitjuk ,
-még kb. 10-15 percig szép pirosra sütjük
A húst egy éles késsel jó apróra felvágom, majd hozzáadom a reszelt sajtot, a tejszínt, a tojást, a petrezselyemzöldet, a tormát, sózom, borsozom és alaposan összekeverem. Egy ő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szokásos módon elkészítjük a fasírt masszát. A darált húshoz adjuk a vízbe vagy tejbe kissé megáztatott, és jól kinyomkodott zsemléket. Az apróra vágott vöröshagymát megdinsz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csülökraguhoz egy öntöttvas lábasban megolvasztjuk a zsír felét, felforrósítjuk és lepirítjuk benne a kockára vágott húst. Félretesszük, majd a lábasba újabb adag zsíron lepirítj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű