menu

Családireceptkönyv.hu

Vörösboros csülökragu sós cobblerrel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A raguhoz:

3 nagy ek. libazsír
1,2 kg csontozott, kockára vágott csülökhús
3 közepes sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
4 gerezd fokhagyma
2 ek. paradicsompüré
2 nagyobb vöröshagyma
1 púpozott ek. liszt
2 dl száraz vörösbor
3 dl víz
1 ág rozmaring (vagy szárított)
4-5 ág kakukkfű (vagy szárított)
3-4 levél zsálya
3 babérlevél
Só, bors
A baconos-sajtos cobbler-hoz:

50 dkg sima liszt
20 dkg hűtőhideg vaj
10 dkg bacon apróra vágva és ropogósra pirítva
1 csomag sütőpor
30 dkg mascarpone
3 tojás
20 dkg reszelt sajt
1 nagy csokor finomra vágott petrezselyem
Só, bors

Elkészítés:


A csülökraguhoz egy öntöttvas lábasban megolvasztjuk a zsír felét, felforrósítjuk és lepirítjuk benne a kockára vágott húst. Félretesszük, majd a lábasba újabb adag zsíron lepirítjuk a kis kockára vágott petrezselyemgyökeret és nagyobb darabokra vágott sárgarépát. Ha pirul, rádobjuk a megroppantott és durvára vágott fokhagymákat, és további 2 perc pirítás után rákanalazzuk a paradicsompürét. Elkeverjük és amikor rozsdabarnára változik a színe, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk-pirítjuk. Jöhet rá az előpirított csülökhús, amit liszttel meghintünk és átforgatjuk, hogy az is odapiruljon kicsit. Felöntjük borral és vízzel, majd gyors fűszerezés jön: só, bors, kakukkfű, zsálya, rozmaring és babérlevél. Átkeverjük, felforraljuk, lefedjük és 130 fokos sütőben 2,5 óra alatt készre pároljuk. Ha elkészült, kivesszük a sütőből és fedő nélkül hűlni hagyjuk 30 percet.

A cobblerhez a lisztet morzsás állagú keverékké dolgozzuk össze egy robotgépben, majd ehhez hozzáadjuk az összes többi hozzávalót. A kész tésztából egy evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk és rápakoljuk a kicsit kihűlt csülökragura úgy, hogy a szaftos hús csak itt-ott látszódjon ki. 180 fokos sütőbe tesszük (most már fedő nélkül) és kb. 20 perc alatt aranyszínűre és ropogósra sütjük a cobblert.

Vörösboros csülökragu sós cobblerrel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fasírozott pirított burgonyával
Fasírozott pirított burgonyával

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Füszeres sertésszelet
Füszeres sertésszelet

A csontozott húst megmossuk és nagy szeletekre vágjuk, átkenjük sóval és borssal, kiolajozott tepsibe tesszük. A bort, a paradicsomszószt, a fűszereket és a zúzott fokhagymát össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Olasz kolbász (finocchiona)
Olasz kolbász (finocchiona)

Kockázzuk fel a húst és a szalonnát (1 cmx1 cm) 2. Keverjük össze őket és keverjük hozzá a sót, 1 zacskó borsot egészben, 1 zacskónyit pedig durvára törve. Kb. ugyanennyi szintén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött káposzta kuglófruhában
Töltött káposzta kuglófruhában

Megmossuk a rizst, hozzáadjuk a töltelék összes hozzávalóját. Óvatos mozdulatokkal összegyúrjuk. A káposztát ízlés szerint kimossuk, majd a lefejtett levelekbe göngyöljük a töltelé...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk