A raguhoz:
3 nagy ek. libazsír
1,2 kg csontozott, kockára vágott csülökhús
3 közepes sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
4 gerezd fokhagyma
2 ek. paradicsompüré
2 nagyobb vöröshagyma
1 púpozott ek. liszt
2 dl száraz vörösbor
3 dl víz
1 ág rozmaring (vagy szárított)
4-5 ág kakukkfű (vagy szárított)
3-4 levél zsálya
3 babérlevél
Só, bors
A baconos-sajtos cobbler-hoz:
50 dkg sima liszt
20 dkg hűtőhideg vaj
10 dkg bacon apróra vágva és ropogósra pirítva
1 csomag sütőpor
30 dkg mascarpone
3 tojás
20 dkg reszelt sajt
1 nagy csokor finomra vágott petrezselyem
Só, bors
A csülökraguhoz egy öntöttvas lábasban megolvasztjuk a zsír felét, felforrósítjuk és lepirítjuk benne a kockára vágott húst. Félretesszük, majd a lábasba újabb adag zsíron lepirítjuk a kis kockára vágott petrezselyemgyökeret és nagyobb darabokra vágott sárgarépát. Ha pirul, rádobjuk a megroppantott és durvára vágott fokhagymákat, és további 2 perc pirítás után rákanalazzuk a paradicsompürét. Elkeverjük és amikor rozsdabarnára változik a színe, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk-pirítjuk. Jöhet rá az előpirított csülökhús, amit liszttel meghintünk és átforgatjuk, hogy az is odapiruljon kicsit. Felöntjük borral és vízzel, majd gyors fűszerezés jön: só, bors, kakukkfű, zsálya, rozmaring és babérlevél. Átkeverjük, felforraljuk, lefedjük és 130 fokos sütőben 2,5 óra alatt készre pároljuk. Ha elkészült, kivesszük a sütőből és fedő nélkül hűlni hagyjuk 30 percet.
A cobblerhez a lisztet morzsás állagú keverékké dolgozzuk össze egy robotgépben, majd ehhez hozzáadjuk az összes többi hozzávalót. A kész tésztából egy evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk és rápakoljuk a kicsit kihűlt csülökragura úgy, hogy a szaftos hús csak itt-ott látszódjon ki. 180 fokos sütőbe tesszük (most már fedő nélkül) és kb. 20 perc alatt aranyszínűre és ropogósra sütjük a cobblert.
1. A megtisztított húst ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk. 2. A megpucolt hagymát felaprítjuk, és a zsíron megdinszteljük. A hússzeleteket egyenként megforg...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű◾️A húst felkockázzuk és megmossuk. ◾️A hagymát is kockára vágjuk, az olajon megpirítjuk. ◾️A húst hozzáadva azt is fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadunk 300 ml bort, a sót, a...
Elkészítési idő: 130 perc Nehézség: KözepesAz oldalasokat feldaraboljuk, megsózzuk, majd egy tepsibe tesszük egymás mellé. Felöntjük annyi kólával, hogy ellepje, majd lefedjük alufóliával és 170 fokon 2,5 óráig sütjük. Amí...
Elkészítési idő: 3 h Nehézség: Könnyű1. A dagadót kiterítjük. 2. 8 gerezd tört fokhagymát, 1 csapott kiskanál pirospaprikát, sót és 1 mokkáskanál Piros Arany paprikakrémet összekeverünk. 3. A kiterített húsra...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz