A raguhoz:
3 nagy ek. libazsír
1,2 kg csontozott, kockára vágott csülökhús
3 közepes sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
4 gerezd fokhagyma
2 ek. paradicsompüré
2 nagyobb vöröshagyma
1 púpozott ek. liszt
2 dl száraz vörösbor
3 dl víz
1 ág rozmaring (vagy szárított)
4-5 ág kakukkfű (vagy szárított)
3-4 levél zsálya
3 babérlevél
Só, bors
A baconos-sajtos cobbler-hoz:
50 dkg sima liszt
20 dkg hűtőhideg vaj
10 dkg bacon apróra vágva és ropogósra pirítva
1 csomag sütőpor
30 dkg mascarpone
3 tojás
20 dkg reszelt sajt
1 nagy csokor finomra vágott petrezselyem
Só, bors
A csülökraguhoz egy öntöttvas lábasban megolvasztjuk a zsír felét, felforrósítjuk és lepirítjuk benne a kockára vágott húst. Félretesszük, majd a lábasba újabb adag zsíron lepirítjuk a kis kockára vágott petrezselyemgyökeret és nagyobb darabokra vágott sárgarépát. Ha pirul, rádobjuk a megroppantott és durvára vágott fokhagymákat, és további 2 perc pirítás után rákanalazzuk a paradicsompürét. Elkeverjük és amikor rozsdabarnára változik a színe, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk-pirítjuk. Jöhet rá az előpirított csülökhús, amit liszttel meghintünk és átforgatjuk, hogy az is odapiruljon kicsit. Felöntjük borral és vízzel, majd gyors fűszerezés jön: só, bors, kakukkfű, zsálya, rozmaring és babérlevél. Átkeverjük, felforraljuk, lefedjük és 130 fokos sütőben 2,5 óra alatt készre pároljuk. Ha elkészült, kivesszük a sütőből és fedő nélkül hűlni hagyjuk 30 percet.
A cobblerhez a lisztet morzsás állagú keverékké dolgozzuk össze egy robotgépben, majd ehhez hozzáadjuk az összes többi hozzávalót. A kész tésztából egy evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk és rápakoljuk a kicsit kihűlt csülökragura úgy, hogy a szaftos hús csak itt-ott látszódjon ki. 180 fokos sütőbe tesszük (most már fedő nélkül) és kb. 20 perc alatt aranyszínűre és ropogósra sütjük a cobblert.
A tarját kb másfél centis szeletekre vágjuk. A széleit több helyen bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Borsozzuk. A ketchupot összekeverjük a worchestershire...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávaló húsokat, meg zöldségeket 3-4 óra alatt abalében puhára főzöm. Mikor megvan, a bőröket, húst apró, vékony csíkokra vagdosom, fűszerezem, majd a disznó gyomrába tömköd...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA rizst megmossuk, hozzáadjuk darált húst, az apróra vágott vöröshagymát, az összetört fokhagymát, a sót, borsot és a pirospaprikát és óvatos mozdulatokkal összegyúrjuk. A káposzt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepesziasztok! Valaki darálthúshoz kért őtleteket.Ott leírtam ezt,mint javaslat.Aztán kedvet kaptam hozzá és ez lett a vacsora.bekevert fasírthúst alufóliára terítem kb 1 cm vastagságba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű