--4-5 egész csirkecomb ( de lehet külön alsó vagy felső csirkecomb is )
- 1 nagy doboz tejföl (350 g)
- 1 evőkanál ételízesítő (elhagyható)
- 1 púpos teáskanál szárított majoránna
- 4 evőkanál olaj
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor (elhagyható)
- 10 dkg reszelt trappista sajt
---A csirkecombokat megmossuk, papírtörlőn megszárítjuk egy kicsit, majd sózzuk, borsozzuk.
. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, ételízesítőt, majoránnát, olajat, fehérbort és a megtisztított/lereszelt fokhagymát (ha nem használunk ételízesítőt, akkor lehet ízlés szerint sózni, borsozni) és
belemártogatjuk ebbe a masszába a combokat, melyet egy tűzálló
tálba vagy tepsire helyezünk egymás mellé.
Ráöntjük a megmaradt tejfölös masszát.
. Lefóliázzuk a tepsit és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 40 percig sütjük.
Amikor a hús már megpuhult, levesszük róla a fóliát és így pirítjuk egy picit a húst 5 percig, majd rászórjuk a reszelt sajtot, melyet rápirítunk kb. 10 perc alatt
Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.
A csirkemellet kifilézzük, kis darabokra vágjuk. A marinálószószt a hozzávalókkal elkészítjük, beletesszük a melldarabokat, kb. 20-25 percig, közben többször átforgatjuk. Ezután ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden müveletet ugyanabban a serpenyöben csinálni!! Almát olajon karamellizáljuk, félretesszük. A felvágott hagymát, fokhagymát üvegesre pirítjuk, félretesszük. A feldarabolt m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 darab pitához: 25 dkg (teljes kiőrlésű vagy tönköly) liszt fél csomag porélesztő 1 kk só kb. 1-1,5 dl langyos víz 1 evőkanál kókuszzsír felolvasztva A pitához való száraz ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kiklopfoljuk. A csirkemájat a felaprított vöröshagymával olívaolajon megpároljuk, fűszerezzük borssal és majorannával, majd a csirkemellre rakjuk, felgöngyöljük, sza...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű