Családireceptkönyv.hu

Tepsis tejfölös csirkecombok


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


--4-5 egész csirkecomb ( de lehet külön alsó vagy felső csirkecomb is )
- 1 nagy doboz tejföl (350 g)
- 1 evőkanál ételízesítő (elhagyható)
- 1 púpos teáskanál szárított majoránna
- 4 evőkanál olaj
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor (elhagyható)
- 10 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés:


---A csirkecombokat megmossuk, papírtörlőn megszárítjuk egy kicsit, majd sózzuk, borsozzuk.
. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, ételízesítőt, majoránnát, olajat, fehérbort és a megtisztított/lereszelt fokhagymát (ha nem használunk ételízesítőt, akkor lehet ízlés szerint sózni, borsozni) és
belemártogatjuk ebbe a masszába a combokat, melyet egy tűzálló
tálba vagy tepsire helyezünk egymás mellé.
Ráöntjük a megmaradt tejfölös masszát.
. Lefóliázzuk a tepsit és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 40 percig sütjük.
Amikor a hús már megpuhult, levesszük róla a fóliát és így pirítjuk egy picit a húst 5 percig, majd rászórjuk a reszelt sajtot, melyet rápirítunk kb. 10 perc alatt
Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Tepsis tejfölös csirkecombok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyros tál házilag
Gyros tál házilag

Gyros hús pácolása A csirkehúst vágjuk fel csíkokra (a tokányhoz hasonlóan, ceruza vastagságúra), és tegyük egy megfelelő méretű tálba. Adjunk hozzá egy evőkanálnyi mustárt, a fű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Mozzarellás csirkemell
Csirkemell - Mozzarellás csirkemell

1. A csirkemellet aránylag vékony szeletekre vágjuk, és egyenként egy kicsit megklopfoljuk, hogy jó vékonyak legyenek. 2. Jól megízesítjük őket a kedvünkre való fűszerekkel....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Parmezános citromos csirkemell
Parmezános citromos csirkemell

A serpenyőt közepes erősségen, 1 evőkanál olajjal felforrósítjuk, majd belerakosgatunk 1 citromot vékony szeletekre vágva. Oldalanként 2-3 percig pirítjuk, amíg itt-ott aranybarna...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Pulykamell - Rablóhús
Pulykamell - Rablóhús

1. A húst fél cm vastag kb. 4x4 cm nagyságú szeletekre vágjuk, a füstölt szalonnát ugyanilyen nagyságú, de vékonyabb szeletekre. 2. A gombát vagy egészben hagyjuk, vagy kettévá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk