--4-5 egész csirkecomb ( de lehet külön alsó vagy felső csirkecomb is )
- 1 nagy doboz tejföl (350 g)
- 1 evőkanál ételízesítő (elhagyható)
- 1 púpos teáskanál szárított majoránna
- 4 evőkanál olaj
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor (elhagyható)
- 10 dkg reszelt trappista sajt
---A csirkecombokat megmossuk, papírtörlőn megszárítjuk egy kicsit, majd sózzuk, borsozzuk.
. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, ételízesítőt, majoránnát, olajat, fehérbort és a megtisztított/lereszelt fokhagymát (ha nem használunk ételízesítőt, akkor lehet ízlés szerint sózni, borsozni) és
belemártogatjuk ebbe a masszába a combokat, melyet egy tűzálló
tálba vagy tepsire helyezünk egymás mellé.
Ráöntjük a megmaradt tejfölös masszát.
. Lefóliázzuk a tepsit és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 40 percig sütjük.
Amikor a hús már megpuhult, levesszük róla a fóliát és így pirítjuk egy picit a húst 5 percig, majd rászórjuk a reszelt sajtot, melyet rápirítunk kb. 10 perc alatt
Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.
A mártás A répákat és a hagymát megpucoljuk, és közepesre aprítjuk. Az egészet egyben feltesszük főni, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Só, kevés bors, 4-5 babérlevél, k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemell filé 2/3-át (40 dkg-ot) ledaráljuk vagy aprítógépben krémesre aprítjuk. A maradék 20 dkg csirkemell filét kicsi, kb. 1*1 cm-es kockákra vágjuk. A light trappista s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűnagyobb cukinit félbe és hámozni, kozepét kikaparod. Csibemellet+tojás+zoldfuszerek osszemixerelem és palacsintasutoben megpárolom paradicsommal (vagy lehet paradicsomszosszal) tep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót összekevertem tejföllel, oregánóval, sajttal, sonkával, pici sóval és karikára vágott újhagymával (a zöldjével együtt). A pulykamellet kisebb darabokra vágtam, megsóztam, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű