--4-5 egész csirkecomb ( de lehet külön alsó vagy felső csirkecomb is )
- 1 nagy doboz tejföl (350 g)
- 1 evőkanál ételízesítő (elhagyható)
- 1 púpos teáskanál szárított majoránna
- 4 evőkanál olaj
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor (elhagyható)
- 10 dkg reszelt trappista sajt
---A csirkecombokat megmossuk, papírtörlőn megszárítjuk egy kicsit, majd sózzuk, borsozzuk.
. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, ételízesítőt, majoránnát, olajat, fehérbort és a megtisztított/lereszelt fokhagymát (ha nem használunk ételízesítőt, akkor lehet ízlés szerint sózni, borsozni) és
belemártogatjuk ebbe a masszába a combokat, melyet egy tűzálló
tálba vagy tepsire helyezünk egymás mellé.
Ráöntjük a megmaradt tejfölös masszát.
. Lefóliázzuk a tepsit és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 40 percig sütjük.
Amikor a hús már megpuhult, levesszük róla a fóliát és így pirítjuk egy picit a húst 5 percig, majd rászórjuk a reszelt sajtot, melyet rápirítunk kb. 10 perc alatt
Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.
A csirkemellet 2-3 vékonyabb szeletre vágjuk és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt felforrósítunk 1-2 evőkanál olajjal, majd belerakjuk a csirkemellszeleteket és old...
Elkészítési idő: 30 percA húsokat átkenjük a fűszerekkel és forró olajban 10 perc alatt félig átsütjük, majd félretesszük. Közben a burgonyát meghámozzuk és felszeleteljük, kiolajozott hőálló edénybe tess...
Elkészítési idő:A hozzávalókat tegyük egy nagy tálba, majd jól keverjük el, míg csomómentes kenhető masszát nem kapunk. Kanalazzuk rá egy sütőpapírra, majd tekerjük fel úgy, hogy parizer formájú h...
Elkészítési idő: