Családireceptkönyv.hu

Tepsis tepertős ( hajtogatott)


Írta:

Elk. idő: 90perc
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-60 dkg liszt
-2 teáskanál só
-1 egész tojás
-1 db áttört, főtt burgonya (nálam maradék krumplipüré volt)
-3 dl langyos tej
-3 dkg élesztő
-csipet cukor
-10 dkg olvasztott vaj
-40 dkg darált tepertő
-1 tojás a lekenéshez

Elkészítés:


A tepertő és az olvasztott vajon kívül mindent tálba teszünk és bedagasztjuk a tésztánkat.
-Amikor összeállt lassan hozzáadjuk az olvasztott vajat és sima tésztává dolgozzuk. Olajozott tálba tesszük, letakarjuk és duplájára kelesztjük (kb. egy óra) .
-A ledarált tepertőt jól kikeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
-A megkelt tésztát négy részre vágjuk.-
- Az egyik tésztát vékonyra nyújtjuk(tepsi méretűre) és megkenjük a tepertő harmadával. Jön a következő tészta és így folytatjuk tovább, míg nem marad semmink.
A legfelső tészta ÜRESEN marad!
-- Ekkor rányújtunk amennyire a tészta engedi és hajtogatjuk. -Gondolatban három részre osztjuk és a tészta két szélét behajtjuk középre.
- Az így kapott tésztánkat ismét hajtjuk ezzel az eljárással.
-- Ekkor 30 x 22 cm-es tepsi méretűre nyújtjuk, amit sütőpapírral kibéleltünk és beletesszük.
--- Letakarjuk és kb. fél órát pihentetjük. A megkelt tésztát tetszés szerinti méretűre felvágjuk majd ismét kelesztjük 15 percet.
-Ezalatt az idő alatt előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Lekenjük a felvert tojással és megsütjük.kg 25 perc
Rácsra téve hűlni hagyjuk, de egyben csúsztassuk ki a tepsiből, akkor nem szárad ki a széle hűlés közben! Utána természetesen szétszedjük a tésztát.

Tepsis tepertős ( hajtogatott)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar New Orleans fánkja Beignet a francia fánk
New Orleans fánkja Beignet a francia fánk

A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. Rászórunk 1 ek cukrot és hagyjuk felfutni. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Eva
Káposztás pogácsa
Káposztás pogácsa

A reszelt káposztát besózzuk, rövid ideig állni hagyjuk, a cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a zsírt, és a kinyomkodott káposztát, sózzuk, borsozzuk, és kevergetve megdinszteljük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Kolbászos-sajtos pogácsa
Kolbászos-sajtos pogácsa

Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. A tésztát összegyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük. Kinyújtjuk vékonyra, és 20 dkg reszelt sajtot eloszlatunk rajta. Feltekerjük, mint...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Éva
Túrósbatyu
Túrósbatyu

Az élesztőt kevés cukros langyos tejjel felfuttatjuk\./ A többi hozzávalóval könnyű tésztát dagasztunk Hagyjuk kelni legalább fél órát.Ha megkelt, félcentisre nyújtjuk és kockákr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk