-1 kg burgonya
-40 dkg sertéshús ledarálva
-1 -2 egész tojás
-só,bors, 1-2-beáztatott zsömle vagy 2 szelet fehér kenyér beáztatva
-2-3 gerezd zúzott fokhagyma
-kevés olaj a tepsi aljába amire ültetjük a burgonya feleket
- 20 dkg reszelt sajt
a burgonyát héjában megfőzzük -karalábé vájóval a közepét kivájjuk
-ha kihült megpucoljuk és ketté vágjuk hosszában
-a ledarált sertéshúst bekeverjük ,a fűszerekkel+ fokhagyma + az beáztatott zsöklék
-a kettévágott burgonyákat kanállal megtöltjük ,formázzuk
-a tepsit vagy jénait kevés olajjal megkenjük ,a burgonyákat szépen sorba beleültetjük és reszelt sajtal megszorjuk
-fóliával letakarjuk
-kb.35-40 perc mulva a fóliát levesszük és még piritjuk hogy szép piros legyen
Először készítsük el a pácot, amiben a húsok pihenni fognak. Öntsük egy tálba a 4 evőkanál olajat, nyomjunk hozzá 4 gerezd fokhagymát Szórjuk hozzá a fűszerpaprika felét, majd sózz...
Elkészítési idő: gyors Nehézség: NehézA tojást keményre főzzük, leszedjük a héját és felkarikázzuk. Tejföllel összekeverjük, sózzuk. Pici zúzott fokhagymát is teszünk bele. A karajból vékony szeleteket vágunk. Sózzu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hússzeleteket enyhén kiveregetjük, sóval, borssal megszórjuk, és lisztben megforgatjuk. 2. A tojásokat felverjük, 2 ek vízzel és a reszelt sajttal összekeverjük. 3. Eb...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy forró serpenyőben, 1 evőkanál zsíron, megkérgesítjük, az előzőleg alaposan megsózott, megborsozott, őrölt köménnyel megszórt és 1 evőkanál sűrített paradicsommal bemasszírozott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű