-8 szép ,nagy,egyforma vöröshagyma
-10 dkg gomba
--2 tojás
-2 dl. tejföl
-5 dkg füstölt szalonna ( bacon szalonna még mutatósabb)
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
-2 evőkanál olaj
-1 mokkáskanál törött fekete bors
-1 késhegynyi reszelt szerecsendió,
- izlés szerint só
-egy akkora tepsit amelyben a nyolc vöröshagyma elfér,az olajjal kikenünk és a zsemlemorzsával behintjük
-a hagymákat tisztitás után egészben forrásban lévő vizbe dobjuk,majd az újraforrástól számitva 5 percig előfőzzük
-ezután leszürjük és egy éles kiskéssel a közepüket úgy vájjuk ki,hogy a hagyma fala legalább egy centi vastag maradjon.
-a kivájt hagymát apróra vágjuk és a darált vagy finomra metélt nyers gombávalal az egyik nyers tojással,sóval,borssal és szerecsendióval izesitjük
-15 percig hagyjuk állni
-ezután a hagymák üregét jól megpúpozva megtöltjük a keverékkel,és egymás mellé tesszük a kikent tepsibe
-a megmaradt tojást elhabarjuk e tejföllel és megsózzuk,megborsozzuk majd ráöntjük a hagymára
-a hajszálvékonyra szeletelt füstöltszalonnával( bacon szalonnával ) beboritjuk a hagymákat és az elömelegitett forró sütőben szép pirosropogósra megsütjük
-tetszés szerint párolt rizzsel,sült burgonyával tálaljuk
1. lépés Félpuhára megfőzzük a rizst. A paprikákat kicsumázzuk. 2. lépés A darált húst összekeverjük az előfőzött rizzsel, tojással, sóval és őrölt borssal. 3. lépés A kic...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát sós vízben megfőzöm, a tojásokat is. Ha kihűlt meghámozom, addig a hagymát olajon lepirítom. Karikára vágom a burgonyát, a tojásokat és a kolbászt. Tepsibe rétegezem, b...
Elkészítési idő: 1 1/2 Nehézség: KönnyűAztán békén hagytam letakarva, a hűtőben kb. 3órára, azért hogy az útifűmaghéj kellően meg tudjon duzzadni, és segítse, hogy a gombóckáim ne főjenek szét. Helyes kis gömböket form...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegpirítom a tarhonyát egy kis hagymás alapon, majd őrölt piros paprikát teszek rá, beleöntöm a darabolt krumplit, a kolbászkarikákat, vagy amit akarsz, ízlés szerint fűszerezed, f...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes