menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött Hagyma


Írta:

Elk. idő: 45
Adag: 6
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


-8 szép ,nagy,egyforma vöröshagyma
-10 dkg gomba
--2 tojás
-2 dl. tejföl
-5 dkg füstölt szalonna ( bacon szalonna még mutatósabb)
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
-2 evőkanál olaj
-1 mokkáskanál törött fekete bors
-1 késhegynyi reszelt szerecsendió,
- izlés szerint só

Elkészítés:


-egy akkora tepsit amelyben a nyolc vöröshagyma elfér,az olajjal kikenünk és a zsemlemorzsával behintjük
-a hagymákat tisztitás után egészben forrásban lévő vizbe dobjuk,majd az újraforrástól számitva 5 percig előfőzzük
-ezután leszürjük és egy éles kiskéssel a közepüket úgy vájjuk ki,hogy a hagyma fala legalább egy centi vastag maradjon.
-a kivájt hagymát apróra vágjuk és a darált vagy finomra metélt nyers gombávalal az egyik nyers tojással,sóval,borssal és szerecsendióval izesitjük
-15 percig hagyjuk állni
-ezután a hagymák üregét jól megpúpozva megtöltjük a keverékkel,és egymás mellé tesszük a kikent tepsibe
-a megmaradt tojást elhabarjuk e tejföllel és megsózzuk,megborsozzuk majd ráöntjük a hagymára
-a hajszálvékonyra szeletelt füstöltszalonnával( bacon szalonnával ) beboritjuk a hagymákat és az elömelegitett forró sütőben szép pirosropogósra megsütjük
-tetszés szerint párolt rizzsel,sült burgonyával tálaljuk

Töltött Hagyma

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hédi
Rakott kelkáposzta
Rakott kelkáposzta

Egyik lábosban kevés olajon megpirítom a kockára vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadom a darálthúst, egy kicsit együtt pörkölöm majd rádobom a kockára vágott paprikát és paradics...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Roma nyúlpörkölt
Roma nyúlpörkölt

Pácolás: A hagymát karikára vágom és a többi hozzávalóval felforralom, amit aztán a pácolandó vadra öntök. Pácolási idő: 2 nap. Pörkölt: A zsírban kiolvasztom a felkockáz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Svájci burgonya
Svájci burgonya

A burgonyát kisütjük (mi hasábként szeretjük a legjobban). A párizsit apró kockára vágjuk (az eredeti recept szerint daráljuk), beletesszük a tejfölbe, hozzáadjuk a tojást, majd s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kínai fűszeres csirkeszárny
Kínai fűszeres csirkeszárny

Szétvagdostam a csirkeszárnyakat a csonthajlatoknál – van ennek normális neve is, de most ha a fejem tetejére állok sem fog beugrani -, a hegyes végét nem használtam fel (az pl. jó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk