-8 szép ,nagy,egyforma vöröshagyma
-10 dkg gomba
--2 tojás
-2 dl. tejföl
-5 dkg füstölt szalonna ( bacon szalonna még mutatósabb)
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
-2 evőkanál olaj
-1 mokkáskanál törött fekete bors
-1 késhegynyi reszelt szerecsendió,
- izlés szerint só
-egy akkora tepsit amelyben a nyolc vöröshagyma elfér,az olajjal kikenünk és a zsemlemorzsával behintjük
-a hagymákat tisztitás után egészben forrásban lévő vizbe dobjuk,majd az újraforrástól számitva 5 percig előfőzzük
-ezután leszürjük és egy éles kiskéssel a közepüket úgy vájjuk ki,hogy a hagyma fala legalább egy centi vastag maradjon.
-a kivájt hagymát apróra vágjuk és a darált vagy finomra metélt nyers gombávalal az egyik nyers tojással,sóval,borssal és szerecsendióval izesitjük
-15 percig hagyjuk állni
-ezután a hagymák üregét jól megpúpozva megtöltjük a keverékkel,és egymás mellé tesszük a kikent tepsibe
-a megmaradt tojást elhabarjuk e tejföllel és megsózzuk,megborsozzuk majd ráöntjük a hagymára
-a hajszálvékonyra szeletelt füstöltszalonnával( bacon szalonnával ) beboritjuk a hagymákat és az elömelegitett forró sütőben szép pirosropogósra megsütjük
-tetszés szerint párolt rizzsel,sült burgonyával tálaljuk
A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, a hagymát apróra vágjuk. A sütőt előmelegítjük, és közepes lángon megolvasztunk 2 evőkanál vajat. Rádobjuk a hagymát és a gombát, majd kb 7-...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA szalonnát is és a hagymát is nagyobb kockára vágom és együtt kezdem dinsztelni. Erre öntöm a tarhonyát, amit addig keverek, amíg szép színt kap, majd belekarikázom a kolbászt,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edényben összekeverjük a tejet a tejszínnel és hozzáadjuk a vajat. Belereszeljük a fokhagymát és hozzáadjuk a fűszereket, majd összeforraljuk. Belereszeljük a sajtot és addig f...
Elkészítési idő: 2.5 óra Nehézség: Könnyű