-egy 1-1,5 kg sertés dagadó
-20 -30 dkg sonka
-1 nagy hagyma
-2 zsömle vagy kenyér tejben áztatva
- 25 dkg gomba
1 csokor petrezselyemlevél
-2-3 főt tojás
-3 nyers tojás.
-1 kisebb piros szinü húsos paprika
-só,bors ,
a dagadóba zsebet szúrunk .-hogy be tudjuk tölteni a tölteléket ( vagy megkérjük a hentest ügyeskedjen helyettünk
-a tölteléknek a hagymát üvegesre diszteljük a gombával együtt
-a sonkát kockára vágjuk
-a zsömlét vagy kenyeret tejbe áztatjuk aztán kicsavarjuk
-a petrezselyem zöldet apróra vágjuk
-a főt tojást is apró kockára vágjuk
-mindent összekeverünk a füszerekkel együtt és a dagadóba töltjük
-a végét vagy bevarjuk vagy hústűvel betüzzük
-mély tepsibe tesszük, alá kevés zsiradékot + kevés vizet
-alufóliával betakarjuk
-45-50 percig sütjük -néha locsolgatjuk a saját levével -majd levesszük a foliát és még piritjuk mig szép piros nem lesz -
hidegen vagy fél hidegen szeleteljük
Burgonya salátával tálaljuk
-
1 dl tejben felfuttatjuk a 3 dkg élesztőt a 3 tk cukorral. A 4 tojás sárgáját, a csipet sóval, 2 dl tejjel, 4 ek olvasztott vajjal, a felfutott élesztős keverékkel és apránként ad...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA hagymát aprítsuk fel, félig dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a felaprított füstölt sonkát is. Pár percig pirítsuk, majd öntsük fel a fél dl vízzel, és addig pároljuk amíg el ne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mézet, a cukrot, a margarint és a vizet összekeverjük, majd feltesszük egy lábosban melegedni. Nem szabad forrnia, csak egyet kell buggyannia. Ezután egy másik tálban összekeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA liszttel elkeverjük a sütőport, a cukrot, a sót és a kókuszreszeléket. Hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját és a vaníliaaromát. Jó alaposan összegyúrjuk, fóliába csomagolva félór...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű