-egy 1-1,5 kg sertés dagadó
-20 -30 dkg sonka
-1 nagy hagyma
-2 zsömle vagy kenyér tejben áztatva
- 25 dkg gomba
1 csokor petrezselyemlevél
-2-3 főt tojás
-3 nyers tojás.
-1 kisebb piros szinü húsos paprika
-só,bors ,
a dagadóba zsebet szúrunk .-hogy be tudjuk tölteni a tölteléket ( vagy megkérjük a hentest ügyeskedjen helyettünk
-a tölteléknek a hagymát üvegesre diszteljük a gombával együtt
-a sonkát kockára vágjuk
-a zsömlét vagy kenyeret tejbe áztatjuk aztán kicsavarjuk
-a petrezselyem zöldet apróra vágjuk
-a főt tojást is apró kockára vágjuk
-mindent összekeverünk a füszerekkel együtt és a dagadóba töltjük
-a végét vagy bevarjuk vagy hústűvel betüzzük
-mély tepsibe tesszük, alá kevés zsiradékot + kevés vizet
-alufóliával betakarjuk
-45-50 percig sütjük -néha locsolgatjuk a saját levével -majd levesszük a foliát és még piritjuk mig szép piros nem lesz -
hidegen vagy fél hidegen szeleteljük
Burgonya salátával tálaljuk
-
. A sütőt 200 fokra (légkeverésest 180-ra) előmelegítem, és előkészítem a kiválasztott formát. Ha szilikon, nem vajazom ki, különben meg igen. 2. A tojást egy kézi habverővel kic...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű- a tojássárgáját ( 2-3 darabot félre teszünk ) összekeverjük a mustárral,só,bors.kevés májkrémmel -megtöltjük a ketté vágott tojásokat -majd a vágott részével lefel egy tálcára...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, hozzá adjuk a cukrot, élesztőt. Elkeverjük. Adjuk hozzá a tojást és a felolvasztott zsírt és a narancs reszelt héját. Adjuk hozzá a langyos tejet i...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szezámmagot zsiradék hozzáadása nélkül, teflon serpenyőben szárazon megpirítjuk. A cukorból és a vízből sűrű karamellt főzünk. Hozzáadjuk a vajat, a csokoládét, a mézet, és kis l...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű