Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Töltött sertés dagadó


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-egy 1-1,5 kg sertés dagadó

-20 -30 dkg sonka

-1 nagy hagyma

-2 zsömle vagy kenyér tejben áztatva

- 25 dkg gomba

1 csokor petrezselyemlevél

-2-3 főt tojás

-3 nyers tojás.

-1 kisebb piros szinü húsos paprika

-só,bors ,

Elkészítés:


a dagadóba zsebet szúrunk .-hogy be tudjuk tölteni a tölteléket ( vagy megkérjük a hentest ügyeskedjen helyettünk

-a tölteléknek a hagymát üvegesre diszteljük a gombával együtt

-a sonkát kockára vágjuk

-a zsömlét vagy kenyeret tejbe áztatjuk aztán kicsavarjuk

-a petrezselyem zöldet apróra vágjuk

-a főt tojást is apró kockára vágjuk

-mindent összekeverünk a füszerekkel együtt és a dagadóba töltjük

-a végét vagy bevarjuk vagy hústűvel betüzzük

-mély tepsibe tesszük, alá kevés zsiradékot + kevés vizet

-alufóliával betakarjuk

-45-50 percig sütjük -néha locsolgatjuk a saját levével -majd levesszük a foliát és még piritjuk mig szép piros nem lesz -

hidegen vagy fél hidegen szeleteljük

Burgonya salátával tálaljuk

-

Töltött sertés dagadó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Klári
Porchetta, sült zöldséges szósszal
Porchetta, sült zöldséges szósszal

A húst kiterítjük, és mindkét oldalán nagyon alaposan besózzuk (jobban, mint gondolnánk, hogy kell). Legalább egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, másnap a só felesleges részét let...

Elkészítési idő: 4-5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hókifli
Hókifli

A lisztet a vajjal, a tejföllel és a sóval a sütés előtti napon gyúrd össze, és tedd be a hűtőbe. A sütés napján nyújtsd ki félujjnyi vastagra, és 8-10 centi átmérőjű köröket szagg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Rozéra sült kacsamell / comb
Rozéra sült kacsamell / comb

A bőrt a húsokon kárósra beirdal (NO SÓ!!) (A húsig lehetőség szerint nem kell bevágni) Teflon serpenyőt (nem ragad le) szárazon felhevít A húsokat egyenként BŐRÉVEL LEFELÉ bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zserbó (Kálci)
Zserbó (Kálci)

A tejet meglangyosítjuk és rakunk bele egy keveset a porcukorból. Belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet a zsírral összemorzsoljuk. Ha megvan, akkor hozzászitáljuk a porcukrot, bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk