80 dkg sertéscomb vagy lapocka (de lehet oldalassal vegyesen)
2 evőkanál sertészsír
11/2 kg savanyúkáposzta
2 nagyobb vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
fél evőkanál fűszerpaprika
só
bors
babérlevél
1 csésze rizs
-tejföl
--A savanyú káposztát kicsit kiáztatjuk ,félig megfőzzük ,leszűrjük , félre tesszük
Forró zsíron az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát
- 5 perc fonnyasztás után hozzáadjuk a kockára vágott húst, a babérlevelet is.
A húst fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd lefedve addig pároljuk, amíg levet ereszt, meg szójuk a fűszerpaprikával.
Fedő alatt félkészre puhítjuk. hozzáadjuk a megmosott rizst és együtt főzzük Fedő alatt tovább pároljuk 15-20 percig (ha szükséges, öntünk alá egy kis vizet), majd levesszük a fedőt, és addig pirítjuk, míg megpuhul és szép barna lesz.
elkészitjük a tepsit ....a leszűrt káposzta felét a tepsi aljába teritjük erre jön a pörkölt
végül betakarjuk a káposzta másik felével
-tetejére lehet kevés tejfölt kanalazni
1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. 2. A tejfölt a tojással kikeverjük(tehetünk bele zúzott fokhagymát is). 3. A húst lisztbe, tojásos tejfölbe, majd újra l...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst felszeleteljük kb centi vastagra, kiklopfoljuk, majd besózzuk. A tejfölt, mustárt, étolajat, borsot alaposan összekeverjük. A husi mindkét oldalát bekenjük ezzel a keverék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húsféléket kétszer átdarálom, sózom, borsozom, majd egy órán át állni hagyom. 2. Ujjnyi rudakat formálok belőle és faszénparázson szép pirosra sütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A karajt kicsontozzuk, és dupla szeletekre szeleteljük. 2. A szeleteket bevágjuk, szétnyitjuk, egy kicsit kiverjük. 3. A lángolt kolbászt megdaráljuk, elkeverjük az össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű