80 dkg sertéscomb vagy lapocka (de lehet oldalassal vegyesen)
2 evőkanál sertészsír
11/2 kg savanyúkáposzta
2 nagyobb vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
fél evőkanál fűszerpaprika
só
bors
babérlevél
1 csésze rizs
-tejföl
--A savanyú káposztát kicsit kiáztatjuk ,félig megfőzzük ,leszűrjük , félre tesszük
Forró zsíron az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát
- 5 perc fonnyasztás után hozzáadjuk a kockára vágott húst, a babérlevelet is.
A húst fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd lefedve addig pároljuk, amíg levet ereszt, meg szójuk a fűszerpaprikával.
Fedő alatt félkészre puhítjuk. hozzáadjuk a megmosott rizst és együtt főzzük Fedő alatt tovább pároljuk 15-20 percig (ha szükséges, öntünk alá egy kis vizet), majd levesszük a fedőt, és addig pirítjuk, míg megpuhul és szép barna lesz.
elkészitjük a tepsit ....a leszűrt káposzta felét a tepsi aljába teritjük erre jön a pörkölt
végül betakarjuk a káposzta másik felével
-tetejére lehet kevés tejfölt kanalazni
1. A húst megmosom, szárazra törlöm, sózom, borsozom, majd egyik oldalát megkenem fokhagymakrémmel, a másik oldalát mustárral. 2. A hagymát felszeletelem és lerakom a hússal: e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk,grillfűszerrel megszórjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és serpenyőben, kevés vajon elősütjük majd a maradék zsiradékkal együtt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmosom, majd csíkokra vágom. A szalonnát is felcsíkozom, a fokhagymát meg pucolom és apróra vágom. Egy lábosba teszem a szalonna darabokat és egy kicsit átpirítom, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sót keverjük alaposan össze a fűszerekkel. A fokhagyma gerezdeket vékonyan szeleteljük fel. Vegyünk egy 1,5-2 kg körüli bőrös császárhúst, majd éles késsel irdaljuk be rombusz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű