80 dkg sertéscomb vagy lapocka (de lehet oldalassal vegyesen)
2 evőkanál sertészsír
11/2 kg savanyúkáposzta
2 nagyobb vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
fél evőkanál fűszerpaprika
só
bors
babérlevél
1 csésze rizs
-tejföl
--A savanyú káposztát kicsit kiáztatjuk ,félig megfőzzük ,leszűrjük , félre tesszük
Forró zsíron az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát
- 5 perc fonnyasztás után hozzáadjuk a kockára vágott húst, a babérlevelet is.
A húst fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd lefedve addig pároljuk, amíg levet ereszt, meg szójuk a fűszerpaprikával.
Fedő alatt félkészre puhítjuk. hozzáadjuk a megmosott rizst és együtt főzzük Fedő alatt tovább pároljuk 15-20 percig (ha szükséges, öntünk alá egy kis vizet), majd levesszük a fedőt, és addig pirítjuk, míg megpuhul és szép barna lesz.
elkészitjük a tepsit ....a leszűrt káposzta felét a tepsi aljába teritjük erre jön a pörkölt
végül betakarjuk a káposzta másik felével
-tetejére lehet kevés tejfölt kanalazni
A megforrósított olívaolajba beletesszük a darált húst. Pirítjuk, míg kevés színt is kap. Sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a tisztított, kisebb kockákra vágott burgonyát. Kb. 100 m...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyűa csülköt félig megfőzzük fel lehet használni a fuszulykalevesben megfőtt csülköt/ egy részét is erre a célra lefejtjük nagyobb darabokban a csontról olajban kevés vízzel puhára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeletek mindkét felét sózzuk, borsozzuk. A hőálló tálunk vagy tepsink alját kiolajozzuk, majd néhány teáskanál ketchuppal is megkenjük. Ráfektetjük a húsokat, vékonyan a tete...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA zsírt megforrósítjuk, majd a hús minden oldalára kérget sütünk. Sóval és meg apróra vágott tárkonnyal ízesítve, egy kevés vízzel felöntve, fedő alatt többször megforgatva puhára...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű