-400 g liszt
-1csésze ( 250 ml ) kefir sau iaurt
-1 kiskanál szódabikarbóna
-1 kiskanál só
-30-30 dkg sós túró
-1 -1 nagy csokor zöldfűszer ( kapor ,zöldpetrezselyem )
-vaj a palacsinták kenésére
MÁRTOGATÓ
-200 ml kefir vagy jaurt
-1-2 cikk fokhagyma
-1 kanál zöldfüszer keverék ( kapor ,zöldpetrezselyem )
a szódabikarbónát elkeverjük a kefirrel ...5 percet pihentetjük
-lisztet összekeverjük a sóval +a kefirrel
-egy tálban összegyúrjuk megszorjuk lisztel,letakarjuk és 10 percet pihentetjük
--a túrót lereszeljük + sót ha szükséges +az apróra vágott zöldfűszereket
-a tésztét 6 egyenlő részre osztjuk
-kerekre lapitjuk kb .10 cm átmérőjüre
-mindegyik közepébe 2 kanál túrót teszünk ,őssze csipjük ,az igy nyert batyut ellapotjuk kézzel majd nyújtófával kinyújtjuk kb. 20 cm átmérőjü palacsintákat formálunk
-Száraz palacsintasütőbe sürjük 3 percig minden oldalát
-egyik palacsintát tegyük a másikra de előbb kenjük le vajjal
-vágjuk négy fele amikor felszolgáljuk
-aki szereti készithet Kefires + fokhagymás +zöldfüszeres Mártogatót a palacsintákhoz
Először bolognai mártást készítek. Felteszem a darált húst kevés vízben, aki akarja, az előtte vöröshagymát piríthat, melyen kicsit megpiríthatja a húst is és utána önti fel vízzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízbe megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és leszűrjük. A húst olajon megpirítjuk. Hozzáöntjük a bolognai port és öntünk hozzá egy kis vizet, sózzuk, ízlés sz...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1 brokkoli kb 250 g tészta 400 ml tej kis doboz tejföl sajtszósz alap a sűrítéshez (sajtszósz helyett:1 evőkanál lisztet elkeverek a tejfölben + sajtot reszelek bele) 2 gerez...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMártás: 1. A finomra vágott hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzá adjuk az összezúzott fokhagymát. A lereszelt sárgarépát hozzáadjuk, majd egy pici vízzel felöntve fedő alatt...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes