Családireceptkönyv.hu

Fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 dl tej (60°)
4 tk porcukor
5 dkg élesztő
2 tojássárgája
80 dkg liszt
1 csapott tk só

Elkészítés:


A tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután egy kis liszttel a tojást és a sót. A maradék liszttel lágy galuska állagúra dolgozzuk. A tálat lezárjuk, ha a tészta megkel a tál kinyílik.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Nudli
Nudli

1. A krumplit megmostam, hámoztam, kockákra vágtam, majd enyhén sós vízben megfőztem. Nem túl puhára, hogy ne legyen lágy a tészta. 2. Leszűrtem, megvártam, míg kigőzöl, de nem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar PALACSINTATORTA
PALACSINTATORTA

Az egész tojásokat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, és a tejjel. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel keverj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsvéti kalács
Húsvéti kalács

A lisztet mély tálba tenni, közepébe mélyedést csinálni. Kevés langyos tejbe cukrot tenni, bele az élesztő, és a mélyedésbe önteni, pici liszttel összekeverni és letakarva hagyni k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk