6 dl tej (60°)
4 tk porcukor
5 dkg élesztő
2 tojássárgája
80 dkg liszt
1 csapott tk só
A tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután egy kis liszttel a tojást és a sót. A maradék liszttel lágy galuska állagúra dolgozzuk. A tálat lezárjuk, ha a tészta megkel a tál kinyílik.
A csirkét nagyobb darabokra vágjuk, sózuk, borsozzuk, a fűszerkeverékekkel megszórjuk, majd kevés vajon néhány percig egy serpenyőben sütjük. (Nem kell agyon sütni a húst! Cs...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű1. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk, majd sós vízben megfőzzük. Én egy evőkanál sót tettem a főzővízbe. 2. A megfőtt krumplit leszűrjük, a főzővizet pedig félretess...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A menet nagyon egyszerű! A túrót összekavarjuk a zabpehellyel, tojással, édesítővel, fehérjeporral, minden jóval, és persze a reszelt citromhéjjal és annak kifacsart levével. 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót villával összetörjük, majd alaposan összedolgozzuk a tojással, a búzadarával és a csipetnyi sóval, majd 10 percig pihentetjük. Elkészítjük a prézlit úgy, hogy a zsírt mego...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes