6 dl tej (60°)
4 tk porcukor
5 dkg élesztő
2 tojássárgája
80 dkg liszt
1 csapott tk só
A tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután egy kis liszttel a tojást és a sót. A maradék liszttel lágy galuska állagúra dolgozzuk. A tálat lezárjuk, ha a tészta megkel a tál kinyílik.
A tésztát bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. (Nem szükséges átöblíteni, így jobban rátapad a sajtkrém.) A sütőt előmelegítjük. A húsos tarját egész apró kock...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűFeltesszük forrni a tészta vizét egy kis sóval. Amíg felforr, addig szinte el is készül a "szósz". Egy magas falú serpenyőbe (én egy teflon wokot használok erre) beleöntjü...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tésztát főzzük al dente-re lobogó, enyhén sós vízben. A főzés utolsó 1 percében merjünk ki fél bögrényit a tészta főzővizéből, majd dobjuk a bébispenótot a tészta mellé a vízbe....
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű