Családireceptkönyv.hu

Fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 dl tej (60°)
4 tk porcukor
5 dkg élesztő
2 tojássárgája
80 dkg liszt
1 csapott tk só

Elkészítés:


A tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután egy kis liszttel a tojást és a sót. A maradék liszttel lágy galuska állagúra dolgozzuk. A tálat lezárjuk, ha a tészta megkel a tál kinyílik.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tarjás -sajtkrémes tészta tepsiben
Tarjás -sajtkrémes tészta tepsiben

A tésztát bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. (Nem szükséges átöblíteni, így jobban rátapad a sajtkrém.) A sütőt előmelegítjük. A húsos tarját egész apró kock...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar szénhidrátmentes-tészta
szénhidrátmentes-tészta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Tonhalas tészta tejszínesen
Tonhalas tészta tejszínesen

Feltesszük forrni a tészta vizét egy kis sóval. Amíg felforr, addig szinte el is készül a "szósz". Egy magas falú serpenyőbe (én egy teflon wokot használok erre) beleöntjü...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ricottás spenótos tészta (Sóbors)
Ricottás spenótos tészta (Sóbors)

A tésztát főzzük al dente-re lobogó, enyhén sós vízben. A főzés utolsó 1 percében merjünk ki fél bögrényit a tészta főzővizéből, majd dobjuk a bébispenótot a tészta mellé a vízbe....

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk