6 dl tej (60°)
4 tk porcukor
5 dkg élesztő
2 tojássárgája
80 dkg liszt
1 csapott tk só
A tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután egy kis liszttel a tojást és a sót. A maradék liszttel lágy galuska állagúra dolgozzuk. A tálat lezárjuk, ha a tészta megkel a tál kinyílik.
1. A szalonnát kockákra vágom és kiolvasztom, majd megpárolom rajta a felkarikázott hagymát. 2. Sózom, borsozom és a kinyújtott tésztára terítem. 3. A pizza megpakolásánál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy wokot vagy mély, vastag aljú serpenyőt félig töltünk olajjal. Felhevítjük 180-190 °C-ra, vagy amíg egy kenyérkocka fél perc alatt megbarnul benne. 2. A 7 cm-es darabokra tör...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábosban 1 kis sóval és pár csepp olajjal vizet teszek fel, és ha felforrt, beleöntöm a pennét. Nem kell készre főzni, csak forrjon fel újra (kicsi vizet szív magába, így nem v...
Elkészítési idő: 30-40 perc Nehézség: KözepesTúró krém: 50dk túró 2 tojás (a tojások fehérjét felverem habbá) 4 ek kanál búzadara, 1 kávés kanál liszt, késhegynyi szódabikarbóna, 5dkg margarin, 1 vaníliás cukor,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű