10 vékonyabb kifli ( ezeket ketté vágjuk )
-50 dkg túró
-cukor izlés szerint
-1 egész tojás
- citrom reszelt héja + 1 vaniliás cukor
-olaj a sütéshez
-porcukor + vaniliás cukor a szóráshoz
a kifliket kettévágjuk
-a belsejét fikaparjuk
-a túrót összekeverjük a tojással + cukor izlés szerint ( de ne legyen benne túl sok cukor ) + vaniliás cukor + citrom reszelt héja
-megtöltjük a kifliket
-bő olajat töltünk egy edénybe ...felforrósitjuk
-a kifliket megpiritjuk az olajban ( nem kell sokáig sütni , meg kell forgatni hogy minden oldala legyen szép piros )
-szalvétára szedjük hogy az olaj lecsöpögjön
-vaniliás porcukorral megszorjuk
A vízet, az olajjal, a sóval felforraljuk, lassan beleeresztjük a lisztet és jól összekavarjuk. Mikor már egynemű tésztává válik, levesszük a tűzről, langyosra hűtjük és egyenként...
Elkészítési idő:a lisztet átszitálom, vajat elmorzsolom benne, cukor, vaniliás cukor, sütőpor tejföl, tojással összegyúrom, hűtőben pihentetem 1 órát. Azután ketté veszem , kinyújtom, az alsó rész...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és kb. egyharmad részt elveszünk belőle a rácsokhoz.. A nagyobbik tésztát kinyújtjuk, majd vajazott, lisztezett tepsibe /35x30/ tesszük és...
Elkészítési idő: 1.5