1/2 l víz
2 ek olaj
2 tojás
50 dkg liszt (fele zabliszt, fele sima liszt)
szilva
őrölt fahéj
édesítő
prézli
A vízet, az olajjal, a sóval felforraljuk, lassan beleeresztjük a lisztet és jól összekavarjuk. Mikor már egynemű tésztává válik, levesszük a tűzről, langyosra hűtjük és egyenként beledolgozzuk a tojásokat is. Gyúródeszkán néhány mozdulattal átgyúrjuk, kinyújtjuk, kockára vágjuk, megtöltjük és gombóccá formáljuk, vagy egy gombócnyi tésztát kicsípek, lisztezett kézzel széthúzogatom, beleteszem az előkészített gyümölcsöt és gombóccá formálom, bő forró, lobogó vízben addig főzöm, amíg a gombóc a víz tetejére feljön,majd az előre megpirított zsemlemorzsába forgatom.
Ezzel a módszerrel röpke 30 perc alatt ehetjük is a szilvás (barackos)
Keverjük habosra a mézet, a kakaót, a zsírt és a tojást. Ezt követően adjuk hozzá a lisztet és a szódabikarbónát, majd jól keverjük el. A tésztát vegyük két részre, és süssük meg k...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesSzétválasztjuk a tojásokat. A sárgákat jól kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sütőport. A tojásos masszába belekeverjük a zsemlemorzsát, a végén beleforgatju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSätt ugnen på 175 °C. Rör smör, socker, vaniljsocker och sirap smidigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten och arbeta ihop till en deg. Dela degen i 2 delar (för 20...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 200 fokra. Két tepsit béleljünk ki szilikonos sütőpapírral. A tésztához a szalalkalit futtassuk fel egy kevés tejben. A lisztet keverjük össze a sóval és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes