-50 dkg liszt
-2 db tojássárgája
-5 dkg élesztő
-2,5 dl tej (langyos)
-4 ek kristálycukor
-1,5 dl étolaj
1 csipet só
A krém hozzávalói:
-5 dl tej
-2 csomag vanília ízű pudingpor
-5 ek kristálycukor
-10 dkg vaj
-1 csomag vaníliás cukor
A kenéshez:
-1 db tojássárgája
-1 teáskanál tej
A szóráshoz:
--porcukor
-1 dl langyos tejben kevés liszttel és egy csipet cukorral az élesztőt felfuttatjuk.
Liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd a maradék langyos tejet, a tojássárgákat, a cukrot, az étolajat és a sót, és az egészet jól összegyúrjuk.
-- Egy rugalmas, kissé lágy tésztát kell, hogy kapjunk. ---Letakarjuk egy tiszta konyha ruhával és 1 órát pihentetjük.
--Ha már a duplájára kelt a tészta, egy lisztezett, sík felületen újból jól átgyúrjuk, és téglalap alakúra formázzuk, majd 20 egyenlő részre elosztjuk.
- A tenyerünkkel 30 cm hosszúra kisodorjuk mindet, ovális alakban a végét bevagdossuk az ép részbe teszünk egy-egy kanál pudingot .....feltekerjük
- .Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakjuk,
letakarjuk és kb. 30 percig pihentetjük.
A tejbe tesszük a pudingport, a cukrot, a vaníliás cukrot és folytonos keveréssel sűrű pudinggá főzzük, hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a margarint, és csomómentesre keverjük.
--A sütemények tetejét a tejjel kevert tojássárgájával lekenjük, és előmelegített sütőben, 170- 180 fokon, kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
Ha kisültek . hagyjuk hűlni majd tetejét porcukorral megszórjuk
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd kis gombócokat formálunk belőle. Meghempergetjük a golyókat a kókuszreszelékben
Elkészítési idő:Készítsd elő a hozzávalókat, mézet, cukrot diót, vágd a diót darabokra, vagy törd össze a nyújtófával. A mézet tedd fel lassú tűzön főni, egészen forrásig, közben fakanállal kavarg...
Elkészítési idő:Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. Hozzáöntjük a liszthez, belekeverjük a felvert tojást, majd a tejfölt, és főzőkanállal simára keverjük, mint a galuskát (nem dagasztju...
Elkészítési idő: