1 kg liszt
-5 dkg élesztő
-20 dkg cukor
-1 kocka margarin
-1 csipet só
-4-5 dl tej
-4 csomag vaniliás cukor
a lisztet tálba szitáljuk,beletesszük a csipet sót +10 dkg cukrot
+ a langyos tejben felfuttatott élesztőt +10 dkg olvasztott margarint
-könnyű tésztát dagasztunk belőle és 1/2 óráig kelesztjük meleg helyen
-a maradék margarint kikeverjük a maradék cukorral és 4 csomag vaniliás cukorral
-a megkelt tésztát kinyújtjuk .1 cm vastagra és megkenjük a kikevert margarinnal ,
-két oldalról feltekerjük
-1,5 cm -es darabokra vágjuk
-tepsibe rakjuk( én a csigák felét megszórtam darabos dióval )
-előmelegitett sütőben kb 150 fokon 30 perc alatt megsütjük
-tejjel vagy kakaóval a legfinomabb fogyasztani-
Kiolvasztjuk a leveles tésztát. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-5 mm vastagra. 1,5-2 cm-es csíkokat vágunk belőle. Majd feltekerjük a habroló formára úgy, hogy a tészta szé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat elmorzsoljuk, a lisztel, hozzátesszük a sütőport, porcukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, tojás sárgákat majd annyi tejfölt gyúrunk hozzá, hogy a tészta szépen összeálljon...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesPiskóta: Sárga - 3 tojás; 3evk cukor; 3evk langyos víz; 3evk liszt; 1/2cs sütőpor; 1 citrom reszelt héjja; 1cs. vaniliás cukor. Diós - 3 tojás; 3evk cukor; 3evk langyos víz; 2evk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés A puha vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral, a sóval és a citromhéjjal 15 percen keresztül habosra keverjük, majd hozzáadunk 3 tojássárgát, amivel további 10 pe...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: Könnyű