menu

Családireceptkönyv.hu

Vaniliás tekercsek


Írta:

Elk. idő: 70
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
-5 dkg élesztő
-20 dkg cukor
-1 kocka margarin
-1 csipet só
-4-5 dl tej
-4 csomag vaniliás cukor

Elkészítés:


a lisztet tálba szitáljuk,beletesszük a csipet sót +10 dkg cukrot
+ a langyos tejben felfuttatott élesztőt +10 dkg olvasztott margarint
-könnyű tésztát dagasztunk belőle és 1/2 óráig kelesztjük meleg helyen
-a maradék margarint kikeverjük a maradék cukorral és 4 csomag vaniliás cukorral
-a megkelt tésztát kinyújtjuk .1 cm vastagra és megkenjük a kikevert margarinnal ,
-két oldalról feltekerjük
-1,5 cm -es darabokra vágjuk
-tepsibe rakjuk( én a csigák felét megszórtam darabos dióval )
-előmelegitett sütőben kb 150 fokon 30 perc alatt megsütjük
-tejjel vagy kakaóval a legfinomabb fogyasztani-

Vaniliás tekercsek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rizike
Rizike

A tejbe beletesszük a cukrokat. Gyenge tűzön, folytonos keverés közben beleszórjuk a búzadarát. Teljesen sűrűre főzzük. Ezután a grízes masszát egy deszkára öntjük, és vizes kéz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Skót krémes
Skót krémes

A szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk, nagy gáztepsi mér...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
 Kakaós -Diós "croissan"
Kakaós -Diós "croissan"

hozzávalókból kelt tésztát készítünk, konyharuhával letakarva legalább 60 percig kelesztjük. Ha megkelt a tésztánk, 4 részre osztjuk, és egy rész tésztát még két részre vágunk. Te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
venčeky
venčeky

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk