-60 dkg liszt
-1 teáskanál só
-3 evőkanál cukor
-1 tojás
-2 tojássárgája
-3 dl langyos tej
-6 dkg puha vaj
-3 dkg élesztő
KRÉMHEZ
-1 csomag vaníliás pudingpor
-3 dl tej
-2 evőkanál cukor
-5 dkg vaj
A TETEJÉRE
-2 evőkanál vaj
-5 evőkanál cukor
-1 evőkanál fahéj
-A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt
- egy tálba kimérjük a többi hozzávalót,majd beleöntjük a felfuttatott élesztős tejet is
-alaposan kidolgozzuk ,langyos helyen pihentetjük 45-50 percet
-A tésztát lisztezett felületre borítjuk
-,téglalap alakokat formálunk egyharmadán ujjnyi hosszú csíkokat vágunk
-a sima részére tesszük a tölteléket és úgy tekerjük fel,hogy a vágott rész legyen felül
-TÖLTELÉK
-a töltelékhez egy csomag pudingport 3 dl tejben 2 evőkanál cukorral megfőzzük
- miután kihűlt ,5 dkg vajjal habosítjuk ...pihentetjük
-A vaníliás buktákat 170 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük
-Míg sülnek megolvasztunk két evőkanál vajat és külön elkeverünk 1 kanál fahéjat 5 evőkanál cukorral
-a buktákat a sütőből kivéve meglocsoljuk az olvasztott vajjal és megszórjuk a cukros fahéjjal-
Rácsra téve hűtjük
A zselatint a kimért langyos vízbe áztatjuk, langyos helyen tartjuk. A céklát enyhén sós vízben megfőzzük, a vízből kivéve pürésítjük a kókuszkrémmel és a zselatinos vízzel, édesít...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a diót, a tejet, a citromhéjat és a sütőporral elkevert lisztet. Kisebb - vajazott lisztezett - tepsibe öntjük a masszát és 180 fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait összegyúrjuk és kettéosztjuk, majd fél órát pihentetjük. A krém összetevőit is összekeverjük kivéve a tojásfehérjét, mert abból kemény habot készítünk és f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt belemorzsolom a tejfölbe, összekeverem és kb. 10 percig futtatom. 2. A lisztet összekeverem a sóval és a reszelt sajttal, majd elmorzsolom a margarinnal. Hozzáadom...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű