-60 dkg liszt
-1 teáskanál só
-3 evőkanál cukor
-1 tojás
-2 tojássárgája
-3 dl langyos tej
-6 dkg puha vaj
-3 dkg élesztő
KRÉMHEZ
-1 csomag vaníliás pudingpor
-3 dl tej
-2 evőkanál cukor
-5 dkg vaj
A TETEJÉRE
-2 evőkanál vaj
-5 evőkanál cukor
-1 evőkanál fahéj
-A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt
- egy tálba kimérjük a többi hozzávalót,majd beleöntjük a felfuttatott élesztős tejet is
-alaposan kidolgozzuk ,langyos helyen pihentetjük 45-50 percet
-A tésztát lisztezett felületre borítjuk
-,téglalap alakokat formálunk egyharmadán ujjnyi hosszú csíkokat vágunk
-a sima részére tesszük a tölteléket és úgy tekerjük fel,hogy a vágott rész legyen felül
-TÖLTELÉK
-a töltelékhez egy csomag pudingport 3 dl tejben 2 evőkanál cukorral megfőzzük
- miután kihűlt ,5 dkg vajjal habosítjuk ...pihentetjük
-A vaníliás buktákat 170 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük
-Míg sülnek megolvasztunk két evőkanál vajat és külön elkeverünk 1 kanál fahéjat 5 evőkanál cukorral
-a buktákat a sütőből kivéve meglocsoljuk az olvasztott vajjal és megszórjuk a cukros fahéjjal-
Rácsra téve hűtjük
25 dkg lisztet a tojással, a tejföllel, és kb 1 mk sóval jól összedolgozom, és kb 20 percre a hűtőbe teszem. Közben a puha margarint elkeverem 10 dkg liszttel. A tésztát pihent...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA meggyet a joghurttal és a porcukorral nem teljesen apróra turmixoljuk. Belekeverjük finoman a felvert tejszínhabot, műanyag dobozba tesszük, és lefagyasztjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTálba bele szitálom a lisztet, bele teszem a sót, a tojást amit felverek és dagasztom az ecetes vízzel. A tészta keménysége közepes legyen, inkább egy picit keményebb ,,,addig dag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval, a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral. Egy másik edényben habverővel jól dolgozd össze a tejet, a tojást és az olvaszto...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű