-60 dkg liszt
-1 teáskanál só
-3 evőkanál cukor
-1 tojás
-2 tojássárgája
-3 dl langyos tej
-6 dkg puha vaj
-3 dkg élesztő
KRÉMHEZ
-1 csomag vaníliás pudingpor
-3 dl tej
-2 evőkanál cukor
-5 dkg vaj
A TETEJÉRE
-2 evőkanál vaj
-5 evőkanál cukor
-1 evőkanál fahéj
-A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt
- egy tálba kimérjük a többi hozzávalót,majd beleöntjük a felfuttatott élesztős tejet is
-alaposan kidolgozzuk ,langyos helyen pihentetjük 45-50 percet
-A tésztát lisztezett felületre borítjuk
-,téglalap alakokat formálunk egyharmadán ujjnyi hosszú csíkokat vágunk
-a sima részére tesszük a tölteléket és úgy tekerjük fel,hogy a vágott rész legyen felül
-TÖLTELÉK
-a töltelékhez egy csomag pudingport 3 dl tejben 2 evőkanál cukorral megfőzzük
- miután kihűlt ,5 dkg vajjal habosítjuk ...pihentetjük
-A vaníliás buktákat 170 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük
-Míg sülnek megolvasztunk két evőkanál vajat és külön elkeverünk 1 kanál fahéjat 5 evőkanál cukorral
-a buktákat a sütőből kivéve meglocsoljuk az olvasztott vajjal és megszórjuk a cukros fahéjjal-
Rácsra téve hűtjük
Vajazzunk ki egy közepes tepsit és szórjuk bele a kakaóport. Szitáljuk le a lisztet, és keverjük hozzá a sót és a sütőport. 180 gr étcsokoládét olvasszunk meg és keverjük simár...
Elkészítési idő:A rebarbarát megtisztítjuk, feldaraboljuk 2-3 dkg eritrittel és 1 kávéskanálnyi fahéjjal ízesítjük. A zsírt az eritrittel habosra keverjük, majd a tojás sárgákkal és utána belead...
Elkészítési idő: 50 perc