Családireceptkönyv.hu

Vaníliatöltelékes -fahéjas bukta


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-60 dkg liszt
-1 teáskanál só
-3 evőkanál cukor
-1 tojás
-2 tojássárgája
-3 dl langyos tej
-6 dkg puha vaj
-3 dkg élesztő
KRÉMHEZ
-1 csomag vaníliás pudingpor
-3 dl tej
-2 evőkanál cukor
-5 dkg vaj
A TETEJÉRE
-2 evőkanál vaj
-5 evőkanál cukor
-1 evőkanál fahéj

Elkészítés:


-A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt
- egy tálba kimérjük a többi hozzávalót,majd beleöntjük a felfuttatott élesztős tejet is
-alaposan kidolgozzuk ,langyos helyen pihentetjük 45-50 percet
-A tésztát lisztezett felületre borítjuk
-,téglalap alakokat formálunk egyharmadán ujjnyi hosszú csíkokat vágunk
-a sima részére tesszük a tölteléket és úgy tekerjük fel,hogy a vágott rész legyen felül
-TÖLTELÉK
-a töltelékhez egy csomag pudingport 3 dl tejben 2 evőkanál cukorral megfőzzük
- miután kihűlt ,5 dkg vajjal habosítjuk ...pihentetjük
-A vaníliás buktákat 170 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük
-Míg sülnek megolvasztunk két evőkanál vajat és külön elkeverünk 1 kanál fahéjat 5 evőkanál cukorral
-a buktákat a sütőből kivéve meglocsoljuk az olvasztott vajjal és megszórjuk a cukros fahéjjal-
Rácsra téve hűtjük

Vaníliatöltelékes -fahéjas bukta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Palacsinta
Palacsinta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Jäger brownie
Jäger brownie

Vajazzunk ki egy közepes tepsit és szórjuk bele a kakaóport. Szitáljuk le a lisztet, és keverjük hozzá a sót és a sütőport.  180 gr étcsokoládét olvasszunk meg és keverjük simár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Habos Rebarbarás
Habos Rebarbarás

A rebarbarát megtisztítjuk, feldaraboljuk 2-3 dkg eritrittel és 1 kávéskanálnyi fahéjjal ízesítjük. A zsírt az eritrittel habosra keverjük, majd a tojás sárgákkal és utána belead...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk