-2 bögre liszt
-1 csomag sütőpor
-1 bögre cukor
-120 gramm mák
-1 csipet só
-3 deciliter olaj
-3 deciliter tej
-3 darab tojás
-Előmelegítjük a sütőt 190 fokra.
- három decis bögrével dolgozunk, de tapasztalatom szerint teljesen mindegy, össze fog állni a süti mindenképpen.
--A hozzávalókat egy tálba öntjük, jól elkeverjük.
--Kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük, ( én még egy kevés magozott meggyet szórtam a tetejére ) és készre sütjük. Kb. 25 -30 perc alatt
--A megadott idő csak tájékoztató jellegű, 20 perc eltelte után kezdjük el figyelni,
Tűpróbával győződhetünk meg, hogy átsült-e.
Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.
Tetejére tehetünk porcukrot vagy csokimázat de maradhat minden nélkül úgy is finom
DIÉTÁS PISKÓTATEKERCS KÉSZÍTÉSE: A diétás piskóta tésztához tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét 2 evőkanál (4 dkg) édesítőszerrel kemény habbá verjük (akkor jó a hab, amik...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA piskótából levágunk egy akkora darabot, hogy a maradék kocka alakú maradjon. A kocka piskótát lapjában félbe vágjuk, a levágott darabot pedig, széttördeljük a babapiskótával együ...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból könnyen nyújtható négy darab lapot sütünk a tepsi hátán, vagy lemezen. A krémhez a pudingot a szokásos módon megfőzzük, majd hozzáadjuk a margarint. A meleg...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes