30-40 dkg piros ribizli
15dkg vaj
20 dkg pocukor
3 egész tojás
10 dkg liszt
5 dkg mandula
Készítsünk elő egy 26 cm-es átmérőjű sütőformát, melyet vajazzunk, lisztezzünk ki. Liszt helyett akár porcukrot is használhatunk. A vajat megolvasztjuk. A tojásokat a porcukorral krémesre keverjük. A mandulát, a lisztet és az olvasztott vajat hozzá keverjük. Az így kapott tésztát a formánkba öntjük, és a ribizli szemeket a tetejére ízlésesen ráhelyezzük. A sütőnkben 175 C-on körülbelül 20 percig sütjük. Légkeveréses sütőben kisebb lángon süssük. A maradék mandulát 2 teáskanál porcukorral összekeverjük, eloszlatjuk a tortán és még 10 percig ropogósra sütjük. Végül kihűtjük, és ha maradt még ribizli fürtünk, a tetejére rátehetjük, valamint egy kis porcukorral frissen meghinthetjük.
http://tortamaniasok.hu/
A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, golyót formázunk, hűtőszekrénybe tesszük. Egy óra elteltével kivesszük a hűtőből, kis adagokat szaggatunk ki belőle, beletesszük a kosarakba. 175...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát lereszelem. A cukrot, vaníliás cukor, olajat habosra keverem, beleütöm egyesével a tojásokat, fűszereket és ismét habosra keverem. Sütőporral és szódabikarbónával elk...
Elkészítési idő: kb. 30 perc Nehézség: KönnyűKeverjük össze a vajat, a cukrot és a tojást. Lassan adagolva keverjük hozzá a lisztet és a többi hozzávalót. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés vizet. Fontos, hogy a tészta el...
Elkészítési idő: 30 pőerc Nehézség: KönnyűTészta: A tészta száraz hozzávalóit tegyük konyhai robotgépbe, indítsunk egy keverést, majd a vajat és a hideg vizet is adagoljuk a tésztához. A kicsit morzsás állagú tésztát bo...
Elkészítési idő: 15 perc + 3 óra Nehézség: Könnyű