30-40 dkg piros ribizli
15dkg vaj
20 dkg pocukor
3 egész tojás
10 dkg liszt
5 dkg mandula
Készítsünk elő egy 26 cm-es átmérőjű sütőformát, melyet vajazzunk, lisztezzünk ki. Liszt helyett akár porcukrot is használhatunk. A vajat megolvasztjuk. A tojásokat a porcukorral krémesre keverjük. A mandulát, a lisztet és az olvasztott vajat hozzá keverjük. Az így kapott tésztát a formánkba öntjük, és a ribizli szemeket a tetejére ízlésesen ráhelyezzük. A sütőnkben 175 C-on körülbelül 20 percig sütjük. Légkeveréses sütőben kisebb lángon süssük. A maradék mandulát 2 teáskanál porcukorral összekeverjük, eloszlatjuk a tortán és még 10 percig ropogósra sütjük. Végül kihűtjük, és ha maradt még ribizli fürtünk, a tetejére rátehetjük, valamint egy kis porcukorral frissen meghinthetjük.
A tejet kis lábasban meglangyosítjuk és elkeverjük benne a szalalkálit. A lisztet a puha (szoba-hőmérsékletű) Ramával, a tojások sárgájával és a porcukorral mély tálban összegyúrju...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesAz első lépés, hogy készítünk 3 piskótalapot, ami úgy néz ki, hogy 2 db 3 tojásos, és 1 db 4 tojásos piskótalap. A 3 tojásoshoz kell: 3 db tojás, 60 g cukor, 60 g liszt ½ csomag s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVajjal kikenem a piteformát, alaposan megrakom az alját gyümölcsökkel. A lisztet elkeverem a cukrokkal, majd hozzáadom a tojások sárgáját és a tejet. A fehérjéket kézi habverővel l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat kikeverjük ketté választjuk az egyik részébe kakaót teszünk és megsütjük őket. Ha kihűltek kettévágjuk őket hosszában , rumos lekvárral megkenjük. Sárgára barnát, ba...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes