Családireceptkönyv.hu

Zebrakocka


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-75 dkg darált háztartási keksz
-7,1/2 evőkanál kakaópor
-4 1/2 evőkanál baracklekvár
-2 evőkanál rum
- 8 dkg vaj
- 7 1/2 evőkanál porcukor
kb 4 1/2 dl tej
KRÉMHEZ
-4 1/2 dl tej
-4 1/2 evőkanál liszt
-2 teáskanál vaníliakivonat
-7 1/2 evőkanál porcukor
-8 dkg vaj
-225 g kókuszreszelék
TETEJÉRE
- 15 dkg étcsokoládé
-1 1/2 kávéskanál olaj

Elkészítés:


Először a krémet készítem el, mert annak hűlni kell.
- A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm.
-Ha kihűlt, ízesítem a vaníliával, a cukorral és elkeverem a vajjal meg a maradék kókusszal.
-A tészta hozzávalóit összedolgozom annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjak.
-Három részre osztom és porcukorral megszórt deszkán 20*30 cm-es lapokat nyújtok belőle
-. Az első lapot a tepsibe helyezem, erre kenem a krém felét, ráteszem a második lapot, majd a krém másik fele következik, végül a harmadik lappal befedem.
-Gőz fölött megolvasztom a csokoládét az olajjal és rákenem a sütemény tetejére.
-Néhány órára hűtőbe teszem, majd kockára vágva tálalom.

Zebrakocka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kiss Erika
Zebrakocka
Zebrakocka

Először a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: minitunder
Gyors Sajttorta
Gyors Sajttorta

A felolvasztott vajat összedolgozzuk a keksszel, majd 180 fokon 10 percig előmelegített sütőben megsütjük. Én 25 cm tortaformában szoktam sütni. Amíg sül, gyorsan megcsináljuk a...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ischler
Ischler

Tizennégy deka vajból tizennégy deka liszttel, hét deka cukorral és hét deka őrölt dióval vagy mandulával tésztát gyúrunk. Fél centi vastagságúra nyújtjuk, és kis poharakkal kivágj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk