-75 dkg darált háztartási keksz
-7,1/2 evőkanál kakaópor
-4 1/2 evőkanál baracklekvár
-2 evőkanál rum
- 8 dkg vaj
- 7 1/2 evőkanál porcukor
kb 4 1/2 dl tej
KRÉMHEZ
-4 1/2 dl tej
-4 1/2 evőkanál liszt
-2 teáskanál vaníliakivonat
-7 1/2 evőkanál porcukor
-8 dkg vaj
-225 g kókuszreszelék
TETEJÉRE
- 15 dkg étcsokoládé
-1 1/2 kávéskanál olaj
Először a krémet készítem el, mert annak hűlni kell.
- A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm.
-Ha kihűlt, ízesítem a vaníliával, a cukorral és elkeverem a vajjal meg a maradék kókusszal.
-A tészta hozzávalóit összedolgozom annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjak.
-Három részre osztom és porcukorral megszórt deszkán 20*30 cm-es lapokat nyújtok belőle
-. Az első lapot a tepsibe helyezem, erre kenem a krém felét, ráteszem a második lapot, majd a krém másik fele következik, végül a harmadik lappal befedem.
-Gőz fölött megolvasztom a csokoládét az olajjal és rákenem a sütemény tetejére.
-Néhány órára hűtőbe teszem, majd kockára vágva tálalom.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a két tojássárgáját, majd alaposan összegyúrjuk a tésztát. Ha kakaósat is készítünk, akkor azt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A háztartási keksz felét ledaráljuk, a másik felét kisebb darabokra törjük össze. 2. A vizet egy lábasba öntjük, a porcukrot, a kakaót és a margarint hozzáadjuk, kevergetve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű