-75 dkg darált háztartási keksz
-7,1/2 evőkanál kakaópor
-4 1/2 evőkanál baracklekvár
-2 evőkanál rum
- 8 dkg vaj
- 7 1/2 evőkanál porcukor
kb 4 1/2 dl tej
KRÉMHEZ
-4 1/2 dl tej
-4 1/2 evőkanál liszt
-2 teáskanál vaníliakivonat
-7 1/2 evőkanál porcukor
-8 dkg vaj
-225 g kókuszreszelék
TETEJÉRE
- 15 dkg étcsokoládé
-1 1/2 kávéskanál olaj
Először a krémet készítem el, mert annak hűlni kell.
- A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm.
-Ha kihűlt, ízesítem a vaníliával, a cukorral és elkeverem a vajjal meg a maradék kókusszal.
-A tészta hozzávalóit összedolgozom annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjak.
-Három részre osztom és porcukorral megszórt deszkán 20*30 cm-es lapokat nyújtok belőle
-. Az első lapot a tepsibe helyezem, erre kenem a krém felét, ráteszem a második lapot, majd a krém másik fele következik, végül a harmadik lappal befedem.
-Gőz fölött megolvasztom a csokoládét az olajjal és rákenem a sütemény tetejére.
-Néhány órára hűtőbe teszem, majd kockára vágva tálalom.
Először a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a...
Elkészítési idő:A felolvasztott vajat összedolgozzuk a keksszel, majd 180 fokon 10 percig előmelegített sütőben megsütjük. Én 25 cm tortaformában szoktam sütni. Amíg sül, gyorsan megcsináljuk a...
Elkészítési idő: 15 percTizennégy deka vajból tizennégy deka liszttel, hét deka cukorral és hét deka őrölt dióval vagy mandulával tésztát gyúrunk. Fél centi vastagságúra nyújtjuk, és kis poharakkal kivágj...
Elkészítési idő: