3 evőkanál étolaj
--800 g zöldborsó
--3-4 kisebb répa
--500 ml víz
--4 evőkanál barnacukor
--2 teáskanál só - tengeri
-1 db leveskocka
-1 evőkanál petrezselyemzöld
A habaráshoz
--3 púpozott evőkanál búzaliszt (BL55)
-- 2 dl natúr joghurt
--Étolajat forrósítunk egy lábosban.
-- Amikor forró, ráöntjük a konzerv zöldborsót ( leve nélkül ) és a karikára vágott répát
--Kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon, kb. 1 percig.
--Utána öntsük fel vízzel, éppen, hogy ellepje, és rakjuk bele a sót, cukrot, leveskockát, petrezselymet, majd addig főzzük, míg a borsó, és a répa puha nem lesz.
Közben készítsük el a habarást. A lisztet, csomómentesre keverünk, a joghurttal . Ha száraznak érezzük, rakjunk még 1 kanál tejfölt kb. kefír állagú legyen a habarásunk.
Mikor megpuhult a borsó és a répa, levesszük a tűzről a lábost, és lassan, egyenletesen belecsorgatjuk a habarást, majd gyors mozdulatokkal elkeverjük a főzelékben.
-- Ha még hígnak érezzük, tegyük vissza a tűzre, és folyamatos keverés mellett, addig főzzük, amíg kellően sűrű nem lesz.
Nagyon finom fasírttal tálalva
1. Előző este a lencsét átválogatjuk és leöblítjük, az oldalast megmossuk, majd külön-külön tálban mindkettőt beáztatjuk langyos vízbe. tipp: Legjobb, ha előzőleg a füstölt csülk...
Elkészítési idő: áztatás +20-25 Nehézség: KönnyűVajon a borsót megpároljuk, sózzuk, cukrozzuk, megszórjuk liszttel, felengedjük tejjel. Petrezselymet szórunk bele
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.. Felaprítjuk a hagymát, a krumplit és a zöldbab ötödét. 2. Vajon megpároljuk a zöldségeket majd néhány perc után egy kevés alaplével felöntjük, és fedő alatt tovább főzzük....
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA zöldborsót az olajon megpároljuk, megsózzuk, megcukrozzuk ízlés szerint. Amikor elég puha, rászórjuk a lisztet, és együtt pirítjuk egy kicsit, majd ráöntjük a hideg tejet. Felfo...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű