3 evőkanál étolaj
--800 g zöldborsó
--3-4 kisebb répa
--500 ml víz
--4 evőkanál barnacukor
--2 teáskanál só - tengeri
-1 db leveskocka
-1 evőkanál petrezselyemzöld
A habaráshoz
--3 púpozott evőkanál búzaliszt (BL55)
-- 2 dl natúr joghurt
--Étolajat forrósítunk egy lábosban.
-- Amikor forró, ráöntjük a konzerv zöldborsót ( leve nélkül ) és a karikára vágott répát
--Kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon, kb. 1 percig.
--Utána öntsük fel vízzel, éppen, hogy ellepje, és rakjuk bele a sót, cukrot, leveskockát, petrezselymet, majd addig főzzük, míg a borsó, és a répa puha nem lesz.
Közben készítsük el a habarást. A lisztet, csomómentesre keverünk, a joghurttal . Ha száraznak érezzük, rakjunk még 1 kanál tejfölt kb. kefír állagú legyen a habarásunk.
Mikor megpuhult a borsó és a répa, levesszük a tűzről a lábost, és lassan, egyenletesen belecsorgatjuk a habarást, majd gyors mozdulatokkal elkeverjük a főzelékben.
-- Ha még hígnak érezzük, tegyük vissza a tűzre, és folyamatos keverés mellett, addig főzzük, amíg kellően sűrű nem lesz.
Nagyon finom fasírttal tálalva
Tegyük fel a sárgaborsót főni az apróra vágott vagy reszelt hagymával és egy kis sóval a megadott vízmennyiség felében. Ha felforrt, vegyük közepesre a lángot, és főzzük a borsót p...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát a zsírral vagy étolajjal megfonnyasztom, beleteszek egy kiskanál összevágott petrezselymet, pár pillanatig együtt sütöm, azután hozzáadom a vágott zöldbabot és annyi vize...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA főzelékhez a burgonyát megpucolom, lemosom és apró kockákra vágom, majd felöntöm vízzel, beleteszem a babérleveleket, sót és puhára főzöm. Hozzáadom a kaporleveket is a vége felé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk, megmossuk, kockákra vágjuk. Feltesszük annyi vízben főni, amennyi épphogy ellepi. A vízbe sót, borsot, vegetát és 3-4 babérlevelet teszünk. Amikor a krumpli...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű