--25 dkg tarhonya
--1 nagy fej vöröshagyma
--50 dkg zöldborsó
--1 evőkanál paradicsompüré
--Ízlés szerint só és frissen őrölt bors
--zöldpetrezselyem
---A tarhonyát egy serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítom majd felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, sózom, fedővel befedem és kis hőmérsékleten puhára főzöm
--A finomra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon üvegesre pirítom, majd lehúzom a tűzhelyről, hozzáadom a paradicsompürét, a fűszereket, a borsót, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és takarék lángon, puhára főzöm
Mikor a tarhonya és a borsó is elkészül összeforgatom őket és forrón kínálom.
-aki szereti lehet petrezselyem zöldet apróra vágni és a tarhonyába keverni
1 l tejben a grízből sűrű grízt főzünk, a tojás sárgákat cukorral habosra keverjük és belekeverjük a grízbe, a 3 tojásból vert habot , miután a tűzről lehúzzuk utána lassan belekev...
Elkészítési idő:A burgonyát megmossuk, és meghámozzuk. Egy lábasba tesszük, és ráöntünk annyi vizet, hogy éppen ellepje, majd megsózzuk, és puhára főzzük 15-20 perc alatt. Leöntjük róla a vizet,...
Elkészítési idő: 30 percMindent összekeverünk és kész! Merő kiváncsiságból belemártottam egy lakmusz papírt: a pH-ja is megfelelő
Elkészítési idő: