--25 dkg tarhonya
--1 nagy fej vöröshagyma
--50 dkg zöldborsó
--1 evőkanál paradicsompüré
--Ízlés szerint só és frissen őrölt bors
--zöldpetrezselyem
---A tarhonyát egy serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítom majd felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, sózom, fedővel befedem és kis hőmérsékleten puhára főzöm
--A finomra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon üvegesre pirítom, majd lehúzom a tűzhelyről, hozzáadom a paradicsompürét, a fűszereket, a borsót, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és takarék lángon, puhára főzöm
Mikor a tarhonya és a borsó is elkészül összeforgatom őket és forrón kínálom.
-aki szereti lehet petrezselyem zöldet apróra vágni és a tarhonyába keverni
A répát megtisztítom, majd finomra reszelem vagy ha van julienne reszelő, azzal reszelem. Citromlével meglocsolom, majd összekeverem a cottage cheesezel és a sajtkrémmel. Sóval, fr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször az élesztőt futtatjuk fel. Figyeljünk arra, hogy teljesen sima legyen, egy pici gumó se legyen benne. A lisztbe belekeverjük a sót, majd a közepébe mélyedést készítünk, és...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes♦ A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat. Belerakjuk a fokhagymát, a lisztet, jól elkeverjük, majd tejjel felöntjük. Csomómentesre elkeverjük, ha s...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA májat megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, ha van időnk, tejbe áztatjuk. Kevés kacsazsíron megfonnyasztjuk a hagymát, majd rádobjuk a lecsöpögtetett, nagyobb darabokra vágott csi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű