--25 dkg tarhonya
--1 nagy fej vöröshagyma
--50 dkg zöldborsó
--1 evőkanál paradicsompüré
--Ízlés szerint só és frissen őrölt bors
--zöldpetrezselyem
---A tarhonyát egy serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítom majd felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, sózom, fedővel befedem és kis hőmérsékleten puhára főzöm
--A finomra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon üvegesre pirítom, majd lehúzom a tűzhelyről, hozzáadom a paradicsompürét, a fűszereket, a borsót, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és takarék lángon, puhára főzöm
Mikor a tarhonya és a borsó is elkészül összeforgatom őket és forrón kínálom.
-aki szereti lehet petrezselyem zöldet apróra vágni és a tarhonyába keverni
1. Svinjski lungić očistiti od masnoće i žilica. Izrezati na prst debele fete, pa posoliti i popapriti s obje strane. Pržiti meso na ulju s obje strane dok ne porumeni. Izvadit...
Elkészítési idő:A citromot héjastól felkockázzuk. Ha van benne mag, azt kiszedjük. A gyömbért csíkokra vágjuk. (Nem muszáj a héját lepucolni, de ha valaki szeretné, lehet.) Befőttes üvegbe rakju...
Elkészítési idő: 3-4 nap