--75 dkg pulykamell (de lehet felsőcombból is ) nagyobb kockára vágva
--1 nagy vöröshagyma
---3-4 kisebb sárgarépa
-- 2 fehérrépa
-- 3-4 kanál ketchup vagy sűrített paradicsom konzerv
-- 15 dkg zöldborsó
- 2 cikk fokhagyma
-- só
-- őrölt bors
-- olaj
Az apróra vágott hagymát az olajon megpirítjuk. Rátesszük a felkockázott húst és fehéredésig sütjük. ,majd a zúzott fokhagymát is
Belekeverjük a ketchup-et ( paradicsompürét, )pár percig kevergetjük, majd felöntjük 1/2 liter vízzel, belekavarjuk a felkarikázott sárgarépát+ fehérrépát, ,fűszerezzük és addig főzzük, amíg minden meg nem puhul.
Az utolsó 5 percben hozzá keverjük a zöldborsót, pár percig rotyogtatjuk, majd tálaljuk.
Tálaljuk tarhonyával ,rizzsel ,burgonyával....
A darált csirkemellet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és a fűszereket. Felaprítjuk a hagymákat apró darabokra, a fokhagymát lereszeljük. Jól összekeverjük a hússal. Egy se...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet, paprikákat és a hagymát vágjuk vékony csíkokra. Keverjük össze a pác összes hozzávalóját és tegyük egy nagy lezárható műanyag dobozba vagy zacskóba. Keverjük hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megdinsztelt hagymákon a húst pirítottam. Letakartam és miután félig megpuhult fűszereztem. Hozzáadtam a mandulatejet és egyet forraltam rajta. A zellert késes aprítóban össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz öntethez minden hozzávalót elkeverünk. Érdemes hamarabb elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek. A zöldségeket összedaraboljuk, pár salátalevelet kisebb darabokra tépünk, és az e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű