--75 dkg pulykamell (de lehet felsőcombból is ) nagyobb kockára vágva
--1 nagy vöröshagyma
---3-4 kisebb sárgarépa
-- 2 fehérrépa
-- 3-4 kanál ketchup vagy sűrített paradicsom konzerv
-- 15 dkg zöldborsó
- 2 cikk fokhagyma
-- só
-- őrölt bors
-- olaj
Az apróra vágott hagymát az olajon megpirítjuk. Rátesszük a felkockázott húst és fehéredésig sütjük. ,majd a zúzott fokhagymát is
Belekeverjük a ketchup-et ( paradicsompürét, )pár percig kevergetjük, majd felöntjük 1/2 liter vízzel, belekavarjuk a felkarikázott sárgarépát+ fehérrépát, ,fűszerezzük és addig főzzük, amíg minden meg nem puhul.
Az utolsó 5 percben hozzá keverjük a zöldborsót, pár percig rotyogtatjuk, majd tálaljuk.
Tálaljuk tarhonyával ,rizzsel ,burgonyával....
A római tálat beáztatjuk kb.2 órával a használat előtt. A burgonyát, a padlizsánt, a répát, a zellert, és a hagymákat, apró kockára vágjuk. A tálból kiöntjük a vizet, beleöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA feldarabolt csirkét sóval, borssal fűszerezzük. (Aki nem szereti a bőrét, leszedheti, és úgy fűszerezheti a csirkét.) A lisztbe belekeverjük a fűszereket (a pirospaprikát is, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészülünk: felvágjuk apróra a hagymát, paprikát, paradicsomot, felkockázzuk a húst, a krumplit, a répát és nagyobb darabokba vágjuk a fehérrépát. Kókuszolajon üvegesre párol...
Elkészítési idő: bő 1 óra Nehézség: KönnyűPácat összeállítjuk, majd a húst átforgatjuk benne, vagy bedörzsöljük vele (nagyon csípheti a kezünket!!). Hűtőben min. Pár órát hagyjuk pácolódni. Serpenyőben pici olajat forrósí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű