--75 dkg pulykamell (de lehet felsőcombból is ) nagyobb kockára vágva
--1 nagy vöröshagyma
---3-4 kisebb sárgarépa
-- 2 fehérrépa
-- 3-4 kanál ketchup vagy sűrített paradicsom konzerv
-- 15 dkg zöldborsó
- 2 cikk fokhagyma
-- só
-- őrölt bors
-- olaj
Az apróra vágott hagymát az olajon megpirítjuk. Rátesszük a felkockázott húst és fehéredésig sütjük. ,majd a zúzott fokhagymát is
Belekeverjük a ketchup-et ( paradicsompürét, )pár percig kevergetjük, majd felöntjük 1/2 liter vízzel, belekavarjuk a felkarikázott sárgarépát+ fehérrépát, ,fűszerezzük és addig főzzük, amíg minden meg nem puhul.
Az utolsó 5 percben hozzá keverjük a zöldborsót, pár percig rotyogtatjuk, majd tálaljuk.
Tálaljuk tarhonyával ,rizzsel ,burgonyával....
A húst megmossuk, felkockázzuk. Ezután megpirítjuk a felforrósított olajon. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, a borsót, a leszűrt és lecsepegtetett kukoricát, valamint a felap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Pácot készítünk 1 pohár tejfölből, 1 dkg gyros fűszerkeverékből és a mustárból. 2. A felkockázott húst a pácban pihentetjük 1-2 órát. 3. Olajon megfonnyasztjuk a hagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellből 5 dkg-os érméket vágunk, kicsit kiklopfoljuk, besózzuk, majd kevés olajon mindkét oldalát elősütjûk. Kihűtjük. A padlizsánból akkora karikákat vágunk, amekkorák a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBéleljünk ki egy tepsit az apróra vágott vörös káposztával és szórjuk rá a karikákra vágott zöldségeket. A kacsát sózzuk és borsozzuk be, kenjük be majoránnával, a bőre alá tűzdelj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz