1 kg sertéskaraj egyben
--5 dkg trappista sajt
-1 kiskanál só
TÖLTELÉK
-50 dkg darált sertéslapocka
-1 púpozott teáskanál házi fokhagymakrém
-2 csapott teáskanál fűszerpaprika
-1 teáskanál házi darált paprika
-1 csapott kiskanál só
-1 csapott kiskanál őrölt bors
a karajt megtisztitjuk
-ha van rajta hártyás rész ,azt levágjuk
- keresztben,körülbelül ujjnyi vastag csikokra vágjuk,de vigyázzunk ,ne vágjuk át teljesen hanem inkább zsebszerű mélyedéseket alakitsunk ki
-mind a zsebeket,mind kivülről meghintjük sóval
-a töltelékhez a darált húst összedolgozzuk a fűszerekkel
-egyenletesen elosztva a zsebekbe töltjük
zsineggel átkötözzük
-alufóliába csomagoljuk,200 fokos sütőben 90 percig puhitjuk
-ezután az alufóliát eltávolitjuk róla,
-180 fokra csökkentjük a hőmérsékletet és további 15 percig piritjuk
-a zsineget levágjuk róla,megszórjuk bőven reszelt sajttal
-addig sütjük tovább amig szép barnára pirul
-a tepsiből kiemelve hagyjuk teljesen kihűlni
-egy éles késsel ferdén ,vékonyra szeletelve kináljuk
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük kevés leves alaplével. Közben szeletsütőben kisütjük a kiklopfolt hússzeleteket. A h...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűPóréhagymát felvágom, megfuttatom az olajon, ráteszem a húst (csirkemellet, vagy sertésszüzet - lehet más húsból is csak, akkor tovább kell főzni, hogy megpuhuljon) amit csíkokra v...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesA csülköt puhára főzzük sós, 1 evőkanál ecettel savanyított vízben, melybe beletesszük a fokhagymát, néhány borsszemet és 4-5 borókabogyót, valamint egy babérlevelet. A beáztatott...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst felszeleteljük, majd kiklopfoljuk. A krumplit megpucoljuk és almareszelővel (nagylyukú reszelőn) lereszeljük, majd megsózzuk. Amikor levet eresztett, kinyomkodjuk és hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű