1 kg sertéskaraj egyben
--5 dkg trappista sajt
-1 kiskanál só
TÖLTELÉK
-50 dkg darált sertéslapocka
-1 púpozott teáskanál házi fokhagymakrém
-2 csapott teáskanál fűszerpaprika
-1 teáskanál házi darált paprika
-1 csapott kiskanál só
-1 csapott kiskanál őrölt bors
a karajt megtisztitjuk
-ha van rajta hártyás rész ,azt levágjuk
- keresztben,körülbelül ujjnyi vastag csikokra vágjuk,de vigyázzunk ,ne vágjuk át teljesen hanem inkább zsebszerű mélyedéseket alakitsunk ki
-mind a zsebeket,mind kivülről meghintjük sóval
-a töltelékhez a darált húst összedolgozzuk a fűszerekkel
-egyenletesen elosztva a zsebekbe töltjük
zsineggel átkötözzük
-alufóliába csomagoljuk,200 fokos sütőben 90 percig puhitjuk
-ezután az alufóliát eltávolitjuk róla,
-180 fokra csökkentjük a hőmérsékletet és további 15 percig piritjuk
-a zsineget levágjuk róla,megszórjuk bőven reszelt sajttal
-addig sütjük tovább amig szép barnára pirul
-a tepsiből kiemelve hagyjuk teljesen kihűlni
-egy éles késsel ferdén ,vékonyra szeletelve kináljuk
A hagymát, fokhagymát kockákra vágjuk és megpirítjuk, beletesszük a darált húst, fűszereket (majoránnából jó sokat) és puhára pároljuk. Kevés vizet adhatunk a végén hozzá, hogy ne...
Elkészítési idő: 2 óraA belet alaposan megmossuk és sós vízbe áztatjuk, amibe belevágunk egy fej vöröshagymát. A kolbásznak szánt húst soha sem szabad megmosni. A húst ledaráljuk. Egy nagy tálban össz...
Elkészítési idő: 45 percElőkészítés: Nem túl húsos, kerekded végű paprikákat vásárolunk, megmossuk, kicsumázzuk őket, az ereket és magokat eltávolítjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát fi...
Elkészítési idő:A darált húst a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sóval/ételízesítővel, borssal, kevés aprított petrezselyemmel és a 2 tojással összegyúrjuk. Ha túl lazának ítélnénk, tehetünk hoz...
Elkészítési idő: