Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Zsebes karaj


Írta:

Elk. idő: 40
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg sertéskaraj egyben
--5 dkg trappista sajt
-1 kiskanál só
TÖLTELÉK
-50 dkg darált sertéslapocka
-1 púpozott teáskanál házi fokhagymakrém
-2 csapott teáskanál fűszerpaprika
-1 teáskanál házi darált paprika
-1 csapott kiskanál só
-1 csapott kiskanál őrölt bors

Elkészítés:


a karajt megtisztitjuk
-ha van rajta hártyás rész ,azt levágjuk
- keresztben,körülbelül ujjnyi vastag csikokra vágjuk,de vigyázzunk ,ne vágjuk át teljesen hanem inkább zsebszerű mélyedéseket alakitsunk ki
-mind a zsebeket,mind kivülről meghintjük sóval
-a töltelékhez a darált húst összedolgozzuk a fűszerekkel
-egyenletesen elosztva a zsebekbe töltjük
zsineggel átkötözzük
-alufóliába csomagoljuk,200 fokos sütőben 90 percig puhitjuk
-ezután az alufóliát eltávolitjuk róla,
-180 fokra csökkentjük a hőmérsékletet és további 15 percig piritjuk
-a zsineget levágjuk róla,megszórjuk bőven reszelt sajttal
-addig sütjük tovább amig szép barnára pirul
-a tepsiből kiemelve hagyjuk teljesen kihűlni
-egy éles késsel ferdén ,vékonyra szeletelve kináljuk

Zsebes karaj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kiss Nelli
Darált hússal rakott zöldbab
Darált hússal rakott zöldbab

A hagymát, fokhagymát kockákra vágjuk és megpirítjuk, beletesszük a darált húst, fűszereket (majoránnából jó sokat) és puhára pároljuk. Kevés vizet adhatunk a végén hozzá, hogy ne...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Házi készítésű kolbász
Avatar Borbély László Kedvelnék Avatar Semenei Angelika Kedvelnék
Házi készítésű kolbász

A belet alaposan megmossuk és sós vízbe áztatjuk, amibe belevágunk egy fej vöröshagymát. A kolbásznak szánt húst soha sem szabad megmosni. A húst ledaráljuk. Egy nagy tálban össz...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Töltött paprika
Töltött paprika

Előkészítés: Nem túl húsos, kerekded végű paprikákat vásárolunk, megmossuk, kicsumázzuk őket, az ereket és magokat eltávolítjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát fi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsgolyók sajtos-tejszínes mártásban
Húsgolyók sajtos-tejszínes mártásban

A darált húst a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sóval/ételízesítővel, borssal, kevés aprított petrezselyemmel és a 2 tojással összegyúrjuk. Ha túl lazának ítélnénk, tehetünk hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk