Családireceptkönyv.hu

Muszaka


Írta:

Elk. idő: 2,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg darált sertéshús
50 dkg főtt burgonya
2 db padlizsán
50 dkg paradicsom
6 dl tej
4 dkg vaj
2 ek. liszt
20 dkg reszelt trappista sajt
1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma
őrölt paprika

bors
fahéj
paradicsomsűrítmény
édeskömény
olaj

Elkészítés:


A hagymát az olajon megfuttatom, majd ráteszem a húst, lepirítom. Adok hozzá fokhagymát, őrölt paprikát, paradicsomsűrítményt, egy fél édesköményt kis kockára vágva. Fűszerezem, megszórom gondolatnyi fahéjjal, felöntöm kevés vízzel és kb fél órát főzöm. Közben elkészítem a besamelmártást. A vajon megpirítom a lisztet, felöntöm tejjel, sűrű mártássá főzöm lassú tűzön állandó keverés mellett. Ha kész, ízesítem borssal, sóval, szerecsendióval és végül belekeverem a reszelt sajt felét. A burgonyát egészben, héjában sós vízben megfőzöm, majd megpucolom és fél cm vastag karikára vágom. A padlizsánokat hosszában vékonyan felszeletelem, besózom és egy szűrőre teszem, hogy a levét kiengedje. Kb. fél óra. Utána lemosom a sót, a padlizsánszeleteket papírtörlőre rakom, hogy szárazra töröljem. Grillserpenyőben minimális olajon lepirítom mindkét felüket. Közben forralok vizet és a paradicsomokat az alján keresztbe bevágom. Majd a forró vízbe dobom pár percre, már nem főzöm. Utána szépen lehúzom a héját és fél cm vastagra felkarikázom. Jöhet az összeállítás:
Egy jénai edényt vékonyan kiolajozok, rárakom a felkarikázott burgonyát. Egy soron teszek rá padlizsánt, majd a húst. Most jön a besamelmártás egyharmada. Majd ismét padlizsán és a mártás egyharmada. Itt rárakom a paradicsomkarikákat, majd a megmaradt mártást és megszórom a maradék sajttal. 190 fokon kb. 25-30 perc alatt kész.

Muszaka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
TARJA PÁCOLVA SÜLT HAGYMÁVAL
TARJA PÁCOLVA SÜLT HAGYMÁVAL

A csont nélküli tarját (1,5 kg), újjnyi vastag szeletekbe (8 db) vágtam. Kicsit mind két oldaláról megklopfoltam, hogy a rostjai lazuljanak.Egy edénybe, amibe a húsok beleférnek pá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Főtt nyelv
Főtt nyelv

A tetszőlegesre vágott hagymát kevés zsíron üvegesre pirítjuk, majd hozzádobjuk a kés lapjával szétzúzott fokhagymákat, sót, borsot. A nyelvet alaposan megmossuk, és a hagymás ala...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Darált - Amerikai fasírt - OK
Darált - Amerikai fasírt - OK

1. A darált húshoz hozzáadom a tojást, a kechupot és a mustárt, elkeverem. 2. Lereszelem a hagymát, átzúzom a fokhagymát, majd hozzákeverem a húshoz, só, borssal együtt. 3....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Toros káposzta
Toros káposzta

A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk majd a zsíron megdinszteljük. Mikor félig megvan, hozzáadjuk a feldarabolt sertésoldalast és lassú tűzön, lefedve, együtt pároljuk tovább....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk