-75 dkg zúza,
-5 dkg szárított gomba,
-10 dkg zsír,
-2 fej vöröshagyma,
-2-3 gerezd fokhagyma,
-1 nagy paprika,
-1 nagy paradicsom,
-1 teáskanál pirospaprika
egész kömény
só
A szárított gombát alaposan mossuk meg és legalább fél órára áztassuk annyi hideg vízbe, amennyi ellepi.
-A hagymát apróra vágjuk, majd a felhevített zsírban megfonnyasztjuk. -Lehúzzuk a tűzről, beletesszük a pirospaprikát, gyorsan elkeverjük benne és kevés vízzel felengedjük.
- Hozzáadjuk a kockára vagdosott zúzadarabokat, a köménymagot és a fokhagymát.
Zsírjára pirítjuk és hozzáadjuk a beáztatott gombát, a cikkekre vágott paradicsomot és paprikát. Ha a levét elfőtte, a gomba áztatóvízével pótoljuk. Készre pároljuk.
Tarhonyával tálaljuk.
A pulykamellet hideg vízzel leöblítjük, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, és zsebet vágunk bele a töltelék számára. A kenyeret apró kockákra vágjuk, és 1 ek olajon megpirítjuk. A...
Elkészítési idő: 1,5 h Nehézség: KözepesAz alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA csirkemellet megmossuk, felszeletjük, majd húsklopfolóval megütögetjük. Meghintjük a fokhagymás borssal és megsózzuk. Elkészítjük a paradicsommártást. Felaprítjuk a lila hagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A pulykamell szeleteket besózzuk, lisztben megforgatjuk és hirtelen kisütjük. Kivajazott tepsibe fektetjük. Erre helyezzük rá a megpárolt vagy félig megfőzött brokkol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű