-75 dkg zúza,
-5 dkg szárított gomba,
-10 dkg zsír,
-2 fej vöröshagyma,
-2-3 gerezd fokhagyma,
-1 nagy paprika,
-1 nagy paradicsom,
-1 teáskanál pirospaprika
egész kömény
só
A szárított gombát alaposan mossuk meg és legalább fél órára áztassuk annyi hideg vízbe, amennyi ellepi.
-A hagymát apróra vágjuk, majd a felhevített zsírban megfonnyasztjuk. -Lehúzzuk a tűzről, beletesszük a pirospaprikát, gyorsan elkeverjük benne és kevés vízzel felengedjük.
- Hozzáadjuk a kockára vagdosott zúzadarabokat, a köménymagot és a fokhagymát.
Zsírjára pirítjuk és hozzáadjuk a beáztatott gombát, a cikkekre vágott paradicsomot és paprikát. Ha a levét elfőtte, a gomba áztatóvízével pótoljuk. Készre pároljuk.
Tarhonyával tálaljuk.
Áztassuk a narancshéjat langyos vízben 20 percig. Vágjuk a csirkehúst 2-3 cm élű kockákra. Hintsük meg sóval és kukoricaliszttel. Törjük össze a fokhagymát. A chilipaprikát törjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkecombot megmosom megtisztítom. A lisztet összekeverem a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával. Egy közepes tűzálló tálat kikenek vajjal, a csirkecombokat megmá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa lényeg 1 nappal korábban besózni másnap A szépen megtisztított, sütésre előkészített kacsacomboknak a bőrét egy éles késsel bekockázzuk, és jól besózzuk,.a lényeg 1 nappal korá...
Elkészítési idő: 130 perc Nehézség: KönnyűÉrdemes nagyobb mennyiséget bekeverni! Zárható üvegben hosszan tárolható!
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: Könnyű