Dupla adag:
Tésztához: 2 dl habtejszín
40 dkg vaj vagy zsír
75 dkg liszt
1 ek só
2 db tojás sárgája
Tetejére. 1 db tojás
sajt, szezámmag, köménymag, tökmag, szotyi és amit akarunk
A tésztához valót összegyúrjuk, elég hamar összeáll.
Ezután 30 perc mélyhűtő, de sima hűtőpolc is elég.
...Majd kb.1,5 cm vastagra nyújtjuk és szakszerűen 1,5 x 2 cm-es téglákat vágunk.
Ezután megkenjük a tetejét tojással, elhelyezzük rajta a finomságokat és sütőszilikonon 200 c-os sütőben kb.20 perc alatt aranysárgára sütjük.
Nagyon finom omlós lesz!
Sütés közben sokáig világos marad, de a végén gyorsan megbarnul.
Ha túlsütjük, akkor már a felemeléskor szétomlik, nem ér el a szánkig / ez is ki van próbálva!/
Habosra kikeverjük a cukrot az egész tojásokkal, és a sütőporral, majd tovább keverjük a tejfellel. Beleadjuk az olvasztott margarint, a lisztet, a darált mákot, a reszelt citromh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzekből a szokott módon inkább lágy kelt tésztát dagasztunk, én géppel szoktam, de persze lehet kézzel is. A liszt minőségétől függően egy kis folyadékkal vagy liszttel lehet korri...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tepsit kivajazzuk, félretesszük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a kivajazott tepsibe belenyomkodjuk, egyenletesen. A túróhoz hozzáadjuk a tojás sárgákat, a cukrokat, lis...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: NehézÖsszegyúrni, két részre osztani. A világos tésztába citromhéjat reszelünk és 1 teáskanál vanilia aromát teszünk. A másik tésztába egy teáskanál karobport. Mindkettőt kinyújtottam...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű