Kekszes alaphoz: 25 dkg darált keksz, 12 dkg olvasztott vaj vagy margarin, 1 dl tej
Krém: 5 dl tej, 15 dkg cukor, 6 dkg liszt, 3 tojás sárgája , 125 gramm natúr krémsajt, 1 vaníliás cukor
egyebek : 3-4 banán ( más, főleg bogyós gyümölccsel is jó) , tetejére 2dl tejszín felverve
A kekszes alaphoz valókat összegyúrjuk. Ha nem áll össze, lehet még 1-2 evőkanál tejet beletenni .Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformában szétlapítjuk úgy, hogy a peremére is jusson kb 2 cm . 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 7 percre, majd szoba hőmérsékletűre hűtjük.
3 tojást szétválasztunk, a sárgát egy edénybe tesszük ( a fehérje nem kell)
Egy főzőedényben összekeverjük a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, lassan felengedjük és simára keverjük a tejjel. Főzni kezdjük. Amikor elkezd besűrűsödni, félrehúzzuk a tűzről, egy keveset hozzáöntünk a félretett tojássárgához, elkeverjük vele, majd a tojássárgás keveréket visszaöntjük a főzőedénybe, elkeverjük az egészet. Visszatesszük a tűzre és folytonos keverés mellett, felfőzzük, besűrítjük. Amikor a krém szoba hőmérsékletűre hűlt habosra keverjük a szintén szoba hőmérsékletű krémsajttal.
A kekszes alapon elegyengetjük a krémet. A banánt felkarikázzuk citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A krémen elosztjuk. A tetejére 2dl felvert tejszínt elegyengetünk, karamell, vagy csokiöntettel meglocsoljuk. ( ez utóbbi el is maradhat anélkül is finom)
Kekszes alap helyett linzer alapot is süthetünk hozzá.
Narancshéjas lereszelni, levéhez a vajat, cukrot. Forralni. Ha kihűlt hozzá a tojások, habosítani, újra forralni sűrűsödésig 12-15 perc
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két fele vesszük, az egyik részt ismét két fele. Így két vékonyabb és egy vastagabb (30x30-es tepsi) tésztát nyújtunk belőle és 180 C fokon...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyűaljába kör alakú sütőpapírt vágok. Így teszem bele a tésztát, amit aztán körbe a forma oldalára is felnyomkodok, de az könnyen elválik majd a kerámiától – én ugyanis kiveszem ezt a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felengedett tésztát lisztezett munkalapon 2 mm vastag, 14x36 cm-es csíkra nyújtjuk, hosszában félbevágjuk (7x36 cm), villával megszurkáljuk, és a bécsi krémesnél leírt módon 12-1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű