Kekszes alaphoz: 25 dkg darált keksz, 12 dkg olvasztott vaj vagy margarin, 1 dl tej
Krém: 5 dl tej, 15 dkg cukor, 6 dkg liszt, 3 tojás sárgája , 125 gramm natúr krémsajt, 1 vaníliás cukor
egyebek : 3-4 banán ( más, főleg bogyós gyümölccsel is jó) , tetejére 2dl tejszín felverve
A kekszes alaphoz valókat összegyúrjuk. Ha nem áll össze, lehet még 1-2 evőkanál tejet beletenni .Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformában szétlapítjuk úgy, hogy a peremére is jusson kb 2 cm . 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 7 percre, majd szoba hőmérsékletűre hűtjük.
3 tojást szétválasztunk, a sárgát egy edénybe tesszük ( a fehérje nem kell)
Egy főzőedényben összekeverjük a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, lassan felengedjük és simára keverjük a tejjel. Főzni kezdjük. Amikor elkezd besűrűsödni, félrehúzzuk a tűzről, egy keveset hozzáöntünk a félretett tojássárgához, elkeverjük vele, majd a tojássárgás keveréket visszaöntjük a főzőedénybe, elkeverjük az egészet. Visszatesszük a tűzre és folytonos keverés mellett, felfőzzük, besűrítjük. Amikor a krém szoba hőmérsékletűre hűlt habosra keverjük a szintén szoba hőmérsékletű krémsajttal.
A kekszes alapon elegyengetjük a krémet. A banánt felkarikázzuk citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A krémen elosztjuk. A tetejére 2dl felvert tejszínt elegyengetünk, karamell, vagy csokiöntettel meglocsoljuk. ( ez utóbbi el is maradhat anélkül is finom)
Kekszes alap helyett linzer alapot is süthetünk hozzá.
A tészta hozzávalóiból tésztát készítek. Kinyújtom a tésztát és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A kosárkába teszem a tésztát és belenyomkodom. Tepsibe rakom. Mindegyik k...
Elkészítési idő: 1óra30 perc Nehézség: KönnyűEgy tálban keverjük össze a grízt, a cukrot, a tojást, a kakaót, a kefirt és a szódabikarbónát, hagyjuk állni 20 percig. Ez idő alatt a gríz megszívja magát nedvességgel. Mossuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat tálba ütöttem,magas fokozaton géppel kifehéredésig (sokszorosára nő a térfogata)kevertem.Cukrot kanalanként beleadagoltam, csipet sót,mézet pedig lassan belecsor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 1 dl langyos tejhez hozzáadunk 1 ekl cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. 2. A liszthez hozzáadjuk a maradék cukrot, majd a sót, a tojást, a vajat, a vaníli...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes