Kekszes alaphoz: 25 dkg darált keksz, 12 dkg olvasztott vaj vagy margarin, 1 dl tej
Krém: 5 dl tej, 15 dkg cukor, 6 dkg liszt, 3 tojás sárgája , 125 gramm natúr krémsajt, 1 vaníliás cukor
egyebek : 3-4 banán ( más, főleg bogyós gyümölccsel is jó) , tetejére 2dl tejszín felverve
A kekszes alaphoz valókat összegyúrjuk. Ha nem áll össze, lehet még 1-2 evőkanál tejet beletenni .Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformában szétlapítjuk úgy, hogy a peremére is jusson kb 2 cm . 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 7 percre, majd szoba hőmérsékletűre hűtjük.
3 tojást szétválasztunk, a sárgát egy edénybe tesszük ( a fehérje nem kell)
Egy főzőedényben összekeverjük a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, lassan felengedjük és simára keverjük a tejjel. Főzni kezdjük. Amikor elkezd besűrűsödni, félrehúzzuk a tűzről, egy keveset hozzáöntünk a félretett tojássárgához, elkeverjük vele, majd a tojássárgás keveréket visszaöntjük a főzőedénybe, elkeverjük az egészet. Visszatesszük a tűzre és folytonos keverés mellett, felfőzzük, besűrítjük. Amikor a krém szoba hőmérsékletűre hűlt habosra keverjük a szintén szoba hőmérsékletű krémsajttal.
A kekszes alapon elegyengetjük a krémet. A banánt felkarikázzuk citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A krémen elosztjuk. A tetejére 2dl felvert tejszínt elegyengetünk, karamell, vagy csokiöntettel meglocsoljuk. ( ez utóbbi el is maradhat anélkül is finom)
Kekszes alap helyett linzer alapot is süthetünk hozzá.
A cseresznyét megmossuk, megszárítjuk és a szárakat eltávolítjuk. Majd megszórjuk 5 dkg cukorral, és legalább félórán keresztül állni hagyjuk. Közben a lisztet átszitáljuk és elkev...
Elkészítési idő: Kb. 1 óra Nehézség: Könnyű1-1,5 dl joghurtot felmelegítünk. Majd a zselatinport a cukorral összekeverve, ehhez a joghurthoz öntjük! Addig melegítjük, amíg sima nem lesz, és egyszer hagyjuk felforrni. Hag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásokat a porcukorral elkeverjük,hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint,a langyos mézet,végül a szódabikarbónával elkevert lisztet,és jól összedolgozzuk.Közepes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű