90 dkg liszt Kisadag(63 dkg)
25 dkg vaj / "két marék zsír"/Kisadag(18 dkg / "másfél marék zsír"/)
1 kg főtt krumpli Kisadag(70 dkg)
kevés tejföl / kb. 1 dl/
1 db tojás
5 dkg élesztő
nem kevés só
A krumplit megfőzzük, majd teljes kihűlés után összetörjük.
A felfuttatott élesztőt, a tojás sárgáját a többi hozzávalóval jól összekeverjük.
Rengeteg sót kell belerakni!!!!!!!!!!
15-15 perces pihentetéssel 4x kell hajtogatni.
Azután a tésztát 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk a pogikat, tetejüket megkenjük a tojás fehérjével, majd előmelegített sütőben kisütjük.
Türelem kell hozzá, mert ez az adag kb. négy egész tepsit ad ki attól függően, hogy milyen vastagra nyújtjuk a tésztát.
De megéri!!!!!
Az élesztőt cukros tejben megkelesztjük. A margarint a liszttel szétmorzsoljuk, a közepébe mélyedést készítünk, és belerakjuk az egész tojásokat, a megkelt élesztőt, a sót, és anny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fenti összetevőket jól összedolgozzuk és diónyi nagyságú golyókat készítünk belőle. Nekem kb 45-50 db lesz belőle. Tallésütőben sütjük.
Elkészítési idő: kb 3 óra Nehézség: KönnyűVaj, liszt, élesztő, só, 2 tojássárgája, tejfel = összegyúrni, pihentetni. Nyújtás után fehérjével kétszer kenjük, kétszer duplán hajtogatjuk, 15 perces pihentetéssel. Ujjnyi vast...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt egy kevés tejben felfuttatjuk a cukor hozzáadásával. A lisztbe öntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a többi belevalót és alaposan összegyúrjuk, Kisodorjuk a té...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű